به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، سید روح الله لطیفی درباره صادرات چای ایرانی توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ انواع چای ایرانی به وزن ۲۷ هزار و ۲۷۲ تن و به ارزش ۲۷ میلیون و ۹۹۸ هزار و ۹۳۷ تن به ۲۵ کشور دنیا صادر شد که با رشد ۶۸ و ۷۷ درصدی در وزن و ارزش همراه بوده است.
وی افزود: امارات با خرید هشت هزار و ۳۰۴ تن چای به ارزش هشت میلیون و ۷۷۴ هزار و ۹۴ دلار، ترکیه با دو هزار و ۹۰۴ تن و به ارزش سه میلیون و ۵۳۷ هزار و ۲۰ دلار، روسیه با دو هزار و ۵۹۸ تن و به ارزش سه میلیون و ۹۲ هزار و ۴۲۸ دلار، هند با دو هزار و ۵۳۸ تن و به ارزش دو میلیون و ۳۷۱ هزار و ۹۱۶ دلار و عراق با خرید دو هزار و ۱۹۵ تن به ارزش یک میلیون و ۹۹۸ هزار و ۷۰ دلار، پنج مقصد اول صادرات انواع چای ایرانی بودند.
سخنگوی گمرک ایران گفت: ترکمنستان با خرید هزار و ۳۶۰ تن به ارزش یک میلیون و ۷۸۲ هزار و ۸۵۱ دلار، ازبکستان با هزار و ۸۷۲ تن به ارزش یک میلیون و ۷۰۶ هزار و ۷۹۰ دلار، تاجیکستان با هزار و ۶۰۱ تن و به ارزش یک میلیون و ۶۸۹ هزار و ۳۵۳ دلار، کنیا با هزار و ۱۹ تن و به ارزش ۹۳۵ هزار و ۸۸۰ دلار، قزاقستان با ۶۴۷ تن و به ارزش ۵۹۹ هزار و ۲۱۱ دلار و افغانستان با ۴۹۶ تن و به ارزش ۴۹۶ هزار و ۴۳۱ دلار در رتبههای ۶ تا یازده مقاصد صادراتی چای ایرانی قرار دارند.
وی در خصوص سایر خریداران چای ایرانی گفت: آلمان، اوکراین، لبنان، گرجستان، انگلستان، چین، هلند، کویت، فنلاند، سوئیس، کانادا، بلژیک، آذربایجان و استرالیا از دیگر کشورهای خریدار چای ایرانی در سال ۱۴۰۰ بودند.
لطیفی در خصوص واردات انواع چای در سال ۱۴۰۰ گفت: ۷۵ هزار و ۳۷۹ تن انواع چای به ارزش ۳۸۶ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۷۶۷ دلار از ۱۰ کشور در سال ۱۴۰۰ وارد شده است که هند با ۳۴ هزار و ۲۸۵ تن چای به ارزش ۱۶۸ میلیون دلار در صدر قرار دارد.
وی افزود: سریلانکا با فروش ۱۸ هزار و ۳۲۶ تن چای، به ارزش ۱۰۷ میلیون دلار، امارات با ۱۴ هزار و ۳۶۸ تن به ارزش ۷۱ میلیون و ۵۷۲ هزار دلار، ترکیه با چهار هزار و ۵۹۳ تن به ارزش ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار و کنیا با هزار و ۴۷۱ تن به ارزش پنج میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در رتبههای بعدی قرار دارند.
لطیفی گفت: کشورهای عراق، ویتنام، آلمان، چین و افغانستان هم در سال ۱۴۰۰ مبادرت به فروش چای به ایران کردند.