محمودرضا قدیریان مجری برنامه تلویزیونی «ماه تماشایی» در خصوص ویژگیهای این برنامه که روز گذشته آخرین قسمت آن از آنتن شبکه تماشا پخش شد، به خبرنگار مهر گفت: برنامه «ماه تماشایی» ویژهبرنامه افطار شبکه تماشا بود که تا عید فطر هم ادامه داشت، هویت و محتوای این برنامه با خاطره بازیهایی که صورت میگیرد به دو قسمت تقسیم میشود، یک اینکه گذر عمر را بهتر و بیشتر درک کنیم و بخش دیگر مسابقه نظرسنجی موسیقیایی است.
وی ادامه داد: ما در «ماه تماشایی» بخشهایی از برنامه، سریال و تله تئاترهایی که در دهههای ۶۰،۷۰،۸۰ در ماه رمضان از تلویزیون پخش شده را نمایش میدادیم. پخش این برنامه و سریالها نشانگذر عمر است، طوری که اگر بیننده در آن زمان مثلاً بیست ساله بوده الان پنجاه ساله شده است از طرفی در قالب پیامک سوالات روانشناسی و جامعه شناسی در جهت بالا بردن شور و شوق زندگی و ایجاد انگیزه در خانوادهها مطرح میشد.
قدیریان با عنوان این موضوع که قصد داشتیم با این برنامه امید و انگیزه را در جامعه تزریق کنیم، بیان کرد: به طور خاص نوجوانان و جوانان باید درک کنند که عمر به شدت در حال گذر است؛ شاید در جوانی گذر عمر خیلی با سرعت بهنظر نرسد اما به یک چشم برهم زدن عمر میگذرد. ما در برنامه «ماه تماشایی» از طریق قاب تلویزیون، به نوعی گذر عمر و گذر زندگی هنرمندان و عوامل تولید برنامهها و سریالها را در سالهای گذشته را به تصویر میکشیم.
قدیریان در مورد بخش دوم برنامه بیان کرد: دومین بخش برنامه «ماه تماشایی» همان نظرسنجی است؛ برای مردم جایزه کوچک و بزرگ فرقی ندارد اما قرعهکشی همیشه جذابیت خاصی دارد؛ بر همین اساس ما در برنامه هر روز به پنج نفر جایزه پنج میلیون ریالی میدهیم.
وی در ادامه راجع به خواندن پیامهای ارسالی مردم توضیح داد و گفت: در این سری از برنامه «ماه تماشایی» خواندن پیامهای مردم برای من اهمیت بسیاری داشت آن هم به این دلیل که رابطه منِ مجری با مخاطب به این صورت برقرار میشود. مخاطبان از این طریق تجربه زندگی خود را برای ما میگویند و پیامهای خوبی از آنها دریافت میکنیم. زمانی که یک نفر در روستایی دور افتاده اسم خود را میشنود و فرصتی پیدا میکند که تجربیات خود را بگوید هم حس خوبی به او دست میدهد و هم تعامل بیشتر با رسانه دارد.
این مجری درباره بخش مورد علاقه خود در برنامه «ماه تماشایی» بیان کرد: من همیشه با اجراهای آقای منوچهر نوذری ارتباط برقرار کردم و اجرای ایشان برایم جذابیتهای خاص خودش را دارد. کارهای کمدی که در سالهای گذشته روی آنتن رفتهاند و پخش دوباره آنها که خنده بر لب مردم میآورد را خیلی دوست دارم. این موارد خاطرهبازی و حس نوستالژی برای مردم بههمراه دارد.
قدیریان درباره علاقمندیاش به حوزه بازیگری و اجرا گفت: هردو حوزه را دوست دارم؛ من بازیگر مرکز هنرهای نمایشی هستم. بعد از سالها تجربه بازیگری در فیلم و سریالها خیلی اتفاقی وارد حوزه اجرا شدم؛ اولینبار برنامه موسیقی محور «ساعت ۲۵» را اجرا کردم. البته پیش از آن سالها در رادیو گویندگی کرده بودم. بعد از «ساعت٢٥» برنامههای خانوادگی، صبحگاهی، طنز، هنری، ادبی و سینمایی را در تلویزیون اجرا کردهام اما نمیتوانم بگویم کدام حوزه را بیشتر دوست دارم چراکه به هر دو حوزه مجری گری و بازیگری علاقهمند هستم.
وی در ادامه درباره فعالیتهای جدید خود توضیح داد: صحبتهایی برای اجرای یک برنامه با محوریت هنر و ادبیات در شبکه دو داشتهام. این برنامه به زندگی بزرگان و اندیشمندان میپردازد اما هنوز شروع نشده است. اجرای طرح یک برنامه که تلفیقی از فیلم، سینما، تئاتر و نمایشهای رادیویی است را نیز در دست اقدام دارم.
مجری برنامه «ماه تماشایی» افزود: برنامه «شهر هنر» در شبکه جامجم که گفتگو با هنرمندان مشهور در حوزههای مختلف است را هم روی آنتن دارم. البته برنامههایم در رادیو همچنان برقرار است و هیچوقت رادیو را رها نکردهام. در شبکه ایرانصدا هم گوینده کتابهای صوتی بوده و هستم، همینجا باید بگویم ایرانصدا، با مدیریت مدبرانه جناب آقای شاملو عملکرد بسیار خوبی داشته است و مخاطب بیشماری در فضای مجازی دارد در ضمن مخاطبان شما و مردم هم میتوانند به صورت رایگان از کتابهای صوتی مجموعه استفاده کنند.
قدیریان در پایان درباره اهمیت مخاطب رسانه عنوان کرد: بعضی از برنامهها، سریالها و کارهای سینمایی بهصورت ارگانی ساخته میشوند، درواقع از بدنه یک نهاد هستند اما تفاوت آن با بخش خصوصی در ادبیات، جذابیت و خطوط قرمزی است که دارند. در هر حال این موضوع مهم است که هنرمندانی که در عرصههای مختلف برنامه سازی، سریال و فیلم کارمیکنند سعی داشته باشند مخاطب را جذب کنند و اگر مخاطب دارند و آن را جذب کردهاند باید آگاهی آنان را در زمینههای مختلف بالا ببرند و به نکات آموزشی هم توجه کنند صرفاً به سرگرم کردن شان نپردازند. در تمام دنیا اندیشمندان و کسانی که خوشفکر هستند در رسانه مشغول بهکارند تا آموختههای خود را در قالب برنامه سازی کارتون، انیمیشن، فیلم و سریالها دراختیار مخاطبان قرار دهند.