کرمانشاه- مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سه هزار و ۳۵۴ بیمار خاص در استان کرمانشاه وجود دارد.

بهنام روندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیماری خاص به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که ممکن است زمینه ژنتیکی و مادرزادی داشته باشند و چهار گروه بیماری هموفیلی، تالاسمی، دیالیز و ام اس جز بیماری‌های خاص طبقه بندی می‌شوند.

وی افزود: در سال‌های اخیر بیماری‌های صعب الاعلاج نیز به گروه این بیماری‌ها اضافه شده اند که شامل بیماری متابولیک، اوتیسم، بیماری پروانه‌ای، بیماری سیستیک فیبروزیس و چند بیماری دیگر است.

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: از نظر آمار در استان کرمانشاه ۲۳۰ بیمار هموفیلی، ۳۱۰ بیمار تالاسمی ،۶۶۰ بیمار دیالیزی و حدود ۲ هزار بیمار ام اس وجود دارد.

روندی بیان کرد: مجموعاً این گروه‌های بیماری سه هزار و ۳۵۴ نفر هستند به علاوه بیماران پیوندی و سرطانی که به دلیل آمار متغیری که دارند چون روزانه به تعداد آنها اضافه می‌شود و به دلیل فوت از تعداد آنها کم می‌شود آمار آنها متغیر است که به آمار بیماران خاص استان کرمانشاه اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد خدمات دارویی و درمانی و خدمات سرپایی، داروهایی که برای بیماران خاص در نظر گرفته شده در قالب یک بسته حمایتی است برای این بیماران که هر ساله از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و این بسته علاوه بر خدمات دارویی ، شامل یک سری ویزیت‌ها ، انجام آزمایشات لازم ،انجام اسکن‌ها و تصویر برداری رنگی و ساده و MRI است.

روندی گفت: داروهای این گروه از بیماران در ۲ داروخانه امام خمینی (ره) و ولیعصر (عج) که داروخانه‌های آموزشی دانشگاه هستند در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در ۱۲ مرکز دانشگاهی در کشور پیوند مغز استخوان انجام می‌شود که یکی از آنها در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است و سالانه حدود ۱۰۰ عمل پیوند مغز استخوان که جز اعمال جراحی پیشرفته در دنیا محسوب می‌شود در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام می‌گیرد.