حجت الاسلام سیدریاض حکیم با اشاره به احتمال تجزیه عراق، این احتمال را خطرناک توصیف کرد و گفت: برخی از کشورهای دیکتاتوری و مرتجع منطقه نمی خواهند یک دولت دموکراتیک و آزاد در عراق حاکم شود و می خواهند مجددا معادله سابق(دیکتاتوری) بر عراق حاکم شود.

حجت الاسلام سیدریاض حکیم، کارشناس امور عراق در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت عراق گفت:حرکت های خوبی اخیرا  از طرف دولت برای مبارزه با جریان پیچیده تروریسم انجام شد.

وی در پاسخ به این سئوال که ریشه های پدیده تروریسم در عراق چیست، گفت: تروریسم در عراق، پدیده ای است که سه ریشه عمده دارد، یکی کشورهای مرتجع و دیکتاتوری منطقه و دیگر بقایای حزب بعث و گروه سوم، وهابی های افراطی که به عراق هجوم آورده اند، بین این سه جریان، در سالهای اخیر، پیوندهای محکم و خطرناک و پیچیده ای  ایجاد شده است که باعث رواج تروریسم در عراق شده است.

حکیم افزود: بعثی ها در کشتار و ترور، کاملا حرفه ای هستند و به مدد پولهایی که به آنها می رسد، دست به ترور می زنند و می توان گفت که عمده ترین قربانیان تروریسم در عراق، شیعیان هستند.

برخی از کشورهای دیکتاتوری و مرتجع منطقه  اصولا خواهان آرامش در عراق نیستند و نمی خواهند یک دولت دموکراتیک و آزاد در عراق حاکم شود و می خواهند مجددا معادله سابق(دیکتاتوری) بر عراق حاکم شود.

این کارشناس امور عراق تصریح کرد: برخی از کشورهای دیکتاتوری و مرتجع منطقه  اصولا خواهان آرامش در عراق نیستند و نمی خواهند یک دولت دموکراتیک و آزاد در عراق حاکم شود و می خواهند مجددا معادله سابق(دیکتاتوری) بر عراق حاکم شود.

حکیم تصریح کرد: در شرایط فعلی نمی توان گفت که همه مشکلات با خروج نیروهای اشغالگر حل می شود و معادله پیچیده تر از این حرفها است، البته نظر مرجعیت از اول این بود که خلاء قانونی و سیاسی و امنیتی باید از طرف عراقی ها پر شود تا بهانه ای برای ترور و ناامنی نباشد، اما در سیر تحولات و با توطئه هایی که برخی کشورها انجام دادند، این وضعیت بهم خورد و برنامه ای که مرجعیت برای حل مشکل عراق در نظر داشت، با مشکل و مانع مواجه شد.

این کارشناس امور عراق خاطر نشان کرد:ما قطعا راضی به بقای نیروهای اشغالگر نیستیم.

وی در مورد احتمال تجزیه عراق گفت: برخی گروه های پنهان این ایده را تبلیغ می کنند و گروه های رسمی و شناسنامه دار هنوز این را مطرح نمی کنند، کشورهای منطقه هم با تجزیه عراق مخالفند ، چون پیامدهای خیلی خطرناکی برای منطقه دارد، ولی شرایط فعلی عراق طوری است که هیچ احتمالی کاملا منتفی نیست.

حکیم در مورد بازگشت و استخدام کادرهای بعثی در تشکیلات امنیتی عراق، گفت:بازگشت تمام و کمال بعثی ها به صحنه عراق ممکن نیست ولی مدارا و نرمش  حساب شده و منطقی و محدود با برخی  کادرهای پایین حزب بعث می تواند در شرایط فعلی مفید و موثر باشد.