به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد نقیب، با اشاره به اهمیت بُعد فرهنگی و اجتماعی ایستگاههای متروی تهران گفت: شبکه متروی تهران از گستردگی جغرافیایی مطلوبی در سطح شهر برخوردار است که البته این ظرفیت همچنان در حال توسعه است. به این ترتیب تردد قابل توجهی را در این شهر زیرزمینی شاهد هستیم که پتانسیل و ظرفیت مساعدی برای فرهنگ سازی بر اساس هویت ایرانی-اسلامی کشور است.
سرپرست معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه افزود: مفاهیم فرهنگی، هنری، اجتماعی و…، گوناگونی وجود دارد که میتوانیم در قالبهای مختلف هنری آن را اجرایی و به مخاطبین انتقال دهیم. به این ترتیب علاوه بر ایجاد زیبایی بصری در ایستگاههای متروی تهران، گام مؤثری در هویت بخشی اجتماعی مترو برداشتهایم.
وی با بیان اینکه توسعه و اجرای بیش از پیش مؤلفههای فرهنگی را در دستور کار خود قرار دادهایم، ادامه داد: این مهم، در قالبهای مختلف هنری طراحی و اجرا میشود. آنچه مورد اهمیت است، معنا و محور ایرانی و اسلامی بودن طرحهایی است که به فراخور در هر یک از ایستگاههای مترو تهران نصب میشود.
نقیب با اشاره به اینکه با هدف اجرایی شدن هویت بخشی اجتماعی در متروی تهران، یک اثر هنری تلفیقی با استفاده از اسناد تاریخی مربوط به خلیج فارس، طراحی و در حال اجراست، اظهار کرد: این طرح ساعت ١٥ روز شنبه، ١٠ اردیبهشت سال جاری، مقارن با روز ملی خلیج فارس در ایستگاه اقدسیه متروی تهران، رونمایی میشود. این اثر هنری که تلفیقی از هنر تجسمی و موسیقی ایرانی است، نخستین طرح تعاملی با مسافران متروی تهران به شمار میرود.
به گفته وی، با توجه به اتفاقات اخیر در فضای مجازی و تلاش برخی کشورها برای ایجاد شبهه در اصالت نام خلیج فارس، تلاش شده است که در این طرح، اسناد تاریخی مربوط به اصالت نام خلیج فارس در معرض دید عموم مسافران قرار گیرد.