معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری از بازنگری در فرایند ثبت آثار تاریخی خبر داد و گفت: بازنگری در قوانین و فرآیند ثبت از مهمترین برنامه های سازمان است و در صورت اجرا و سطح بندی آثار ، نوع مداخلات در آنها متفاوت از یکدیگر خواهد بود.

به گزارش خبرنگارمهر، فریبرز دولت آبادی در دومین نشست خبری که صبح امروز برگزار شد ، در جمع خبرنگاران افزود: یکی از اقداماتی که به منظور حفاظت بناهای تاریخی انجام می شود ، واگذاری بناها برای مرمت و تغییر کاربری آنهاست اما نباید در این امر ارزشهای بنا مخدوش شود .

وی ادامه داد: در طرح پردیسان ، بناهای تاریخی را به بخش خصوصی واگذار می کنیم و پس از آن مرمت و تغییر کاربری صورت می گیرد و در این طرح نظارت کافی برای از بین نرفتن ارزش بنا در نظر گرفته خواهد شد .

معاون میراث فرهنگی درخصوص امکان خارج شدن برخی از بناهای ثبتی از ثبت ملی ، گفت : امکان خروج آثار ثبتی به هیچ عنوان وجود ندارد و این موضوع رسمیت ندارد.

وی از بررسی و تدوین طرح جبران عدم نفع مالکین آثار تاریخی خبر داد و افزود: می توان تسهیلاتی متناسب با ارزش بنا در اختیار مالکین قرارداد.

دولت آبادی در خصوص ساماندهی میدان مشق تهران نیز گفت: بدین منظور کمیته ای متشکل از شهرداری ، سازمان عمران و بهسازی و سازمان میراث فرهنگی تشکیل می شود که تمامی مراحل فعالیت ، اجرای طرح و انتخاب مشاور مد نظر قرار خواهد گرفت.

معاون میراث فرهنگی در خصوص بازسازی برج آزادی نیز افزود: برج آزادی از منظر ثبت در فهرست آثار ملی و همچنین جایگاه بین المللی به عنوان نماد ایران اهمیت دارد به همین دلیل باید در بازسازی و زیباسازی آن شان اثر حفظ شود و طرح پیشنهادی به تائید سازمان میراث فرهنگی برسد و همچنین در مرحله نظارت نیز باید از مهندسی که در گذشته مجری طرح بوده استفاده شود .

وی ادامه داد: سازمان زیبا سازی نقشه طرح بازسازی وبهسازی برج آزادی را به سازمان داد و ما نیز مواردی که دچار مشکل بود را اعلام کردیم که اصلاح کنند اما هنوز طرح اصلاح شده به سازمان بازگشت داده نشده است .

دولت آبادی گفت: عملیات اضطراری برج آزادی متوقف نشده و اجازه داده شده فعالیتهای کنترل رطوبت در زیر زمین برج به انجام برسد اما انجام عملیات معماری آن منوط به اصلاح نقشه های طرح است که باید به تائید ما برسد.

وی درخصوص مرمت بناهای با معماری ایرانی موجود در کشورهای دیگر، افزود: در بسیاری از کشورها بناهایی وجود دارند که متاثر از بناهای ایرانی ساخته شده اند و همچنین شخصیتهایی ایرانی نیز در خارج از مرزها مدفون هستند که در در ایجاد بنا تاثیر گذار بوده اند به همین دلیل در تلاش هستیم تا بانک اطلاعاتی برای تهیه تعداد بناها و شخصیتها تدوین کنیم .

معاون میراث فرهنگی سازمان گفت: به لحاظ قانونی برای تخصیص اعتبار در این زمینه محدودیت داریم که امیدواریم با هماهنگی سازمان مدیریت بدین منظور ردیف اعتباری برای سال آینده ایجاد و بنا بر ضرورت و الزام به مرمت آثار بپردازیم.

