به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در کارگاه آموزشی مدیریت ارتباطات تخصصی در زیست بوم ایران با بیان اینکه جهاد تبیین موضوعی است که طی ماههای اخیر در بیانات مقام معظم رهبری بارها مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: کارگروه جهاد تبیین در سازمان حفاظت محیط زیست ایجاد شده و مبتنی بر چهار مؤلفه اصل پنجاهم قانون اساسی، بیانه گام دوم انقلاب اسلامی، تبیین سند تحول دولت مردمی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست است.
معاون رئیس جمهور اظهار داشت: در دولت سیزدهم گامهای بلندی برداشته شده است. در مباحث اقتصادی و در سطوح بین المللی اتفاقات خوبی شکل گرفته است و کارشناسان روابط عمومی مکلف هستند به موقع و با شفافیت اطلاع رسانی کنند.
سلاجقه با اشاره به تاکید رئیس جمهور در جلسه هیأت دولت به دو رکن «خدا و قانون» در مسائل محیط زیست، گفت: سخنان رئیس جمهور برای من پشتوانه محکمی محسوب میشود و در اجرای سیاستهای محیط زیست در دولت تحت فشار نیستم. خوشبختانه رویکرد کاملاً فوق العاده ای برای محیط زیست کشور حاکم است و میتوانیم با استفاده از این ظرفیت فضای محیط زیست را ارتقا دهیم.
وی با تاکید بر اینکه ضوابط و دستور العمل های محیط زیست را باید مبتنی بر تکنولوژی روز بازبینی و چاره اندیشی کنیم، گفت: در بحث اطلاع رسانی از فناوریهای روز استفاده میشود و در تلاش هستیم اولین نشست را با شرکتهای دانش بنیان برگزار کنیم و رویکردهای سازمان را مبتنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری هدایت و حاشیهها را به نحو مطلوب مدیریت کنیم.
سلاجقه به تعامل با تشکلهای مردمی تاکید کرد و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به تعامل با تشکلهای مردمی و نقش آفرینی سازمانهای مردم نهاد نیاز جدی دارد و شعار عملکردی این سازمان در سال جاری «محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه» توسط شورای راهبردی سازمان حفاظت محیط زیست تعیین شده است.
وی افزود: ما مسئولان وظایفی داریم، وظیفه مسئولان محیط زیست در جایگاه مدیریتی تبیین واقعیتهای محیط زیست برای دولتمردان است. بارها رئیس جمهور تاکید کرده است توسعه فرع بر محیط زیست است و مکلفیم مسائل محیط زیست را برای مردم و رسانهها شفاف سازی کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اهمیت نقش روابط عمومیهای سازمان و نقش رسانهها، گفت: روابط عمومیهای سازمان حفاظت محیط زیست در خط مقدم تبیین سند تحول دولت مردمی قرار دارند. رسانههای نوشتاری، دیداری، شنیداری و نیز شبکههای اجتماعی در اطلاع رسانی نقش پر رنگ و بی بدیل در دنیای امروز دارند و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست در تمامی سطوح سازمان طلایهداران خط مقدم حفاظت از محیط زیست کشور محسوب میشوند.
سلاجقه مسئولیت کارشناسان روابط عمومی را خطیر دانست و افزود: روابط عمومیها در ستاد و استانها در زمینه تحقق رسالت سازمان، روایتگری صادقانه از برنامهها و اقدامهای دولت مردمی و ایجاد جریان رسانهای صحیح و شفاف در پاسخگویی به موقع و احراز مرجعیت رسانهای در محیط زیست کشور اقدامی شایسته و در آگاهی سازی به موقع و اثرگذار، اهتمام جدی داشته باشند.
وی با بیان اینکه روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست با پیکره مردم در ارتباط است، گفت: امروز مردم مخاطرات زیست محیطی را خیلی بهتر از من و شما درک میکنند و از این رو نباید تبیین کننده مشکلات محیط زیست باشیم بلکه باید حلال مشکلات باشیم. پدیدههای محیط زیستی در رفتارهای جامعه اثرگذار بوده و موجب ارتقای فرهنگ زیست محیطی در میان مردم شده است و برای حفاظت از محیط زیست تلاش مضاعف دارند.
سلاجقه گفت: روابط عمومی هنری پیچیده است که باید در تولید محتوا و در انتقال آن مخاطب شناسی کند و فعالیت در روابط عمومی هوش و ذکاوت را میطلبد تا بتواند مسائل مختلف محیط زیست را ارزیابی کند. مدیران کل امور محیط زیست استانها مکلف هستند از اقدامهای روابط عمومی استانها حمایت کنند.