به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی مجتهدی نیا عصر پنجشنبه در نشست جهاد تبیین در مبارزه با مفاسد اقتصادی در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: بیستمین سالگرد صدور فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری را در مبارزه با مفاسد اقتصادی گرامی میداریم و در این ۲۰ سال سعی بر این بوده تا با مظاهر فساد اقتصادی به ویژه قاچاق کالا و ارز اقدامات مؤثری انجام شود.
وی استان اردبیل را با داشتن ۳۶۹ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان و داشتن سه بازارچه مرزی که فقط بازارچه مرزی بیلهسوار فعال است به عنوان یک استان دارای تبادلات اقتصادی مرزی اعلام کرد و گفت: به رغم این شرایط ما کمترین قاچاق کالا و ارز را در این استان شاهد هستیم و یکی از معبرهای اصلی قاچاق شهرستان نیر است که با درایت نیروی انتظامی این گلوگاه مورد رصد و پایش دقیق قرار میگیرد.
دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل تصریح کرد: در کنار فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری در مبارزه با فساد که از سال ۸۰ ابلاغ شده، اخیراً اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را نیز شاهد بودیم که به معنای واقعی به مجموعه انتظامی و سایر دستگاهها اختیارات تامی داده تا با عوامل قاچاق برخورد جدی را انجام دهند.
مجتهدی نیا افزود: ۱۰ اردیبهشت امسال از سوی نهاد ریاست جمهوری قانون اصلاح شده مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ شده و همه دستگاهها موظف به اجرای این قانون هستند که در آن به واردکنندگان کالا در چارچوب قوانین مشخص عناصر تشویقی در نظر گرفته شده و در کنار آن با هرگونه قاچاق کالا از طریق مبادی غیررسمی تاکید شده است.
وی شناسنامهدار کردن کالاها را در رهگیری دقیق و رصد فروش و عرضه این کالاها یادآور شد و خاطرنشان کرد: قاچاق به افزایش شکاف طبقاتی، بالا رفتن پولشویی، افزایش هزینهها و کاهش انگیزه سرمایهگذاری منجر شده و ضروری است مبارزه بیامان با قاچاق کالا در ردیف جرایم اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
مجتهدی نیا در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در قانون جدید قاچاق در ردیف جرایم اقتصادی قرار گرفته و سعی بر این است تا با عوامل و عناصر آن برخورد قانونی انجام شده و جلوی قاچاق و راهها و منفذهای آن گرفته شود.
وی استان اردبیل را استان کم پرونده در حوزه قاچاق اعلام کرد و ادامه داد: با همکاری نیروی انتظامی و پلیس امنیت اقتصادی گلوگاههای مهم در ورود کالاهای قاچاق به استان گرفته شده و ما کمترین تحرک قاچاقچیان را شاهد هستیم.
مجتهدی نیا بیان کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز باید به تغییر نگرشها و جلوگیری از مصرفگرایی توجه کرده و به شکل سلامتمحور کالاهای تولید داخل را مورد توجه قرار داد.
دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در کنار سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان غذا و دارو نیز به رصد و پایش کالاهای قاچاق دقت نظر بیشتری داشته و سعی بر این است تا حرکتها و اقدامات در این حوزه به شکل مؤثر انجام شود.
مجتهدی نیا نقش جهاد تبیین را در همراه کردن مردم برای ریشهکنی فساد و قاچاق یادآور شد و تصریح کرد: باید مردم در کنار دولتمردان مطالبهگری را مورد توجه قرار داده تا با یک مشارکت همهجانبه ریشهها و زمینههای فساد در جامعه رخت بربندند.
وی گفت: ما آمادگی داریم تا با نقد سازنده و ارشاد و راهنماییهای مردم جلوی سودجویان و فرصتطلبان را گرفته و اجازه ندهیم تا به اقتصاد کشور ضربهای وارد شود.
دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل افزود: سعی بر این است تا به شکل عادلانه و با همراهی همه دستگاهها به دور از شعارزدگی به عنوان یک مطالبه حقیقی با فساد و ریشهها و زمینههای آن برخوردی جدی و قاطع انجام شود.