دولت آبادی به قوانین ثبت در کشور اشاره کرد و گفت: روند و قوانین ثبت درکشور مالکین را محدود می کند و اگر قانونی وجود نداشت هیچ کدام از بناهای تاریخی موجود هم اکنون وجود نداشتند البته چالشهای قانونی نیز دراین زمینه وجود دارد.

وی در مورد حفظ مناظر فرهنگی و تاریخی گفت: بدین منظور باید برای تمامی آثار حریم در نظر گرفته شود این در حالی است که از 20 هزار اثر ثبت شده درکشور تنها 10 درصد آنها دارای حریم هستند به همین دلیل برای حفظ منظر فرهنگی و تاریخی باید حریم گذاری را سرعت ببخشیم .

وی در خصوص خط راه ‌آهن اصفهان - شیراز که از نقش رستم می‌ گذرد، گفت: مشایی در این زمینه نامه ‌ای را به وزیر راه فرستاده است و ما نیز همچنان بر تصمیم خودمان مبنی بر حفظ آثار راسخ هستیم.

دولت آبادی درباره آخرین وضعیت پیگیری قانونی در خصوص تخریب مسجد همت نیزاظهار داشت: در این زمینه اطلاعات به روزی نداریم.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به اینکه سازمان پیگیر این پرونده بوده یا خیر، افزود: پیگیری می کنم .

وی در خصوص ساخت و ساز در جوار آستان قدس رضوی تاکید کرد: اصل اینکه ساخت و سازهای همجوار بناهای مقدس باید اتفاق بیفتد ، پذیرفتنی است اما ساخت و سازها باید با هماهنگی با میراث فرهنگی باشد.

مدیر کل دفتر حفظ و احیاء بنا و محوطه های تاریخی نیز در این نشست درخصوص درباره حفظ حریم آستان قدس رضوی تصریح کرد: باید هیئت راهبردی برای مقاوم سازی آثار تاریخ حرم و ... تشکیل شود .

سیاوش صابری تاکید کرد : مجموعه حرم امام رضا(ع) بزرگترین بنای آرامگاهی ایران است و از نظر جذب توریست مذهبی نیز برای ما حائز اهمیت است بنابراین شایستگی ثبت در فهرست میراث جهانی را دارد .

وی در خصوص آخرین وضعیت دکلهای برق در طوس " آرامگاه فردوسی "گفت: با توجه به پیگیریهای انجام شده ، در حال حاضر روند انتقال دکلها متوقف شده است . هفته گذشته نامه ای با امضای رئیس سازمان به وزیر نیرو ارسال و خوستار پاسخ شدیم.

وی از توقف فعالیتهای اجرایی در طوس خبر داد و افزود: وزارت نیرو پذیرفته که باید عملیات جابجایی دکلها انجام شود و با تشکیل جلسات کارشناسی این امر بررسی شود .

به گفته وی باغ مشاهیر طوس پس از مطالعه و بررسی ایجاد خواهد شد .

مدیر کل دفتر حفظ و احیاء بنا و محوطه های تاریخی به ارزش معماری و فرهنگی گنبد قابوس اشاره و تاکید کرد : براساس ضوابط باید حریم 8 متر برای اجرای طرح ساخت و ساز در گنبد قابوس حفظ می شد که در حال حاضر بدلیل حریم 5/7 متر ، کار متوقف شده است و کارشناس دادگستری به نفع سازمان میراث فرهنگی رای ندادند به همین دلیل سازمان مجددا درخواست تجدید نظر کرده است .

صابری درخصوص ساخت و ساز در نزدیکی برجهای دوقلوی مراغه نیز ادامه داد: در روند اجرای ساخت فضای تجاری ، فرهنگی مشکلاتی ایجاد شد و قرار بود دربی به داخل محوطه ایجاد نشود که این امر اتفاق افتاد اما در این مورد کارشناسان دادگستری به نفع سازمان رای داده و هم اکنون کار متوقف شده است .