به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ ایران صبح امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور علی اکبر ابراهیمی پور مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ اسکندر خمسه پور، رئیس هیئت امنای چهرههای ماندگار صنعت چاپ ایران؛ احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران و رئیس کمیته اجرایی آئین سپاس؛ علی طارمی راد، عضو کمیته اجرایی آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ ایران؛ مجید پریخواه، دبیر آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم طارمی راد، عضو کمیته اجرایی آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ ایران به ارائه گزارشی از نحوه برگزاری این آئین و بخشهای مختلف این مراسم گفت: آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ ایران بعد از حدود دو سال برگزار میشود و به ثمر نشسته است.
وی افزود: ایده برگزاری چنین مراسمی دو سال پیش توسط دو تن از اعضای هیئت امنای این مراسم به وزارت ارشاد و اتحادیه چاپخانه داران داده شد و مقرر شد که برای تاریخ صد ساله چاپ ایران روایت گری داشته باشیم.
طارمی راد گفت: این کار یک تجربه جدید است و این اولین نکته مهم این کار است که تاکنون توسط متولی صنعت چاپ یعنی وزارت ارشاد برگزار میشود و برای اولین بار بود که به صورت تمام و کمال بر دوش اهالی صنعت چاپ بوده است؛ تاکنون استقبال بسیار خوبی از سوی اهالی صنعت چاپ برای برگزاری این مراسم شکل گرفته است به طوری که ۱۷ مؤسسه چاپخانهای حامی برگزاری این آئین هستند.
عضو کمیته اجرایی آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ افزود: اولین هدف این کار تقدیر از برگزیدگان این صنعت است که برای نسل جوان میتواند به نوعی برای کار در این حوزه تشویق باشد و هم چهرههای شاخص و پیشکسوت این صنعت به نسل جوان معرفی میشوند، هدف دیگر این آئین این است که یک منبع مستند از پیشکسوتان صنعت چاپ برای مطالعه در دسترس قرار گیرد و هدف سوم این آئین استفاده از تجارب این پیشکسوتان است که با جمع آوری این اطلاعات توسعه و تعریف آنها در صنعت چاپ این اهداف را انجام میدهیم.
طارمی در خصوص آیتمهای مختلف آئین سپاس چهرههای ماندگان صنعت چاپ ایران گفت: پخش صد فیلم با زمان ۱۲ تا ۲۰ دقیقه برای شناسایی بزرگان صنعت چاپ یکی از بخشهای مهم این آئین است همچنین رونمایی از کتابی با سه بخش تاریخ چاپ از ابتدای تمدن بشر و ورود به ایران و سیر تحول آن، تصاویر و بیوگرافی پیشکسوتان صنعت چاپ که در برنامههای دیگر انجام میشود.
وی افزود: افرادی که در این آئین تجلیل میشوند از کارآفرینان، نوآورینان و پیشکسوتان صنعت چاپ هستند که هرکدام تعاریف مختلفی دارند و بر اساس معیارها امتیازدهی شده و پس از آن انتخاب شدند؛ افراد مورد ارزیابی ۴۰۰ نفر بودند که نتیجه کار در سه گروه مفاخر، پیشکسوتان و برگزیدگان که خود شامل کارآفرینان، نوآوران و پشتیبانها است، افراد مورد تقدیر و تجلیل قرار میگیرند، این افراد علاوه بر اینکه جز یکی از این گروهها هستند کسانی هستند که تأمین قطعات و پشتیبانی صنعت چاپ را برعهده دارند.
عضو کمیته اجرایی آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ گفت: از آن جایی که صنعت چاپ یک صنایع وابسته است انتخاب این افراد از سراسر کشور بوده است.
علی اکبر ابراهیمیپور مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین چه نقشی را برعهده دارد گفت: مسلماً دیدگاه وزارت ارشاد این است که این آئین به صورت صنفی پیگیری شود اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک همراه حمایت معنوی خود را از این مجموعه داشته و ما در حال حاضر در خدمت این عزیزان هستیم و با توجه به جایگاه پیشکسوتان تکلیف بزرگی ایجاد شده است که باید سعی کنیم تجربیات این افراد را به نسل جدید منتقل کنیم.
این برنامه با رونمایی از پوستر برنامه، تندیس این آئین، و رونمایی از صد فیلم چهرههای ماندگار به کار خود پایان داد.
آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ ۲۰ اردیبهشت ماه توسط اتحادیه چاپخانه داران از ساعت ۱۵:۳۰ در هتل اسپیناس پالاس برگزار میشود، اجرای گروههای موسیقی به رهبری فردین خلعتبری و رونمایی از کتاب روایت نگار خیام (مجموعه آثار برگزیده استاد فرشچیان با ۳۵ اثر) از دیگر برنامههایی است که در این مراسم انجام میشود.