خبرگزاری مهر - گروه استانها: رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ را سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری کردند. در این راستا توجه به شرکتهای دانش بنیان در سال جاری بیشتر از پیش شده است.
یکی از راههایی که میتواند در تحقق شعار سال نقش اساسی داشته باشد، بالابردن ظرفیتهای آموزش و پژوهش است زیرا شرکتهای دانش بنیان یکی از مؤلفههای قدرت و توسعه هر کشور هستند و مسئولان هم باید برای حمایت از این شرکت برنامه ریزی کرده و برای رفع موانع موجود قدم بردارند.
«محمد کلویی»، معلم ریاضی، سالها است در حوزه آموزشی به خصوص حوزه دانش بنیان فعالیت میکند. این معلم گلستانی به تازگی با همکاری دو تن از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد کتابی ترجمه کرده که به حوزه یادگیری پرداخته و نقش پررنگی در رونق اقتصاد شرکتهای دانش بنیان دارد.
این معلم گلستانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص معرفی این کتاب گفت: کتاب «دفترچه راهنمای مغز» برای تمام کسانی است که به یادگیری علاقه مند بوده و یادگیری در اولویت آنها قرار دارد.
محمد کلویی افزود: در این کتاب تنها به مفاهیم تئوری پرداخته نشده و راهکارهای عملی برای افزایش یادگیری مخاطبان به آنها ارائه شده است.
بنیانگذار واحد فناور «دانشسرا مغز ریاضی» با اشاره به جایگاه این کتاب در اقتصاد دانش بنیان، گفت: رشد و موفقیت هر بنگاه اقتصادی نیازمند ملزومات خاص به خودش است و برای پیشرفت در یک حوزه باید به تمام ارکان آن توجه داشت و برای تسهیل در فرآیندهای آن برنامههای از پیش تهیه شده وجود داشته باشد.
کلویی ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان هم از این قاعده مستثنی نیست. تمام شرکتهای دانش بنیان مشابه سایر بنگاههای اقتصادی به حیات خود ادامه میدهند. تنها تفاوت آنها این است که پایههای یک بنگاه اقتصادی دانش بنیان بر دانش بنا شده است.
وی افزود: به عبارتی تألیف و ترجمه یک کتاب نقشی اساسی در توسعه اقتصاد دانش بنیان دارد.
این معلم ریاضی از چالشهای موجود در این مسیر سخن گفت و ادامه داد: یکی از مهمترین چالشهای فعلی ما عدم رغبت مردم برای مطالعه کتابهای غیر درسی است. با این اوضاع انگیزه مؤلفان برای تولید محتوا در حوزه دانش بنیان بسیار پایین آمده و رفع این معضل نیازمند یک فرهنگ سازی عمومی است. رواج کتاب خوانی در مدارس و دانشگاهها باید در دستور کار مسئولان امر قرار گرفته و رسانهها هم برای همه گیری کتاب خوانی تلاش کنند.
وی در خصوص مخاطبان اصلی کتاب دفترچه راهنمای مغز اظهار کرد: کمتر کسی در دنیا وجود دارد که با حوزه یادگیری سرکاری نداشته باشد. در واقع مردم در طول روز مشغول یادگیری هستند. این کتاب برای تمام کسانی که به یادگیری بیشتر علاقمند بوده مناسب است و یکی از نقاط قوت آن نثر ساده و بی آلایش بوده که مخاطب به راحتی میتواند با آن ارتباط برقرار کند. گفتنی است به عنوان یک معلم این کتاب را به دانش آموزان پایه متوسطه، خصوصاً اول و دوم پیشنهاد میکنم.
بنیانگذار دانشسرای مغز ریاضی از مطالعه این کتاب برای بهبود کیفیت زندگی مخاطب سخن گفت و ادامه داد: با توجه به اینکه کتاب دفترچه راهنمای مغز تنها مطالب تئوری را در بر نمیگیرد و راهکارهای عملی به مخاطب میدهد، موجب رشد وی شده و خواننده کتاب پس از اجرای تمام تمرینهای آن میتواند به رشد قابل توجهی در حوزه یادگیری برسد.
در پایان، کلویی یادگیری بهتر را مساوی با زندگی بهتر عنوان کرد و از توزیع کتاب «دفترچه راهنمای مغز» در سه استان گلستان، سمنان و خراسان رضوی خبر داد.