به گزارش خبرگزاری مهر، محمود امانی، با اشاره به دستور کار این جلسه شورای عالی اظهار داشت: در این جلسه موضوع نواختن زنگ زبان و ادبیات فارسی در مدارس مورد بحث و بررسی اعضای شورای عالی قرار گرفت و شورای عالی آموزش و پرورش با پیشنهاد فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی مبنی بر نواختن زنگ زبان و ادبیات فارسی به صورت سراسری در مدارس در ۲۵ اردیبهشت هر سال موافقت کرد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: این زنگ به زنگهای مندرج در مصوبه ۸۵۴ شورای عالی آموزش و پرورش اضافه میشود.
در ادامه این جلسه وزیر آموزش و پرورش گزارشی از نحوه بازگشایی مدارس ارائه کرد و گفت: بازگشایی مدارس نتیجه همکاری و همراهی فرهنگیان، اولیا دانش آموزان، ستاد مبارزه با کرونا و دولت است که باعث شدند روند آموزش حضوری دانش آموزان از سر گرفته شود.
وی با اشاره به روند بازگشایی مدارس در کشورهای مختلف جهان اظهار داشت: بعضی از کشورها که البته تعداد آنها خیلی کم است با موضوع بازگشایی مدارس غیرفعال برخورد کردند ولی برخی دیگر از کشورهای جهان با موضوع بازگشایی مدارس فعال و پویا برخورد کردند که مورد تمجید سازمانهای آموزشی ملی و بین المللی هم قرار گرفتند.
نوری ابراز داشت: واقعیت این است که اثرات و آسیبهای تعطیلی مدارس از یک جنگ جهانی بیشتر و جبران ناپذیر است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تأثیر بازگشایی مدارس بر روند تعاملات جامعه افزود: بازگشایی مدارس باعث کاهش آسیبهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی در جامعه میشود چون بازگشایی مدارس شور و نشاط و امید به زندگی را به جامعه تزریق میکند.
نوری با اشاره به آسیبهای تعطیلی مدارس گفت: از مهمترین آسیبهای تعطیلی مدارس؛ آسیبهای اجتماعی، اقتصادی، علمی، آموزشی و فرهنگی است، یکی از مهمترین آسیبهای بیماری کرونا ترک تحصیل و افزایش کودکان بازمانده از تحصیل است که بیماری کرونا برای آنها محدودیتهایی را ایجاد کرده است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بیشتر کشورهای جهان بر روی بخش آموزش عمومی سرمایه گذاری کرده اند افزود: روشهای مختلفی را برای جبران افت یادگیری دانش آموزان پیش بینی کرده ایم.
وی با اشاره به دانشگاههای وابسته به آموزش و پرورش تاکید کرد: دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی وابسته به آموزش و پرورش بوده و تابع قوانین و مقررات آن هستند. دورههای کارورزی دانشجو معلمان فعال شده و نباید تعطیل شود. دانشجو معلم از همین دورههای کارورزی است که فنون معلمی را یاد میگیرد.
وی با اشاره به نقش و جایگاه خیرین مدرسه ساز در آموزش و پرورش اظهار داشت: خیرین مدرسه ساز بزرگترین حامی و پشتیبان آموزش و پرورش برای تسهیل روند تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم هستند که باید شأن و جایگاه آنها را قدر بدانیم.
نوری ادامه داد: باید محدودیتهایی که در مناطق محروم برای خیرین مدرسه ساز به وجود میآید را برداریم، باید از آنان حمایت نمود نه برای آنها محدودیت ایجاد کنیم.