به گزارش خبرنگار مهر، رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز پس از بازدید میدانی از خط لوله قم-پارچین در نشستی خبری گفت: این شرکت هیچ پروژه نیمه تمامی در دست ندارد که این موضوع بین شرکتهای دولتی یک نصاب منحصر به فرد است.
وی افزود: طراحی طولانیترین حفاری افقی زیردریایی خاورمیانه انجام شده است و تا یک ماه آینده اجرا میشود. در این پروژه حفاری از دو طرف انجام خواهد شد و این برای اولین بار در کشور است که از دو طرف حفاری صورت میگیرد.
نوشادی در رابطه با طرحهای دانش بنیان شرکت گفت: ما هنوز در زمینه ماشین آلات دوار وارد کننده هستیم. در زمانی که شرکت زیمنس یک قرارداد نیم میلیارد دلاری برای خرید صد دستگاه توربو کمپرسور داشت و به بهانه تحریمها کشور را ترک کرد، بخشی از انتقال تکنولوژی را انجام نداد و خوشبختانه مهندسان همین کشور این بخشها را داخلی سازی کردند. توربو کمپرسورهایی که قرارداد بستیم، هشتاد درصد بود ولی داخلیها ۹۳ درصد بازدهی دارند.
یک محصول دانش بنیان دیگر پوششهایی است که به منظور افزایش فشار کاری خطوط لوله طراحی شده و با توجه به گذشت عمر زیادی از خطوط لوله ما اهمیت زیادی دارد. در صورتی که آزمونهای نهایی را بگذارند در شبکه انتقال گاز کشور میتواند یک معجزه باشد و ظرفیت صادرات را هم فراهم کند.
این مقام مسئول ادامه داد: یک مجموعه مدیریت و ساماندهی طرح در حال طراحی است و امیدواریم در راستای شفاف سازی عملکرد مجموعهها بتوانیم پیشگام باشیم و به مردم گزارش ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱۱ قرارداد فعال در این شرکت وجود دارد، افزود: در ذخیرهسازی مجموع پروژههایی که در دست داریم، ۵.۴ میلیارد دلار برآورد میشود. همچنین ۲ قرارداد ۲ میلیارد دلاری برای ساخت توربو کمپرسور در شرکت وجود دارد.
وی تاکید کرد: برای توسعه ذخیرهسازی گاز در شوریجه نیز ۳.۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گردش مالی روزانه شرکت را ۵۰۰ میلیون یورو دانست و گفت: این گردش مالی با آغاز طرحهای ذخیرهسازی افزایش پیدا میکند.
وی افزود: امسال در شرکت مهندسی و توسعه گاز به سال سیستان و بلوچستان نامگذاری شده و تزریق گاز از زاهدان به دشتک و از دشتک به زابل آغاز شده است و در ادامه گازرسانی به داخل شهر و صنایع در مدیریت گازرسانی پیگیری خواهد شد.
نوشادی با بیان اینکه آخرین ایستگاه تزریق گاز به زابل فعال شده و گاز به زابل رسیده است، ادامه داد: ۴ گستره بزرگ از ایرانشهر به چابهار را داریم که تستهای آن شروع شده و در تلاشیم تا در پایان بهار کل مسیر را تحویل دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه برخی اشرار در سیستان و بلوچستان نمیخواستند خدمات به این استان ارائه شود، گفت: با وجود ناامن کردن فضا برای کار اما خط هفتم سراسری اجرا شده و صنایع و شهرهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان از نعمت گاز بهرهمند شدند.
نوشادی با بیان اینکه در این شرکت ۸۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز مهندسی و توسعه گاز در کشور داخلیسازی شده است، افزود: برای اولین بار سیستمهای کنترل گاز هم در ایستگاههای تقلیل فشار گاز بومی سازی شده است. برای بحث نوسازی خطوط هم در شرکت ملی گاز این موضوع مطرح شده است و بر مبنای ارزیابی ریسک تصویب میشود که کدام خطوط نیاز به بازسازی دارند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی زیان ده شدن شرکت در سال ۹۹ گفت: برای پاسخ به این سوال ابتدا باید یک فهم منطقیتری از صورتهای مالی داشته باشیم. شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، طرحهای مورد نیاز شرکت ملی گاز ایران را اجرا میکند و در اختیار سایر شرکتهای زیر مجموعه گاز به صورت رایگان برای بهرهبرداری قرار میدهد که این موضوع به دلیل کنترلهای مالی است. بنابراین بررسی سود و زیان برای ان شرکت به تنهایی منطقی نیست.