به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلوکی در ماه رمضان امسال با برنامه «آدمهای خوب شهر» از شبکه پنج سیما طرح خانواده معنوی ایتام در استانهای مختلف را با هدف حمایت از ایتام و محسنین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) پیگیری کرد. هر شب مهمانانی از چهرههای شناخته شده از کارآفرینان، افراد نیکوکار، نخبگان علمی و فعالان ورزشی و فرهنگی به برنامه دعوت شدند تا ایده خانواده معنوی ایتام به اهداف خود نزدیک و نزدیکتر شود. طرحی که در نهایت به شکلگیری یک خانواده بزرگ حدود هزار نفری از حامیان ایتام در سراسر کشور تا پایان سال منتج میشود.
محمد سلوکی طراح و ایده پرداز خانواده معنوی ایتام و محسنین درباره این برنامه به خبرنگار مهر بیان کرد: تمرکز خانواده معنوی در هر استان است زیرا به زبان، گویش و فرهنگ و آداب و رسوم همان منطقه آشنا هستند و در مسیر پرورش و تربیت کمک مناسبی برای رشد ایتام خواهد بود. اعضای جدید هم در یک فرایند دقیق به این خانواده ملحق خواهد شد. خدا را شاکرم که تا پایان ماه مبارک رمضان خانواده معنوی هر استان شکل گرفت. در واقع این خانواده برای حمایت از یک گروهی از ایتام در همین سال تشکیل و تکمیل خواهد شد و همین بچهها را تا مسیر پیشرفت همراهی خواهند کرد. امیدوارم سال ۱۴۰۲ خانواده معنوی سال جدید را در هر استان شکل دهیم.
وی یادآور شد: خانواده معنوی ایتام زیر نظر کمیته امداد فعالیت خواهند کرد و پشتیبانیهای همه جانبه خواهند داشت و قرار است دورادور از حال و احوال بچهها مطلع باشند اینکه نیاز به کلاس کنکور دارند، استعداد خاصی دارند و نیاز به حمایت جدی دارند. و در مجموع هر آنچه که نیاز است در یک سامانه طراحی خواهیم کرد تا حتی نیاز نباشد بچهها بدانند دقیقاً چه افرادی آنها را حمایت میکنند.
سلوکی فضای برخط را فرصتی برای اجرای عدالت و دسترسی یکسان برای ارائه خدمات به ایتام هر استان دانست و ادامه داد: علاقه شخصی من شکلگیری یک فضا برای حفظ خانواده معنوی هر استان است تا نقطه مطلوب را برای ایتام و محسنین رقم بزنیم و فرصت مشارکت نخبگان و چهرههای استانی را با راهنمایی کمیته امداد فراهم کنیم و این موقعیت مشابه یک استارتاپ است و به عنوان یک ایده اصلی مورد توجه است. در حال حاضر شبکه اعضای خانواده معنوی به صورت حقیقی شکل میگیرد و آنها پای قرآن کریم عهد خود را با امضا اعلام میکنند. از آنها میخواهیم با قلب و روح و دانش و احساس خود کنار ایتام باشند. برای اینکه عدالت و مواسات را رعایت کنیم لازم است این فضا دانشبنیان باشد و در فضای برخط باشد.
وی در رابطه با نتایج مطلوب فعالیت خانواده معنوی برای ایتام در هر استان اظهار کرد: ۱۵ و ۲۰ سال آینده این خانواده میتواند خروجی مطلوبی داشته باشد تا این بچهها از آسیب و خطرهای احتمالی در امان بمانند. چرا که میتوان امید داشت با کار کارشناسی و حمایت خانواده معنوی پرورش و حمایت معنوی و مادی وضعیت اطمینان بخشی داشته باشند و کمتر دچار آسیبهای اجتماعی شوند.
سلوکی از اینکه چطور ایده خانواده معنوی به ذهنش رسید، گفت: همیشه در تلویزیون سخن از این بود که چرا کاری نکردند و یا چرا کم کاری کردند. کمتر پیش میآمد که خود ما اقدام کنیم و همیشه پیگیر و پرسشگر بودیم، حالا به لطف خدا ما قدم اول را برداشتیم و در ادامه مشارکت دیگران را جلب میکنیم. واقعیت این است اگر قرار است اتفاقی بیفتد از خودمان شروع میشود. در خانواده معنوی اصل موضوع مسئولیتپذیری است؛ اینکه ما بتوانیم کاری کنیم لطف خدا به ماست.