به گزارش خبرنگار مهر، مالک شریعتی در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۱۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، گفت: در بند (ر) تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۱ به دولت و هیئت امنای صندوق توسعه ملی تکلیف شده است که تنفس خوراک پترو پالایشگاههایی که موافقت اصولی و مجوز گرفتهاند در ابتدای اردیبهشت ماه به شرکتهای برگزیده و منتخب ابلاغ شود.
وی بیان کرد: گزارشی از اجرای این موضوع دریافت نکردهایم و لذا از دولت میخواهم به این تکلیف قانونی عمل کرده و هیئت امنای صندوق توسعه ملی این کار را انجام دهند تا این قانون بسیار مهم که خنثی کننده تحریمهای نفتی کشور بوده، هست و خواهد بود، عملیاتی شود. زنجیره ارزش تولید باید در صنایع پایین دستی نفت خام، گاز طبیعی و میعانات گازی کامل شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: تکلیف دیگری در تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ برای دولت وجود دارد که مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برای ایجاد جایگاههای عرضه گاز مایع و استانداردسازی خودروها تخصیص یافته است و در حال حاضر بیش از یک میلیون خودرو هم اکنون به صورت استاندارد از گاز LPG استفاده میکنند که عموماً از طبقات پایین جامعه هستند. دولت باید این موضوع را ساماندهی کرده و جایگاه سوخت گاز مایع را احداث و تجهیز کند تا مردم به صورت استاندارد از این فرآورده نفتی که قیمت مناسبی دارد، استفاده کنند.
وی ادامه داد: ایجاد جایگاههای عرضه گاز مایع و استانداردسازی خودروها پاسخ به مطالبه مردمی بوده و با ایجاد تنوع سوختی کشور قابلیت پدافند عامل بالا رفته و در حال حاضر که بسیاری از شهرهای بزرگ با آلودگی دست و پنجه نرم میکنند باعث کاهش آلودگی شده و برای کاهش استهلاک خودروها مناسب بوده و از طرفی این ساماندهی اگر با قیمت مناسبی انجام شود، سوخت LPG میتواند جایگزین بنزین و گازوئیل شده که قیمت صادراتی آن برای دولت بهتر بوده و موجب افزایش درآمد دولت میشود.
شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر شهرهای تهران، تبریز، اراک و بندرعباس و سایر شهرهایی که پالایشگاه دارند میتوانند اولویت استفاده از LPG در سوخت خودروها را اجرایی کرده و به این تکلیف قانونی عمل کنند. این تکلیف در بودجه ۱۴۰۰ هم وجود داشته که دولت سابق و دولت فعلی به آن عمل نکردهاند.