خبرگزاری مهر – گروه استانها: شهرستان البرز در استان قزوین را همگان به واسطه شهر صنعتی آن میشناسند. این شهرستان با داشتن بزرگترین شهر صنعتی کشور شاهد فعالیت ۴۵۰ واحد تولیدی بزرگ و کوچک و بیش از ۱۰۰۰ واحد کارگاهی و خدماتی است.
شغل عمده مردم این شهرستان کارگری و در مرحله بعد کشاورزی است و از این رو این شهرستان را باید شهرستانی صنعتی و با ظرفیتهای بزرگ اقتصادی و تولیدی دانست.
اما علی رغم این حجم از توانمندی و ظرفیت، مردمان این شهرستان با مشکلاتی ساده و قابل تأمل روبرو بوده. از سویی وجود شهر جدید و نوساخت مهرگان نیز با نزدیک به ۵۰ هزار نفر سکنه شرایط این شهرستان را از دیگر شهرستانهای استان قزوین متمایز کرده است.
امروز این امید در دل مردم شهرستان البرز و شهرهای آن وجود دارد که بیستمین سفر دولت سیزدهم زمینه ساز پایان مشکلات ریز و درشت آنها باشد.
زیرساختهای شهر مهرگان کامل نیست
حجتالاسلام علی رضایی از فعالان فرهنگی و اجتماعی مهرگان در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مطالبات مردم مهرگان از مسئولین اظهار کرد: عمده مشکلات منطقه مهرگان با وجود ۲۴ هزار واحد مسکونی به نبود امکانات کافی در این مناطق باز میگردد.
وی ادامه داد: شهرک مهرگان به شکل آپارتمانی سو بلندمرتبه ساخته شده اما نردبان مناسب در آتش نشانی برای امداد رسانی به طبقههای بالا در هنگام بحران وجود ندارد.
حجتالاسلام رضایی بیان کرد: با توجه به جمعیت آماری ۷۰ هزار نفره کمبود مسجد و مدرسه، نبود بانک، فرهنگسرا و امکانات ورزشی از دیگر دغدغههای مردم این شهر است.
وی افزود: مسائلی نظیر اعتیاد، تولید و توزیع مواد مخدر، مسائل اخلاقی و فرهنگی و اعتیاد دانشآموزان به شدت مشاهده میشود و نیاز است دولت برای حوزه فرهنگ در این شهر نگاهی متمایز داشته باشد.
این مسئول تأکید کرد: عوارضی راه از دیگر مسائل شهر مهرگان است که شهروندان این منطقه برای عبور و تردد به قزوین مشمول پرداخت عوارض هستند که بهتر است این مسئله نیز برطرف شود.
احیا واحدهای صنعتی مطالبه اصلی مردم البرز
سارا عزیزی یکی از شهروندان شهرستان البرز در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات مردم البرز اظهار کرد: تعطیلی برخی شرکتها از مشکلات جدی مردم البرز است.
وی گفت: بافت قدیمی شهر و سیستم فاضلاب این منطقه از دیگر مسائل و مطالبه جدی مردم البرز است چراکه بوی نامطبوع فاضلابها هوای نامناسبی را در منطقه ایجاد میکند.
زهره قربانی یکی دیگر از فعالین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات شهر محمدیه اظهار کرد: شهر محمدیه را نمیتوان جزو دسته شهرهای با امکانات یا بی امکانات قرار داد چرا که بیشتر امکانات شهری از جمله مسجد، فروشگاه، بانک و سایر امکانات مختص بخش مرکزی شهر بوده و سایر مناطق از امکانات کمتری برخوردار هستند.
ضعف مدیریت شهری در محمدیه احساس میشود
وی افزود: مدیریت شهری در بحث عمرانی و فضاسازی بهویژه در حوزه فضاسازی شهری، امکانات فرهنگی و مذهبی در مناسبهای مختلف نسبت به سالهای گذشته بسیار ضعیف و گاهی اوقات تعطیل است و این در حالی است که طی سالهای گذشته محمدیه جزو هزاران شهر برجسته جهان بوده است.
