به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی علیرضا زاکانی با فعالان تولید دانش بنیان عصر جمعه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در محل بوستان گفتگو برگزار شد.
شهردار تهران در این نشست صمیمانه در سخنانی با خطاب قرار دادن مدیران شرکتهای دانش بنیان گفت: چه بخواهید و چه نخواهید شما و اقدامهای شما افتخار است و اقدامهای شما برای امروز و فردا به لطف خدا گشایشهایی ایجاد خواهد کرد.
زاکانی با اشاره به این موضوع که بیشترین سطح علم و دانش در تهران است، ادامه داد: تهران به غیر از پایتخت بودن، هویت ثانویه دیگری ندارد و از این رو یکی از هویتهایی که میتواند برای تهران ایجاد شود و شهر آن را داشته باشد، هویت فناورانه است که به لطف شما انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: شهرداری تهران ابتدا مفتخر است اراده خود را بر این قرار دهد که بتواند توسعه کار خود را از مسیر علم و دانش پیش ببرد و ما به عنوان خادم مردم میتوانیم تسهیلاتی را برای شما ایجاد کنیم و در مقام تسهیل گری نیز میتوانیم فهرستی از خدمات را برای شما در نظر بگیریم و در خدمت شما باشیم.
شهردار تهران تاکید کرد: در گام بعدی میتوان فهرستی از اقدامها در بعد همکاری دوجانبه داشته باشیم و نکته دیگر این است ما به عنوان متقاضی فهرست بلندی از نیازهای خود ارائه دهیم.
زاکانی با اشاره به مشکلات موجود در سد شرکتهای دانش بنیان گفت: قواعد، چهارچوبها و ریسک پذیری میتواند یک مانع مقابل مدیر در بخش شرکت دانش بنیان باشد اما آنچه که در مدیریت شهری تهران امروز حاکم شده اراده بر استفاده به بهترین نحوی از ظرفیتها است.
وی با اشاره به راه اندازی سازمان فناوریهای نوین در شهرداری تهران ادامه داد: برای آنکه این اشتباه رخ ندهد که نگاهها تمام به سمت دیجیتال و هوشمند سازی باشد بین فناوریهای دیجیتال و غیر دیجیتال تقسیم بندی ایجاد کردیم و از چند ماه پیش برنامه ریزی برای راه اندازی سازمان فناوریهای نوین را در دستور کار قرار دادیم تا از این طریق حوزههای متعدد در شهر و مدیریت شهری را از مسیر فناوری و دانش بنیانی پیش ببریم.
شهردار تهران تاکید کرد: توجه ما در سطوح مختلف بر این بود که چگونه میتوانیم اقدامهای خود را در حوزه ارائه خدمات و تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان پیش ببریم که در نگاه اول به عنوان خدمتگزار سعی کردیم لکههای در شهر تهران پیش بینی کنیم که بتوانیم خدماتی به شرکتهای دانش بنیان ارائه کنیم که نمونه آن لکه گذاری در بوستان ولایت به مساحت ۱۵۰ هکتار است.
زاکانی با اشاره به دیدارهای خود با پیشبرد اهداف در حوزه فناوری گفت: در ادامه دیدارهایی با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر علوم تحقیقات و فناوری داشتیم تا بتوانیم ظرفیتهای خود را در اختیار دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان قرار دهیم.
وی ادامه داد: اقدام دیگر در حوزه ایجاد تسهیلات برای منابع مالی بود که از طریق صندوق پژوهش و فناوری اقدام شد.
شهردار تهران با تاکید بر زیرساختهای موجود در شهر تهران در بخش فناوری بیان کرد: سطح دیگر ارائه خدمت برای استفاده از زیر ساختهای شهر تهران به عنوان مثال فیبر نوری پایتخت است که تا به امروز مغفول مانده و قرار بر این شد زیر ساختهای شهری تجمیع شود و در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار بگیرد.
زاکانی گفت: اقدامهایی که در تهران انجام میشود به سرعت در شهرهای دیگر الگوبرداری میشود و این فرصتی است که اقدامهای خوبی به عنوان الگو در شهر تهران داشته باشیم.
وی ادامه داد: در بعد مشارکت و همکاری زمانی که صحبت از سازمان فناوریهای نوین شد هدف بر شناخت نیازها بود.
شهردار تهران تاکید کرد: تهران امروز در آستانه بحران در حوزه آب است و بر اساس چشم انداز ۱۴۱۰ باید ۲۱۰ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز را از بازگردانی آب تأمین کنیم که با کار فناورانه و دانش بنیان خیلی زودتر از سال ۱۴۱۰ میتوانم به این هدف برسیم.
زاکانی گفت: بین شهر، شهروند و شهرداری آنچه برای ما مهم است شهروند است که از سطح رفاه و آسایش بالایی برخوردار باشد و تمام اقدامهای ما برای مردم است که شما مدیران شرکتهای دانش بنیان میتوانید در این زمینه نقش مؤثری داشته باشید.
وی ادامه داد: شهر تهران هزار و یک مسئله دارد که به کلاف سر درگم تبدیل شده است که با مشارکت با دیگر دستگاهها به دنبال باز کردن گره از مشکلات شهر هستیم و در بخش مشارکتها در قالب سطوح نیازمندی میتوانیم اقدام کنیم و سطح این نیازمندیها در مدیریت شهری بسیار وسیع و گسترده است.
شهردار تهران با تاکید بر لزوم مشارکت برای حل معضلاتی از جمله ترافیک پایتخت بیان کرد: ما در مدیریت شهری پایتخت در بخش مشارکت و متقاضی دست خود را به سمت شما دراز میکنیم تا از فرصت ایجاد شده شرایط جدیدی برای پایتخت داشته باشیم.
زاکانی گفت: ما نیازهای متعددی در شهر داریم و جلسه اول نیاز بود ما اصل اراده خود را اذعان کنیم و برگزاری این جلسه برای این بود که ما به شما اعلام کنیم ما از سر نیاز و اعتقاد به دنبال این هستیم راه پیشرو برای حل مشکلات شهر تهران پیدا کنیم و این دست جلسات به شکل ماهانه دنبال و به شکل تخصصی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: ایجاد امید و کارآمدی بزرگترین مرگ بر دشمنان این مرز و بوم است و این مسیر برای تمام ما باز شود.
در این نشست صمیمانه فعالان تولید دانش بنیان درباره موضوعاتی از جمله چالش کمبود آب و تأمین منابع مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز پایتخت، تأمین منابع مالی برای شرکتهای دانش بنیان از سوی مدیریت شهری، ارتقا فرهنگ عمومی برای خرید کالای دانش بنیان و تشویق مدیران واحدهای تابعه شهرداری برای خریدهای بار اول تولیدات دانش بنیان در حضور شهردار تهران به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
حل مشکل ضمانت شرکتهای دانش بنیان برای شرکت در مناقصات، کاهش مصرف سوخت با به کارگیری موتور سیکلت برقی، زیباسازی شهری با استفاده از رنگهای تولیدی از سوی شرکتهای دانش بنیان با ویژگیهای خاص، لزوم توجه به هوش مصنوعی در مدیریت، آمادگی طراحی سیستم تهویه تونلهای شهری، ایجاد سایت پروازی برای تولید کنندگان پهپاد و توجه به حمل و نقل کالا و مرسوله از دیگر موضوعاتی بود که فعالان تولید دانش بنیان پیرامون آن با شهردار تهران صحبت کردند.
#توسن_موتور