شیراز - همزمان با ماه مبارک رمضان و هفته هنر انقلاب اسلامی، نشست ادبی «ماه چراغ» با حضورپیشکسوتان ومدیران حوزه هنری انقلاب اسلامی در جوار حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله ابراهیم کلانتری در نشست ادبی ماه چراغ با بیان اینکه حرم مطهر مرکز فرهنگی شیراز است و شیراز سرزمین ادب و هنر است، گفت: شیراز از دیرباز مرکز شعر و ادب بوده و این سخن صرفاً یک ادعا نیست بلکه حرفی است مستند و سند آن نیز وجود حافظ و سعدی و ده‌ها چهره نام آور دیگر است کسانی که تنها ذکر نامشان یک کتاب خواهد شد و البته بسیاری از این بزرگان در حرم مطهر و در جوار حضرت شاهچراغ علیه السلام آرمیده اند.

تولیت آستان مقدس حضرات احمدی و محمدی علیهما السلام ادامه داد: تأثیر شعر و نقش ویژه آن در مباحث دینی غیر قابل انکار است. شاعران بزرگ ما همه از دانش دینی بهره برده اند. بزرگانی چون حافظ و سعدی و مولانا که آثارشان بی نظیر است همه از این سرچشمه نوشیده اند.

وی تاکید کرد: آنچه با شعر بیان می‌شود نیز بسیار مهم است. مثلاً مولانا مباحث مهمی چون جبر و اختیار و … را با زبان شعر بیان می‌کند و مهمتر هم این است که وی این کارها را فی البداهه می سروده است.

وی تأثیر گذاری شعر آئینی را مسأله‌ای مهم دانست و گفت: گاهی اوقات شعری چون ترکیب بند محتشم کاشانی حتی دل سنگ را هم آب می‌کند، یا اثر مشهور عمان سامانی که سرشار از لطایف و ظرایف مهم عرفانی است و حادثه عظیم عاشورا را از زاویه عرفان بیان می‌کند.

آیت الله دکتر کلانتری اقبال لاهوری را از شاعران مهم معاصر خواند و گفت: اقبال خود در غرب زیسته بود و جامعه غرب را به صورت کامل درک کرده بود، لذا وقتی به نقد غرب می‌پردازد اثرش عمیق و ریشه دار شده و بر طیف‌های وسیعی تأثیر می‌گذارد.

در ادامه هاشم کرونی که اجرای جلسه را بر عهده داشت هنرمندان و اندیشمندان حاضر در جلسه را پیشکسوتان ادبیات آئینی، برگزیدگان و نامزدهای دوسالانه کتاب عاشورا، جشنواره شعر فجر و کتاب سال شعر جوان ایران، دبیران انجمن‌ها و شاعران و طنزپردازان مطرح استان خواند و ابراز امیدواری کرد این حرکت مشترک آستان و حوزه هنری به صورت ماهانه تداوم یابد.