گناوه- مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به تلاش برای رفع مشکلات فرهنگیان گفت: بعد از گذشت ۱۰ سال از لایحه رتبه بندی معلمان، در دولت سیزدهم این لایحه به قانون تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی موحدی بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در بندر گناوه پیرامون طرح رتبه بندی معلمان اظهار داشت: بعد از گذشت ۱۰ سال از لایحه رتبه بندی معلمان، در دولت سیزدهم این لایحه به قانون تبدیل شد و به آموزش و پرورش ابلاغ شده است و آموزش و پرورش در حال تدوین آئین نامه این قانون است که اصلاحیه‌های خوبی نیز به نفع فرهنگیان به آن اضافه شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر افزود: بر آئین نامه اولیه‌ای که برای اجرای این قانون تدوین شده بود یکسری انتقادات وارد بود که اصلاح شد و در حال حاضر هم در حال ویرایش نهایی است.

وی گفت: در دولت قبل برای اجرای لایحه رتبه بندی معلمان حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سه سال در نظر شده بود که اعتبار اختصاص نیافت و لایحه نیز اجرایی نشد.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم ۳۸ هزار میلیارد تومان برای یک سال و نیم تخصیص اعتبار داده شده است که این قانون در حال آماده شدن و صدور احکام است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به هماهنگی بین مجلس شورای اسلامی، دولت و شورای نگهبان در تصویب این قانون گفت: در ایامی که مجلس شورای اسلامی در حال بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ بود و معمولاً طرح‌ها و لایحه دیگر به دلیل اهمیت بودجه بررسی نمی‌شود، ولی دولت به دلیل اهمیتی و توجه ویژه ای که به فرهنگیان دارد بحث قانون رتبه بندی را هم مطرح و مجلس نیز مورد بحث و بررسی قرار داد که اقدام مجلس، دولت و شورای نگهبان قابل تقدیر است.

وی گفت: لایحه دولت قبل نو معلمان را شامل نمی‌شد و برای هر طبقه توقف داشت و سهمیه در نظر گرفته بودند و اگر سهمیه پر می‌شد بعضی از همکاران فرهنگی نمی‌توانستند در آن طبقه قرار بگیرند در حالی که در قانون مصوب سهمیه برداشته شده و نو معلمان در سهمیه قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین کارکنان آموزش و پرورش و همکاران فرهنگی که در اداره مشغول خدمت هستند اما رسته شغلی آنها آموزشی است در لایحه دولت قبل شامل رتبه بندی نمی‌شدند که قشر عظیمی نیز بودند ولی در قانون مصوب همه همکاران فرهنگی که رسته آموزشی دارند اما در اداره کار اداری انجام می‌دهند مشمول قانون رتبه بندی می‌شوند.

وی گفت: این قانون از ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ اجرایی می‌شود و از مهر ماه تا اسفند ماه سال گذشته اعتبار آن مشخص و تصویب شده است و همراه با احکامی که صادر می‌شود مبالغی که فرهنگیان بابت رتبه بندی طلب دارند به آنها تقدیم خواهد شد و این قانون در سال ۱۴۰۱ نیز تداوم خواهد داشت.

موحدی بیان کرد: با توجه به بررسی‌های انجام شده آئین نامه‌ای که در حال ویرایش است شرایط رسیدن فرهنگیان به این طبقات را تسهیل کرده و بسیار بهتر و در دسترس است.

وی گفت: در آئین نامه قبلی در طبقه استادیار معلم با ۹۰۰ امتیاز باید حتماً مدرک دکتری داشته باشند تا به این درجه برسند ولی در قانون جدید این مدرک لحاظ نمی‌شود یعنی اگر مدرک دکتری هم نداشته باشد ولی شرایط لازم را داشته و بتواند امتیازات را کسب کند می‌تواند در رده آخر این قانون قرار گیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر ادامه داد: سال‌های توقف کم شده و سال‌های خدمت برای هر کدام از رتبه‌ها کسر شده تا دسترسی همه فرهنگی به طبقات راحت تر باشد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با همدلی و هم افزایی بین دولت و مجلس و همچنین با هوشیاری و همراهی فرهنگیان بتوان این قانون را به نحو احسن اجرایی کرد.

وی با اشاره به اینکه آماده دریافت پیشنهادات و راهکارهای سازنده فرهنگیان در این زمینه هستیم تصریح کرد: درب اتاق مدیرکل آموزش و پرورش استان به روی همه فرهنگیان باز است و اگر کسی نقد، پیشنهاد یا راهکار مناسبی داشته باشد آماده دریافت این نظران هستیم.

موحدی خاطرنشان کرد: فرهنگیان استان بوشهر از بهترین و نجیب‌ترین و شریف‌ترین فرهنگیان کشور هستند از همه همکاران فرهنگی استان تقاضا دارم اگر پیشنهاد و راهکاری در این زمینه دارند ارائه دهند.