به گزارش خبرنگار مهر، در روایتی از امام رضا (ع)، وظیفه مبلغان مکتب اهل بیت و دلدادگان قرآن کریم، عرضه شایسته معارف قرآن کریم به جهانیان است. امام محمد باقر (ع) میفرماید: «لِکُلِّ شَیْءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَانَ» «برای هر چیزی بهاری است و بهار قرآن ماه رمضان است.» ماه رمضان ماه نزول قرآن است، چنانکه خداوند متعال فرموده: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدیً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی وَ الْفُرْقان …» «ماهِ رمضان است ماهی که قرآن، برای راهنمایی مردم، و نشانههای هدایت، و فرق میان حق و باطل، در آن نازل شده است.» همان طور که فصل بهار، فصل رویش طبیعت و جان گرفتن دوباره آن است، نزول قرآن در ماه رمضان نیز حیاتی دوباره بر روح و جان انسانهاست. چنان که خداوند متعال فرموده: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاکُمْ لِما یُحْییکُم ْ…» «ای کسانی که ایمان آوردهاید! دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید هنگامی که شما را به سوی چیزی میخواند که شما را حیات میبخشد…» و لذا در روایات از قرآن کریم به عنوان «بهار دلها» یاد شده است
به مناسب ماه مبارک رمضان در سلسله گزارشهایی به معرفی چند تن از اساتید و پیشکسوتان قرآنی که به ترویج قرآن کریم مبادرت ورزیدهاند خواهیم پرداخت. در بخش سوم به معرفی و آشنایی با استاد معتز آقایی میپردازیم.
معتز آقایی متولد ۱۳۵۴ شهر نجف و دارای مدرک کارشناسی در رشته فیزیوتراپی است. وی در پرونده قرآنی خود، کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در رشته حفظ کل (سال ۱۳۸۵) رتبه اول مسابقات سراسری سازمان اوقاف و امور خیریه در رشته حفظ کل (۱۳۸۵) رتبه اول مسابقات قرآن کریم آستان حضرت عبدالعظیم (ع) در رشته حفظ کل (۱۳۸۵) رتبه اول مسابقات آستان حضرت عبدالعظیم (ع) در رشته حفظ ۱۵ جز (۱۳۸۱) برگزاری دورههای آموزشی قرآن کریم (تجوید، حفظ و…) در جلسات قرآنی متعدد، داوری مسابقات قرآن کریم متعدد از جمله: مسابقات آستان حضرت عبدالعظیم (ع)، آموزش و پرورش، هلال احمر، سپاه پاسداران و… همکاری با مرکز آموزش قرآن کریم آستان حضرت عبدالعظیم (ع)، سفرهای تبلیغی به کشورهای کویت، امارات، عراق و عربستان جهت اجرای برنامههای قرآنی و غیره را ثبت کرده است.
وی رشته اصلیاش فیزیوتراپی است و دو سال در بیمارستان سینا مشغول بود تا اینکه یکی از همسایگان، اطلاعیه جذب مدرّس حفظ قرآن را که از سوی مؤسسه جامعةالقرآن فراخوان داده شده بود در اختیارش قرار داد و پس از آن وارد عرصه تدریس شد.
در پنجمین دوره مسابقات حرم حضرت عبدالعظیم (ع) در سال ۱۳۸۱ اول شد؛ این امر به او انگیزه داد تا در این آستان خدمت کند.
اجرای برنامههای کارشناسی حفظ در صدا و سیمای قرآن از سال ۱۳۸۶ تاکنون و کارشناس حفظ و آموزش قرائت در شبکههای عربی برون مرزی الکوثر و الثقلین و سحر از دیگر فعالیتهای این حافظ بینالمللی قرآن است.
آثار قرآنی
یک دوره تلاوت کامل قرآن کریم به طریقه تحدیرخوانی، یک دوره کامل فایل صوتی تدریس حفظ کل قرآن کریم در رادیو قرآن و طراحی ۱۳۲۹ سوال مفاهیم از کل قرآن کریم از دیگر فعالیتهای این استاد حافظ قرآن است.
تلاوت به سبک استاد صدیق منشاوی
آقایی که به سبک استاد منشاوی تسلط ویژه ای دارد با بیان خاطرهای از سفر حج خود در سال ۸۵ م ی گوید در آن دوره «تاجالدین هلالی» مفتی اعظم استرالیا و پسرخاله استاد «منشاوی» از مصر مشرف به حج شده بود، من نیز در مراسمی در حال اجرای برنامه به سبک منشاوی بودم زمانیکه تلاوت من به پایان رسید پسرخاله استاد منشاوی مرا در آغوش گرفت و گفت: «تلاوت تو مرا به یاد پسرخالهام انداخت، تو بوی پسرخالهام را میدهی» پس از آن فضای خاصی در مراسم حاکم شد که این خاطره برای من یکی از دلانگیزترین خاطرات تلاوتم است.