سمنان- رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشاورزی کشور گفت: ایجاد دهکده‌ و مزارع فناوری و نوآوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی با توجه به ظرفیت‌های سمنان در این استان مد نظر قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی خیام نکویی عصر پنج‌شنبه در جمع خبرنگاران در حاشیه سفر یک روزه به استان سمنان به میزبانی پروژه حرم تا حرم در محدوده گرمسار، با بیان اینکه ایجاد دهکده‌های فناوری و نوآوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین مزارع نوآوری از برنامه‌های وزارت جهاد و مرکز تحقیقات کشاورزی است، تاکید کرد: استان سمنان با ظرفیت‌هایی که دارد در این بخش به خوبی دیده شده است.

وی افزود: استان سمنان نیز این ظرفیت را دارد که بتواند یک یا حتی بیشتر از این دهکده‌های فناوری را برای استقرار این شرکت‌های دانش‌بنیان و تشکیل جمع نخبگان در قالب یک شرکت و پرداختن به اولویت‌های کشاورزی و منابع طبیعی را فراهم کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین بیان کرد: هفته گذشته نخستین دهکده فناوری و نوآوری در استان خراسان رضوی افتتاح شد امیدواریم بتوانیم در هفته‌های آینده در صورت فراهم شدن شرایط شاهد راه‌اندازی این دهکده‌ها و مزارع نوآوری در استان سمنان باشیم چرا که این مهم سبب می‌شود که از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان که فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی هستند برای حل مشکلات بخش کشاورزی در سال جاری استفاده شود.

خیام نکویی گفت: یکی از مأموریت‌های امسال حسب نظر مقام معظم رهبری بر لزوم افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان به‌ویژه در بخش کشاورزی این است که زیرساخت برای حضور این شرکت‌ها فراهم شود و ما برای اینکه زیرساخت فراهم شود اوایل ماه آینده برای نخستین بار پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در استان البرز راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه ۲۰ مؤسسه تحقیقات ملی، ۳۵ مرکز تحقیقات استانی و ۳۱۴ ایستگاه در کشور وجود دارد، تاکید کرد: هرکدام از این ایستگاه در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی دستاوردهای زیادی دارند و تمام تلاش این است که این دستاوردها امسال به اجرا سوق دهیم.

رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشاورزی کشور گفت: وقتی بحث دانش‌بنیان شدن مطرح می‌شود یعنی ضریب نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی افزایش دهیم و این لازمه‌اش این است که این دستاوردها و یافته‌ها را داشته باشیم و امروز بیش از ۵۰۰ فناوری در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی را داریم که قابلیت نفوذ در حوزه اجرایی را دارد.

خیام نکویی با بیاناینکه از استاندار استان‌هایی که مشکلات بیابان‌زایی دارند و در مناطق خشک و نیمه‌خشک هستند و بسیاری از زمین‌های آن‌ها که به خاطر شوری از حفظ انتفاع برای کشت خارج می‌شود برخی از این ۴۰ گونه‌اکو تیپ است که در بسیاری از نقطه‌های دیگر پاسخ داده و لذا باید از این ظرفیت استفاده شود خوشبختانه در استان سمنان این قابلیت هست و از استاندار و مسئولان اجرایی استان تقاضا می‌کنم تا زمین‌هایی که قابلیت کشت این‌گونه ها را دارند استفاده کنند تا بیشتر از این مواجه با مشکلات خشک‌سالی و ریز گرد نشدند از این ظرفیت استفاده کنند.