به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه فنی و حرفهای، کتاب «دانشگاه فنی و حرفهای به روایت تاریخ شفاهی» منتشر شد در این کتاب که در ۴ بخش و ۵۰۲ صفحه توسط مهندس شهناز جبل عاملی پدیدآوری شده است، پژوهش با انجام مصاحبه به صورت صوتی و تصویری با ۳۳ نفر از افراد آگاه به موضوع و نقش آفرین در زمینههای مختلف دانشگاه فنی و حرفهای که بیش از نیم قرن با هدف تربیت کاردان فنی و حرفهای با عناوین مختلف سازمان تعلیمات فنی و حرفهای، دفتر امور مدارس عالی و اداره کل مدارس عالی فنی و حرفهای فعالیت داشتهاند، صورت گرفته است.
در این کتاب ضمن تهیه بانک اسناد و تاریخ شفاهی آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی در نظام آموزش عالی کشور با دعوت از رؤسا، معاونین، مدیران و کارشناسان اسبق و تأثیرگذار در شکل گیری دانشگاه طی گفتگویی هدفمند به بازسازی و بازنمایی تاریخ شفاهی دانشگاه اقدام شده است.
لازم به ذکر است که از سال ۱۲۶۸ هجری شمسی برای اولین بار مدرسه دارالفنون توسط امیرکبیر جهت آموزش رشتههای فنی و حرفهای، مهندسی، طب و هنر تأسیس گردید و در ادامه در سال ۱۳۴۴ مدارس عالی فنی و حرفهای جهت تربیت تکنیسین در قالب انستیتوهای تکنولوژی و مدرسه عالی فنی تهران تشکیل شد.
بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و پس از انقلاب فرهنگی، اداره کل مدارس عالی فنی و حرفهای در وزارت آموزش و پرورش، وظیفه تربیت تکنیسین را بر عهده گرفت.
دانشگاه فنی و حرفهای در ابتدا تحت عنوان «مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم» و از زیر مجموعههای وزارت آموزش و پرورش بود که در سال ۱۳۹۰ با مصوبه مجلس شورای اسلامی به «دانشگاه فنی و حرفهای» تغییر نام داد و بعنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفهای در کشور، از سال ۱۳۹۰ کار خود را آغاز نموده است.
آموزشهای فنی و حرفهای از عوامل متعددی مانند ارزشهای اجتماعی و فرهنگی، سیاستهای اشتغال در جامعه، تحولات حوزه صنعت و فرصتهای اقتصادی کشور تأثیر میپذیرند. تکنیسینها یا کاردانها به عنوان حلقه رابط میان نیروهای متخصص و کارگر ماهر نقش بسزایی در ارتقای کیفی تولید و کاهش هزینههای تولید دارند و چنانچه دارای دانش و مهارت کافی باشند بعنوان سرمایه دانشی سازمانها حائز اهمیت ویژه خواهند بود.
در حال حاضر دانشگاه فنی و حرفهای دارای ۱۸۱ دانشکده و آموزشکده فنی و حرفهای در ۱۱۸ شهر کشور است. و بیش از ۱۵۳ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی این دانشگاه تحصیل میکنند. این دانشگاه دارای ۱۵۲ رشته است که ۴۴ رشته در مقطع کاردانی پیوسته، ۴۵ رشته در مقطع کاردانی ناپیوسته، ۵۹ رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته و ۴ رشته در مقطع کارشناسی پیوسته ارائه میگردد.
کتاب «دانشگاه فنی و حرفهای به روایت تاریخ شفاهی» بزودی طی مراسمی رونمایی خواهد شد.