مدیر اطلاعات ملی آمریکا با ارائه ارزیابی جامعه اطلاعاتی این کشور از روند درگیری ها در ماه های آینده در اوکراین، اعلام کرد که این احتمال وجود دارد که روسیه متوسل به روش هایی شدیدتر شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان ان، «آوریل هاینس» مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده در کنگره این کشور اعلام کرد که جامعه اطلاعاتی آمریکا بر این باور است که عملیات نظامی روسیه در اوکراین احتمالاً در ماه‌های آینده غیر قابل پیش‌بینی‌تر و شدیدتر خواهد شد.

هاینس که در برابر کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا صحبت می‌کرد، تصویری نامشخص از مرحله بعدی عملیات روسیه در اوکراین ارائه داد.

وی گفت که پیش‌بینی حرکت بعدی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تا حدی دشوار است زیرا «پوتین با ناهماهنگی بین جاه‌طلبی های خود و توانای های نظامی متعارف فعلی روسیه مواجه است».

هاینس همچنین لفزود که شرایط میدانی ممکن است احتمال روی آوردن رئیس جمهور روسیه به استفاده از روش‌های شدیدتر را افزایش دهد که می‌تواند شامل «اعمال حکومت نظامی، تغییر جهت تولید صنعتی و یا اقدامات نظامی بالقوه تشدید کننده باشد».

مدیر اطلاعات ملی آمریکا همچنین ادامه که جامعه اطلاعاتی بر این باور نیست که پوتین به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای روی می‌آورد مگر اینکه احساس کند تهدیدی وجودی برای روسیه وجود دارد.

روز گذشته معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرده بود که شرایطی که مسکو تحت آن از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد در دکترین نظامی مسکو ذکر شده است.

اظهارات وی در حالی مطرح شده است که روسیه عملیات نظامی خود را در شرق اوکراین (منطقه «دونباس» شامل «دونتسک» و «لوهانسک») و هچنین جنوب این کشور متمرکز کرده است.

هاینس در عین افزود که هدف پوتین البته فراتر از شرق اوکراین است. وی ادامه داد: حتی اگر آنها موفق باشند، مطمئن نیستیم که نبرد در دونباس به طور مؤثر به جنگ پایان دهد.

وی در ادامه اظهارات خود افزود که پوتین می‌خواهد دو منطقه شرقی دونتسک و لوهانسک را تصرف کند، شهر «خرسون» را کنترل کند و به طور بالقوه یک پل زمینی را در اطراف بخش جنوبی اوکراین تا منطقه «ترانس نیستریا» در کشور مولداوی که منطقه‌ای طرفدار روسیه است، گسترش دهد، اما جامعه اطلاعاتی بر این باور است که وی برای رسیدن به ترانس نیستریا باید یک بسیج کاملی از نیروها را در داخل روسیه به راه بیاندازد و این گامی است که او تاکنون برنداشته است.

هاینس در پایان گفت: از آنجایی که روسیه و اوکراین هر دو معتقدند که می‌توانند از نظر نظامی به پیشرفت خود ادامه دهند، پیشن بینی یک مسیر مذاکره قابل دوام را حداقل درکوتاه مدت نمی‌کنیم.

خبرگزاری مهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

برچسب‌ها