این شهروند بیان کرد: با توجه به رشد جمعیت نسبت به سالهای گذشته فضای فرهنگسرا بروز نشده و مختص به افراد خاصی است که بهتر است خدمات بهتری در این فرهنگسرا انجام شده و در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی ادامه داد: از دیگر مشکلات، نبود بیمارستان و کمبود آمبولانس است بهگونهای که در صورت رخداد حادثه و در مأموریت بودن آمبولانسها مجبوریم از آمبولانسهای شریفآباد استفاده کنیم.
قربانی عنوان کرد: نبود فضای تفریحی و بازیگاه مناسب از دیگر مطالبات مردم شهر محمدیه محسوب میشود با توجه به اینکه زیرساخت لازم برای امکانات وجود دارد، از طرف دیگر جمعیت قابلتوجهی برای پیادهروی از مسیر کمربندی منطقه ۶ استفاده میکنند که این امر از نظر ایمنی و امنیتی نگران کننده است که با احداث یک جاده سلامت میتوان مسائل این حوزه را نیز برطرف کند.
وی در پایان گفت: نبود ساختمان پزشکان مناسب و منسجم برای ارائه خدمات پزشکی از قبیل رادیولوژی و سونوگرافی، پارک بانوان با امکانات ورزشی و تفریحی، مکان مذهبی و فرهنگی مستمر و منسجم مانند هیئتهای هفتگی از دیگر مشکلات شهر محمدیه محسوب میشود.
بین مردم و مسئولین سد آهنین وجود دارد
طهورا قلیپور در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات شهر الوند اظهار کرد: مسئله اصلی شهر الوند مربوط به مدیریت ضعیف شهری، فاصله گرفتن مردم از مسئولین، عدم ارتباط مناسب مسئولین با رسانهها و انتخاب افراد غیربومی بهعنوان مسئول شهری است.
فعال حوزه رسانه عنوان کرد: با توجه به اینکه جمعیت نخبگانی و ورزشکاران مطرح استانی، کشوری و حتی جهانی در این شهرحضور دارند اما استفاده از ظرفیتهای بومی و حمایت از نخبگان کمتر به چشم میخورد.
وی در پایان گفت: روشنایی ضعیف خیابانها، آسفالت نامناسب کوچهها، جذب نیروهای غیربومی، مشکلات تسویه فاضلاب و بوی نامطبوع آن و مشکلاتی که از طریق فاضلاب برای آب مصرفی به وجود آمده و زمینهای وقفی از جمله مسائل اصلی شهر الوند محسوب میشود.
راه اندازی واحدهای صنعتی در دستور کار قرار بگیرد
فاطمه سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بخش عظیمی از مشکلات شهر الوند به تعطیلی شرکتها باز میگردد که علت اصلی این امر نبود بودجه کافی برای راهاندازی و ادامه فعالیت است که بسیاری کارکنان از کار اخراج شدند.
فعال حوزه رسانه بیان کرد: مسئله آلایندهها نیز از دیگر مسائل مهم این منطقه محسوب میشود از طرف دیگر با توجه به فعالیت شرکتها باید گفت که در این منطقه شرایط و زیرساختهای شغلی بسیاری وجود دارد اما متأسفانه شغل نیست.
وی در پایان گفت: نبود مکانی برای ورزش بانوان از دیگر مطالبات جدی بانوان در راستای مسائل شهری است.
شهرستان البرز از دیرباز با دربرداشتن شهرکهای صنعتی همواره زبانزد بوده و درخششهای صنعتی بسیاری در سطح استان، کشور و حتی صادرات جهانی داشته است چنانچه این امر سبب شد تا استان قزوین بهعنوان قطب صنعتی کشور شناخته شود.
با توجه به ظرفیتهای بسیار صنعتی امروزه شاهد تعطیلی بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک هستیم که هرکدام به نوبه خود بخش عظیمی از سرمایههای استانی را به خود اختصاص داده بودند که البته ادامه این فرآیند سبب بیکار شدن جمعیت قابلتوجهی از کارکنان و کارمندان شد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه امکان ایجاد شغل و گسترش آن وجود دارد اما همواره وجود مشکلاتی از قبیل نبود بودجه سبب شده تا برخی از این شرکتها تعطیل شوند.
این انتظار وجود دارد سفر دولت سیزدهم به استان قزوین زمینه ساز تغییرات اساسی برای مردمان این شهرستان باشد. تأمین زیرساختهای زندگی در این شهرستان میتواند نقش مهمی در تسهیل زندگ مردم فراهم کند.