مشهد ـ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: درصورتی که در مصرف آب صرفه جویی نشود تابستان امسال مشهد با مشکل جدی کم آبی رو به رو خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین اسماعیلیان با اشاره به حضور میلیونی زائران در این شهر و مصرف بالاتر از الگوی سرانه اظهار کرد: مهم‌ترین چالش ما برای تأمین آب وابسته به منابع آبی سدها است این در حالیست که ۲۶۹ روستا با ۳۰۱ هزار نفر جمعیت هم تحت پوشش شبکه آبی استان قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد وضعیت جوی استان را نگران کننده توصیف کرد و افزود: در مقیاس بلندمدت شهر مشهد ۳۱ درصد کاهش بارندگی داشته و وضعیت بارندگی در استان ۲۳ درصد کاهش یافته است.

وی به وجود ۵۰۰ حلقه چاه، ۴ سد و ۶ هزار کیلومتر شبکه آب و فاضلاب در مشهد اشاره کرد و گفت: مشترکان این شرکت در مشهد به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار اشتراک می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: ۹۸ درصد از گستره مشهد و ۹۵ درصد سطح خراسان رضوی در شرایط خشکسالی است و به طور میانگین ۳۵ درصد حجم سدها کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: باتوجه به ذخیره سازی کمتر از یک سوم منابع آبی، درجه حرارت دما در مشهد و استان به ترتیب نیم و یک و نیم درجه افزایش یافته است و این شرایط موقعیت استان را در مواجه با خشکسالی حادتر می‌کند.

اسماعیلیان ادامه داد: طبق آمارها مصرف آب مشهد در فروردین سال جاری ۶ درصد در مقایسه با سال ۱۴۰۰ افزایش داشته که طبق براوردهای صورت گرفته پیش بینی می‌شود تابستان ۱۴۰۱ با افزایش ۸ درصدی مصرف آب مشترکین مواجه باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به اینکه نیاز آبی مشهد، ۱۳ هزار لیتر در ثانیه است افزود: این در حالی است که ظرفیت استحصال آب مشهد ۱۰ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است.

وی با اشاره به کمبود ۲۰ درصدی آب در این کلانشهر، گفت: امکان تأمین آب مشهد از طریق ذخایر زیرزمینی وجود ندارد و از سوی دیگر با جیره بندی آب هم نمی‌توان این بحران را کنترل کرد چرا که با هر بار قطع و وصل آب و اطلاع رسانی قطعی آب به مردم حجم زیادی منابع آبی ذخیره می‌شود که با اتصال دوباره شبکه تمام ذخایر آب هدر می‌رود.

اسماعیلیان بیان کرد: متوسط مصرف آب به ازای هر نفر در مشهد ۱۱ و نیم متر مکعب در ماه است که اگر به ازای هر نفر در خانوار محاسبه کنیم عددی بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر در شبانه روز بدست خواهد آمد و در این شرایط بهترین و تنهاترین راه کنترل خشکسالی دشت مشهد مدیریت مصرف مردم است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: طبق بررسی‌های انجام شده امکان کاهش مصرف آب تا ۷۰ لیتر وجود دارد که در این شرایط دیگر، نیازی به قطع و وصل شبکه و جیره بندی آب در تابستان نخواهد بود.