دیپلمات ارشد روس تاکید کرد که دولت فعلی آمریکا باید اشتباهات دولت قبلی را با بازگشت به برجام و تبعیت از قطعنامه سازمان ملل جبران نماید و در این رابطه آنچه به صلاح است را در پیش بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «ولادیمیر یرماکوف» رئیس اداره عدم اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه اعلام کرد هیچ مانع غیرقابل عبوری در روند «تنظیم دقیق» توافق در احیای توافق هسته‌ای ایران دیده نمی‌شود.

یرماکوف در این باره گفت: در دیپلماسی اغلب این اتفاق می‌افتد که خط پایان به سخت‌ترین بخش مسیر تبدیل می‌شود. ما هیچ مانع غیرقابل عبوری را در روند تنظیم دقیق بسته احیا (توافق) نمی‌بینیم.

وی همچنین تاکید کرد: مسئله اصلی این است که همه طرف‌های درگیر باید آنچه صلاح است را در نظر بگیرند و طبق آن پیش روند و مبنایشان وضعیت ناپایدار و متغیر سیاسی داخلی نباشد. در این مورد، قطعاً منظور ما در درجه اول، همتایان آمریکایی ماست. امیدواریم بیانیه‌ها و تضمین‌های سطح بالای آن‌ها درباره تمایلشان برای بازگشت به برجام صرفاً شعارهای انتخاباتی نباشد.

این دیپلمات درباره ازسرگیری مذاکرات وین خاطرنشان کرد که این یک سازوکار پیچیده برای همکاری در سطوح مختلف از سیاسی گرفته تا کارشناسی است.

وی خاطرنشان کرد: این تماس‌ها در قالب‌های مختلف با شدت‌های متفاوت به مدت یک سال ادامه داشته است. هیأت‌ها و پایتخت‌های درگیر در این کار چندجانبه همچنان علاقه خود را به برجام حفظ کرده اند.

یرماکوف با تاکید بر اینکه برای توافق هسته‌ای ایران جایگزین معقولی وجود ندارد، گفت: بسیار مهم است که دولت فعلی ایالات متحده اشتباهات و تخلفات پیشینیان خود را اصلاح کند. واشنگتن باید از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل اکیداً تبعیت کند. توازن دقیق منافعی که توافق هسته‌ای بر اساس آن بنا شده بود، باید برقرار شود و این در حالی است که ریشه‌های بحران‌ها و عقب‌نشینی‌ها در اجرای برجام باید از بین برود. به طور کلی نحوه انجام این مسئله روشن است.

گفتنی است که دولت فعلی آمریکا نیز با ژست و ادعای بازگشت به توافق مذکور، عملاً در مسیر دولت پیشین گام بر می‌دارد. مذاکرات ایران و اعضای ۱+۴ به علت زیاده‌خواهی و طرح خواسته‌های جدید از سوی آمریکا در چند هفته گذشته تقریباً متوقف شده است و فرجام احیای توافق هسته‌ای دچار ابهام شده است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید دارند که در صورت عدم زیاده خواهی آمریکا و پای بندی واشنگتن برای بازگشت به تعهداتش در چارچوب توافق هسته‌ای، امکان دست یابی به توافق وجود خواهد داشت.

برچسب‌ها