به گزارش خبرگزاری مهر، وحید خاتمیفر گفت: از یکسال گذشته تاکنون با روند افزایشی سالک در استان مواجه بودهایم و آمارها نشانگر افزایش ۲ برابری سالک نسبت به سال قبل است.
او تصریح کرد: بیش از ۴ هزار مبتلا به سالک طی یک سال گذشته در فارس شناسایی شده البته از آنجا که آمار یاد شده موارد شناساییشده است، پیشبینی ما ۴ تا ۵ برابر این میزان ابتلاء است.
خاتمی فر افزود: از آنجا که گزش بیماری در ۶ ماهه اول سال رخ میدهد، اما بیماری در ۶ ماهه دوم خود را نشان میدهد، از همین حالا باید به فکر کاهش محیط مناسب برای انتقال این بیماری بود. البته طبق پیشبینیها امسال هم روند افزایشی سالک را در استان خواهیم داشت.
این مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تدابیری در نظر گرفتهایم و اگر ۱۴ سازمان پای کار بیایند و همکاریهای بین بخشی انجام شود، میتوانیم روند انتقال سالک را به نحوی کاهش دهیم تا تعداد مبتلایان در استان حداقل از سال قبل بیشتر نشود.
خاتمیفر با بیان اینکه بیماری سالک چند علتی است، گفت: فارس جزو مناطق پر شیوع سالک در کشور است و وضعیت آبوهوایی و شرایط اقلیمی هم کمک میکند که بیماری به صورت بومی باشد.
او افزود: درمان سالک طولانیمدت بوده و فرد از یک تا چند ماه درگیر است. اگرچه درمان برای بیمار رایگان است، اما هزینههای بسیاری را به دانشگاه تحمیل میکند. خاتمیفر تصریح کرد: افرادی که در حاشیه شهرها زندگی میکنند، کسانی که در محل زندگی پرورش مرغ، طیور و دام دارند، همچنین کسانی که نخالههای ساختمانی و آبهای راکد و فاضلاب نزدیک محل زندگیشان است، بیشتر در معرض سالک هستند.
این مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: شیراز، مرودشت، زرقان، سروستان، خرامه، فراشبند، استهبان، ارسنجان، جهرم، فسا، لارستان، زریندشت و بختگان پر شیوعترین مناطق استان در زمینه سالک هستند، اگرچه دیگر نقاط استان هم درگیرند.
وی تاکید کرد: شیراز، زریندشت، زرقان و فراشبند بیشترین میزان شیوع سالک را در استان به خود اختصاص دادهاند.