به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، خورشید گرفتگی روی زمین معمولاً دیدنی است، و برای مریخ نوردهای ناسا که وظیفه کاوش مریخ را بر عهده دارند، هم ترازی قمرهای آن و خورشید نیز دلیل خوبی برای نگاه کردن به این سیاره است.
سابقه ثبت خورشید گرفتگی در مریخ توسط ناسا به سال ۲۰۰۴ باز میگردد که کاوشگرهای اسپریت و اپورچونیتی اولین مشاهدات از فوبوس را در حال عبور از کنار خورشید انجام دادند. در سال ۲۰۱۹، اولین ویدئو از این رویداد توسط مریخنورد کنجکاوی ضبط شد که در آن شرایط قمر کوچک دیموس که در همان ماه از کنار خورشید عبور میکرد هم قابل مشاهده بود.
این رویدادها درک دانشمندان را از تغییرات در مدار قمر فوبوس و روشی که نیروهای جزر و مدی در داخل، پوسته و گوشته مریخ بر این قمر تحمیل میکنند، بیشتر میکند. قمر فوبوس مریخ از دهها میلیون سال قبل در حال حرکت به سمت مریخ بوده و محکوم به نابودی است. ثبت ویدئویی خورشیدگرفتگی اخیر مسیری که فوبوس به سمت مرگ نهایی خود طی میکند روشن میکند.
آخرین مورد این پدیده در ۲ آوریل رخ داد و حدود ۴۰ ثانیه به طول انجامید و P مریخنورد استقامت دوربین Mastcam-Z خود را به سمت خورشید چرخاند و تمام صحنهها را ثبت کرد. مریخنورد استقامت توانست زوم شدهترین ویدئو را از خورشید گرفتگی فوبوس که تا کنون گرفته شده است، با بالاترین نرخ فریم، ضبط کند.