حجتالاسلام محمدرضا میرتاجالدینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس گفت: وزیر جهاد کشاورزی در ابتدا توضیحاتی پیرامون تصمیم دولت برای هوشمندسازی یارانه گندم و حذف ارز ترجیحی آن به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه داد.
وی بیان کرد: طبق توضیحات ساداتینژاد، قیمت جهانی کالاهای اساسی افزایش یافته است. برای مثال قیمت گندم ۱۲۵ درصد و قیمت برخی از کالاها نیز حدود ۳۵ تا ۸۰ درصد افزایش یافته است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق مباحث مطروحه در جلسه غیرعلنی مجلس، بحران ایجاد شده بین اوکراین و روسیه نیز منجر به ایجاد محدودیت در ترانزیت و تولید غله شده است. بر این اساس ما باید دو اقدام اساسی را انجام دهیم؛ در وهله اول کشت غله ایران باید افزایش یابد و از سوی دیگر، باید واردات گندم را کاهش دهیم.
میرتاجالدینی ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی هم در این جلسه تأکید کرد که واردات گندم باید کاهش یابد و راهکار کاهش واردات گندم آن است که ما باید بتوانیم جلوی قاچاق، ضایعات و حیف و میل گندم و آرد را بگیریم و هدف دولت از هوشمندسازی یارانه گندم و حذف ارز ترجیحی آن، مبارزه با قاچاق است.
وی متذکر شد: زمانی که دولتهای نهم و دهم یارانه گندم را به مردم داد و قیمت آرد آزاد شد، در همان سال دو میلیون تن در مصرف آرد صرفهجویی شد. پیشبینی میشود اگر طرح هوشمندسازی گندم به درستی اجرایی شود، حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد واردات گندم کاهش پیدا کند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در جلسه غیرعلنی امروز مجلس تأکید شد که قیمت نان برای مردم افزایش پیدا نمیکند و یارانه آرد به نانواها بعد از پخت نان داده میشود؛ به این معنا که آردی که به نانواها داده میشود، آرد آزاد خواهد بود اما تعداد نانی که در نانواییها فروخته میشود و با کارتخوانها مشخص است، مبنای ارائه یارانه به نانواییها خواهد بود و بانک مرکزی مابهالتفاوت قیمت را به حساب نانوایی بر این اساس واریز میکند.
میرتاجالدینی اظهار داشت: مبارزه با قاچاق یکی از اهداف اساسی دولت است چرا که در حال حاضر یک کیسه ۴۰ کیلویی آرد با قیمت یارانهای حدود ۳۸ هزار تومان در داخل کشور به فروش میرسد اما همین کیسه آرد در لب مرزها تقریباً ۲۰ برابر یعنی حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
وی گفت: وزیر امور اقتصادی و دارایی هم درباره روش هوشمندسازی یارانه نان توضیحاتی را به نمایندگان ارائه داد و تأکید کرد قیمت نان برای مردم افزایش نمییابد از سوی دیگر مردم محدودیتی برای میزان مصرف نان و خرید آن نخواهند داشت.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برخی از افراد ممکن است به صورت غیرمتعارف نان خریداری کنند و هر روز حدود ۲۰۰ نان بخرند که از طریق کارتخوان این موضوع قابل رصد است و بررسی میشود که چرا از یک کارت بانکی هر روز حدود ۲۰۰ نان خریداری میشود. آیا کسی که این کار را میکند به دنبال تبدیل آن به خوراک دام یا اهداف دیگر است.
میرتاج الدینی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه نقطه نظرات خود را مطرح کردند و تأکیدشان بر این بود که نباید گرانی ایجاد شود و دولت باید بازار را مدیریت کند تا شاهد افزایش بیرویه قیمتها نباشیم. اجرای طرح هوشمندسازی یارانه گندم به نفع مردم است و امنیت غذایی برای آنان به دنبال خواهد داشت.