حجت‌الاسلام سیدحسین مؤمنی کارشناس دینی در برنامه «مثل ماه» ، ویژه‌برنامه افطاری ماه مبارک رمضان گفت:امام جماعتی که نمی‌تواند سه وعده در مسجد باشد نباید در مسجد بماند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سیدحسین مؤمنی کارشناس دینی در برنامه «مثل ماه»، ویژه‌برنامه افطاری ماه مبارک رمضان با تأکید بر اینکه خدا و ائمه (ع) حتی در این دنیا بدهکار احدی نمی‌شوند، یادآور شد: اگر جواب خواسته‌مان را نمی‌گیریم مطمئن باشید از آن طرف مشکلی نیست، اگر مشکلی هست از طرف خود ما و در رفتار و اعمال ماست.

حجت‌الاسلام مؤمنی در خصوص اینکه برخی گله دارند که چرا امام رضا (ع) پاسخ و حاجت ما را ندادند و صدای ما را نشنیدند، عنوان کرد: خاتم‌الانبیاء (ص) فرمودند من از میان شما می‌روم ولی ثقل گران‌سنگم که کتاب خدا و عترتم است را در میان شما می‌گذارم این دو از هم جدا نمی‌شوند تا سر حوض کوثر به من بپیوندند، اگر متسمک به آنها شوید هیچ وقت ضلالت پیدا نمی‌کنید، این فقط در مورد آخرت صدق نمی‌کند بلکه برای دنیا هم هست، اما تمسک به قرآن دارای مراحلی است مثل تمسک به قرآن، درک و عمل کردن به آن، و تمسک به عترت هم مناسکی دارد از جمله معرفت نسبت به آنها، محبت و ولایت. ولایت یعنی انسان بداند که هر چه هست در ید قدرت اوست، هر که به این مقام رسید از ولایت پیروی می‌کند و از هر چه که بخواهد ما را از آنها جدا کند دوری می‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد: در زیارت حضرت رضا (ع) تأکید می‌شود، زیارت با معرفت، یعنی بدانی که او همواره امام است، اطاعتش واجب است و غریب و شهید است، سؤالاتی از این دست زمانی شکل می‌گیرد که من معرفتی نسبت به امام نداشته باشم، اینکه امام کیست یا امام جواب ما را نداد. او یک پدر است، تخلف ندارد تو باید ظن و گمانت را نسبت به او اصلاح کنی، امام جواد (ع) به ما یاد می‌دهد که اینطور با پدرم صحبت کنید «السلام و علیک یا امام رئوف» یعنی فوق تصور مهربان، «سلام بر تو که باعث شادی قلبی، سلام بر تویی که گره‌های زندگی را باز می‌کنی».

این سخنران مذهبی با اشاره به اینکه تمام تلاش شیطان این است که ما را از حسن ظن نسبت به اهل بیت (ع) به سوءظن بکشاند، گفت: از این نظر نگاه نکنید که من دیگر نماز نمی‌خوانم چون حاجتم را نگرفتم، در آقا بودن و بزرگ بودن حضرت رضا (ع) کسی نمی‌تواند شک کند، در رحمت واصله الهی کسی نمی‌تواند شک کند، وقتی که من به این معرفت رسیدم که خدا و ائمه‌معصومین (ع) بدهکار احدی در این دنیا نمی‌شوند بعد ما را ناامید برگردانند؟ مطمئن باشید از آن طرف مشکلی نیست، اگر مشکلی هست از سمت ماست، روی این دقت کنیم شیطان ما را به آن سمت سوق می‌دهد، اما مطمئن باشید اگر جواب نمی‌گیریم مشکل از طرف خود ما و در رفتار و اعمال ماست.

مؤمنی همچنین اظهار کرد: امام رضا (ع) خودش را انیس و رفیق معرفی می‌کند، دوستی همراه که هر وقت خواستی جوابت را داده، پس چرا عده‌ای ما را دارند به این فضا می‌برند؟ چرا اینقدر شبهه و بی‌انصافی؟ می‌شود امام رضا (ع) چنین سفره‌ای پهن کند و حداقل آداب مهمان‌نوازی را بلد نباشد، امام از پدر و مادر نسبت به شما رحیم‌تر و مهربان‌تر است، در تمام گرفتاری‌ها و مشکلات به در خانه امام بروید، امکان ندارد آن حاجتی که می‌خواهیم به ما داده نشود، امکان ندارد که بروی کربلا یا مشهد دست خالی برگردی؟.

