به گزارش خبرگزاری مهر، پیرحسین کولیوند در مراسم امضای تفاهم نامه میان هلال احمر و معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: هلالاحمر به عنوان یک جمعیت کاملاً مردمی و برمبنای اهداف اساسنامه خود از جمله کاهش آلام مردم و نگاه بشردوستانهای که دارد، در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی ورود کرده و در این زمینه به دنبال تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب است.
وی افزود: مقام معظم رهبری؛ جوانان و نوجوانان را اصلیترین سرمایه و امید نظام میدانند و ما هم تلاش میکنیم تا با ارائه آموزشهای امدادی، توانمندسازی و … از آسیب پذیری جوانان و نوجوانان در جامعه پیشگیری کنیم.
کولیوند تاکید کرد: اقدامات هلالاحمر در حوزه آسیبهای اجتماعی بر مبنای پیشگیری انجام میشود تا بتوانیم کرامت و عزت نفس اجتماعی جوانان و نوجوانان را ارتقا داده و با ترویج روحیه شادابی و نشاط، جوانانی انقلابی و امیدوار به آینده پرورش دهیم.
رئیس جمعیت هلالاحمر ادامه داد: تلاش میکنیم جوانان و نوجوانان را در خانههای هلال با نگاه امدادی، اجتماعی و عملیاتی، آموزش دهیم تا با توانمندسازی آنان، تابآوری جامعه را ارتقا دهیم، چه در حوزه پیشگیری از حوادث و چه در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی. چراکه معتقدیم به هر میزان که دانش و مهارت جوانان افزایش پیدا کند، قطعاً روحیه مسئولیتپذیری آنان هم بالاتر میرود.
پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شالوده اصلی تفاهمنامه هلالاحمر و قوه قضائیه
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر هم در این مراسم گفت: با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای هلالاحمر در حوزه جوانان عضو این جمعیت و مشکلات و آسیبهای اجتماعی موجود در جامعه، هلالاحمر در عرصه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ورود کرده که اصل و شالوده اصلی تفاهمنامه امروز هلالاحمر و قوه قضائیه بر همین موضوع استوار است.
گلفشان افزود: پیشنویس این تقاهمنامه براساس توانمندیهای هلالاحمر آماده شده و در شصت و دومین کمیسیون مقررات جمعیت به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به طرحهای هلالاحمر که در سالهای اخیر و در حوزه آسیبهای اجتماعی به اجرا درآمده است، گفت: هلالاحمر در این حوزه باطرحهایی چون "تغییر نگرش جوانان معارض قانون" و آموزش ۴ هزار مددجو در زندانها و ۱۸ کانون اصلاح و تربیت کارهای مؤثری انجام داده است. اجرای "طرح پیمان" با هدف پیشگیری از اعتیاد که با اجرای این طرح، هزار عضو جوان از آموزش حضوری و ۵۱۰۰ جوان هم از آموزش مجازی هلالاحمر بهرهمند شدند و در حال حاضر ۷ هزار تیم پیمان تشکیل و یکهزار تیم هم برای انواع مداخلات اجتماعی توانمندسازی شدهاند.
گلفشان ادامه داد: طرح دیگر، طرح ملی "یاس" است که در تفاهمنامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) در حال اجراست و براساس آن تاکنون ۱۲ هزار نفر از آموزشهای هلالاحمر بهرهمند شدهاند تا در برابر آسیبهای اجتماعی توانمند باشند. امروز، بسیاری از این عزیزان در خانههای هلال و در عرصههای اجتماعی فعال هستند. طرح "توانمندسازی محلی" نیز از سوی سازمان جوانان هلالاحمر با رویکرد توسعه کسب و کارهای خرد در ۱۱ استان کشور در حال اجراست.
رئیس سازمان جوانان هلالاحمر، راهاندازی ۶ هزار خانه هلال در دورافتادهترین نقاط کشور و همچنین وجود ۲ میلیون داوطلب و عضو در این جمعیت را ظرفیتی عظیم خواند که میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی کمک کند.
گفتنی است؛ تفاهمنامه میان جمعیت هلالاحمر با معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اهداف همافزایی مشترک در جهت ارتقای تابآوری بخصوص در حوزه آسیبهای اجتماعی، تعیین راهبردهای ملی برای پیشگیری از وقوع جرم و بهرهمندی از شیوههای آموزش و پژوهش نوین در این زمینه، به امضا رسید.
زمینههای همکاری در این تفاهمنامه نیز شامل همکاری در تأسیس کانونهای بشردوستانه در مراکز اصلاح و تربیت زندانها با هدف سازماندهی و تمرکز فعالیتهای آموزشی، بشردوستانه و امدادی در بین جوانان و نوجوانان بزهکار، برگزاری کارگاههای آموزشی تربیت مربی، مهارت آموزی و توانمندسازی جوانان و نوجوانان با ارائه آموزشهای معطوف به بازار کار، تسهیلگری و برنامهریزی برای برگزاری دورههای آموزشی و اردوهای مشترک و … خواهد بود و کمیته مشترک هماهنگی و نظارت، متشکل از نمایندگان دو دستگاه برای نظارت بر انجام مفاد این تفاهمنامه تشکیل میشود.
این مراسم با حضور رئیس جمعیت، رؤسای سازمانهای جوانان و داوطلبان هلالاحمر و معاون معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، مدیرکل پیشگیری، مدیرکل امور حقوقی و مدیرکل اطلاع رسانی قوه قضائیه برگزار شد.