به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرسول پورعباس در این همایش گفت: سازمان سنجش یک نهاد ملی و اجرایی و دارای حساسیت ویژهای است و حتی اگر مشکل کوچکی در برگزاری آزمونی بروز کند مورد سؤال قرار میگیرد که نشان از حساسیت موضوعات مرتبط دارد که باید توسط عوامل اجرایی به آن توجه شود.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با توصیه به نوآوری و رشد در فعالیتها، افزود: با نوآوری و خلاقیت عادی انگاریها کاهش یافته و حساسیت و دقت افزایش یافته و مسیر درست طی میشود.
وی با بیان اینکه توان کشور در برگزاری آزمونهای سراسری بسیار گسترده و قابل تقدیر است، ادامه داد: خوشبختانه این توان برای سازمان سنجش وجود دارد که آزمونهای فراتر از کشور برگزار کند و به کشورهای همسایه در مورد برگزاری آزمونها کمک کند که مذاکرات اولیه ای نیز در این باره انجام شده است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: در برگزاری آزمونها علاوه بر سازمان سنجش، در حوزه صف دانشگاههای مختلف و برخی مجموعههای آموزش و پرورش دخیل هستند و فرایند و مسئولیت مهمی به عهده عوامل اجرایی به خصوص در استانهای مختلف قرار دارد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه فرایندهای اجرایی آزمونهای سازمان سنجش را به صورت دقیق تشریح کرد و گفت: چند میلیون نفر با احتساب خانواده داوطلبان با آزمونهای سراسری در ارتباط هستند که حساسیت کار اجرایی آزمونها را نشان میدهد و باید به حفاظت آزمونها توجه جدی شود که اقدامات زیادی در این باره با کمکهای نهادهای ذیربط انجام شده است.
پورعباس با اشاره به برنامه سازمان سنجش برای برگزاری آزمونهای هوشمند و بدون کاغذ خاطرنشان کرد: درباره این تحول برنامه دقیق و مفصلی در حال تکمیل است و با اجرایی شدن آن بسیاری از فرایندها تغییر خواهد کرد اما تا زمان برگزاری این نوع آزمونها باید برنامهریزی مناسبی برای حفاظت از آزمونها صورت گیرد و برای تحول در برگزاری آزمونها در سال ۱۴۰۳ تمهیدات حفاظتی برای بخشهای جدید فنی و الکترونیک اندیشیده خواهد شد.
دکتر سعداله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی ضمن تشکر از برگزاری این نشست، گفت: حفاظت و حراست از آزمونها بسیار مهم است و البته امنیت در تمام وجوه آن حیاتی و آرامشبخش است و از اینکه این هماندیشی در این دانشگاه برگزار میشود خرسند هستیم.
وی از نقش حراست دانشگاه شهید بهشتی در ایجاد آرامش در این دانشگاه تقدیر کرد و گفت: حفاظت از آزمونها باعث عدالت، انصاف و تضمین حق است و مسیر امن ورود به دانشگاه را هموار میکند. دانشگاه شهید بهشتی نیز آماده هرگونه همکاری در این زمینه خواهد بود.
علیرضا عباسی مشاور رئیس و سرپرست اداره کل حراست سازمان سنجش آموزش کشور و دکتر رشیدی معاون مرکز حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست به بیان نکاتی درباره حفاظت از آزمونها پرداختند و کارگروههای آموزشی در خصوص آسیبشناسی و چالشهای حفاظت آزمونهای سال ۱۴۰۱ برگزار شد.