رئیس کمیته نفت مجلس شورای اسلامی گفت: خنثی‌سازی تحریم‌ها در حوزه نفت و انرژی نیازمند همکاری با کشورهای دوست حتی در دوردست‌هاست.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین‌ حسین‌زاده، رئیس کمیته نفت مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در خصوص سفر اخیر خود همراه با وزیر نفت و رئیس کمیسیون انرژی مجلس به آمریکای لاتین، اظهار داشت: هفته گذشته و در راستای توسعه دپیلماسی انرژی و گسترش همکاری‌های نفتی و انرژی همراه با رئیس کمیسیون انرژی در قالب هیات مشترکی از دولت و مجلس به ریاست وزیر نفت به کشورهای ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه سفر کردیم.

وی بیان کرد: در این سفر با آقایان «نیکولاس مادورو»، «میگل دایاز-کانل» و «دانیل اروتگا» روسای جمهور کشورهای ونزئولا، کوبا و نیکاراگوئه دیدار و گفتگو کردیم. آن‌ها در این دیدارها نسبت به مردم ایران، نظام جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب ابراز لطف داشتند. مادورو به نقش اثرگذار سردار شهید سلیمانی در برقراری امنیت در غرب آسیا نیز اشاره کرد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی گفت: در این سفر همچنین دیدارهایی با وزرای نفت و انرژی، امور خارجه و اقتصاد این کشورها داشتیم و در خصوص همکاری‌های چندجانبه در حوزه‌های نفت و انرژی، بانک و بیمه، کشاورزی و تبادل دانش فنی گفتگو کردیم.

حسین‌زاده اظهار داشت: در سفر به نیکاراگوئه با رئیس مجلس ملی آن کشور و رئیس و اعضای کمیسیون انرژی دیدار و گفتگو کردیم و اعلام داشتیم که مجلس ایران آماده است تا تجربیات خود را در راستای توسعه روابط بین‌المجالس و تقویت فعالیت پارلمانی بین ایران و کشور نیکاراگوئه در اختیار قرار دهد و زمینه افزایش همکاری‌ها را فراهم سازد.

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌هایی نیز در حوزه‌های اقتصادی و انرژی بین ایران و سه کشور به امضا رسید، تصریح کرد: ایران و کشورهای ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه تحت تحریم‌های آمریکا هستند و این کشورها با همکاری‌های مشترک می‌توانند بر تحریم‌ها غلبه کنند.

رئیس کمیته نفت مجلس بیان کرد: در راستای گسترش همکاری‌های نفتی بازدیدهایی نیز از میادین نفتی، تاسیسات و پالایشگاه‌های این کشورها از جمله پالایشگاه پاراگوانا ونزوئلا داشتیم. کشور ونزوئلا بزرگترین ذخیره نفتی در اوپک و جهان را داراست و با توجه به ظرفیت‌های پالایشگاهی که این کشور دارد، می‌توان پالایش فراسرزمینی در ونزوئلا انجام داد و عرضه بیشتری در بازار جهانی داشته باشیم.

حسین‌زاده اظهار داشت: ایران می‌تواند در زمینه صادرات نفت به کوبا نیز ایفای نقش کند. سرمایه‌گذاری در بخش انرژی در کوبا می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای کشورمان باشد. خوشبختانه با روی کار آمدن دولت جدید در نیکاراگوئه نیز ارتباطات دو کشور افزایش یافته و توافقاتی در بخش‌های مختلف اقتصادی اعم از دارو، علوم و تکنولوژی و صنعت صورت گرفته که ایران آماده است در حوزه نفت و انرژی با نیکاراگوئه همکاری داشته باشد.

وی در پایان گفت: خنثی‌سازی تحریم‌ها در حوزه نفت و انرژی نیازمند همکاری با کشورهای دوست حتی در دوردست‌هاست. با پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، درصورت حمایت، ایران تا سال ۱۴۲۰ محور انرژی در جهان خواهد بود.