وی در خصوص اینکه بین برخی مذهبی‌ها و بچه هیئتی‌ها نوعی سخن گفتن باب شده مثل اینکه ما رو نطلبیدی با زائرات خوش باش و نظیر اینها، تأکید کرد: این مدل حرف زدن اشتباه است، تعارف نداریم، باید آداب و مناسک زیارت و دعا و صحبت با این بزرگان را رعایت کنیم، اگر می‌خواهی حاجتت را بگیری اول ادب را رعایت کن، این زبان و این نوع صحبت کردن نباید به زبانی برای شیعه تبدیل شود. ما باید آداب و احترام را در استفاده و انتخاب کلمات داشته باشیم. به پدر بودن و دلسوز بودن امام توهین نکنیم، اگر این رعایت‌ها را نکنیم شک نداشته باشیم که توفیقات از انسان گرفته می‌شود.

این استاد سطوح عالی حوزه در ادامه با تأکید بر اینکه ما به عنوان امام جماعت و امام جمعه باید به این عمل می‌کردیم که مسجد سنگر است و فضا را برای پاسخگویی به شبهات و مسائل مردم باز می‌گذاشتیم، عنوان کرد: پاسخ به مسائل دینی باید در مساجد انجام شود، امام (ره) فرمود مردم را از منبر و محراب فاصله ندهید، باید جلسات اینجا برگزار شود، امام جماعت‌ها باید این موانع را بردارند، امام جماعتی که نمی‌تواند سه وعده در مسجد باشد نباید در مسجد بماند، امام جمعه‌ای که مسؤلیت‌های متفاوتی دارد نباید امام جمعه باشد، باید این مانع برداشته شود تا به شبهات جامعه در خصوص مباحث دینی و ائمه (ع) پاسخ داده شود، من قبل و بعد از منبر می‌نشینم که به صحبت‌های مردم گوش کنم و مردم هم واقعاً احترام می‌گذارند.

مؤمنی در ادامه بیان کرد: علما و بزرگان و مراجع به تکلیف خود در حوزه معرفت‌شناسی و شناخت ائمه عمل کردند و امروز ما باید به مسؤلیت خودمان عمل کنیم اما کسانی که مسؤلیت می‌گیرند نباید فاصله با مردم ایجاد کنند، همه ما باید مثل شهید اصلانی جهادگر باشیم، امام جماعتی که مسؤلیت دولتی دارد باید مسجد از او گرفته شود، باید درِ مسجد به روی مردم باز باشد، جای پاسخ به این شبهات مسجد است مگر پیامبر (ص) کجا با مردم دیدار داشت.

وی در پاسخ به این سوال که «از آن طرف برخی ادعا می‌کنند که شأن امام هدایتگری است، شفا و کرامت یعنی چه؟» گفت: ابوعلی سینا نقل می‌کند که کرامات گاه کرامات قولی و گاه فعلی است، یعنی هر دو لازم بوده و هر دو وجود دارد و باید با هم برای مردم گفته شود، این دو باید با هم باشند تا مردم جذب شوند.

این کارشناس دینی در ادامه به کسانی که از رحمت امام رضا (ع) ناامید هستند، یادآور شد: امام رضا (ع) فوق تصور مهربانند، غم‌های دل را از بین می‌برند، گره‌ها را باز می‌کنند، چون او واسطه بین ما و خدا هستند، اهل بیت (ع) وسیله هستند، چرا از ائمه معصومین (ع) غافلیم؟ چرا ساعت‌های خاصی برای آنها نداریم و هر روز به آنها سلام نمی‌دهیم، بدانید امام رضا (ع) هوای زندگی‌تان را دارد. با دلمان برویم پشت پنجره فولاد امام رضا (ع)، آنها که با امام رضا (ع) قهر کرده معلوم است رابطه پدر و پسری و مادر و فرزندی را نمی‌فهمند، وقتی امام رضا (ع) برایتان سفره پهن می‌کند مگر می‌شود جواب‌تان را ندهد، امام رضا (ع) جای دیگر برایتان جبران کرده، از کجا می‌دانی امام رضا (ع) جواب نداده، شاید جای دیگر و جور دیگر جبران کرده است.

مؤمنی در پایان توصیه کرد: خواسته‌تان را به خودشان واگذار کنید به امام رضا (ع) گمان خوب داشته باشید، مطمئن باشید بدهکارتان نمی‌ماند یک سلام به او بدهیم جواب‌تان را می‌دهد و جوابش هم سکون و آرامش قلب است، از او بخواهیم آنچه مقدر است و صلاح دین و دنیای ماست برایمان مهیا کند، از امام رضا (ع) کم نخواهید، خودتان را به او نشان دهید، مطمئن باشید بارها جواب‌مان را دادند، بگویید یا امام از من سلام از تو جواب و باقی را به خودش واگذار کنید.