وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با معاون نخست‌وزیر کوبا از تدوین ۳۴ فرصت و زمینه برای همکاری‌های مشترک تجاری و اقتصادی میان ایران و کوبا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سیدرضا فاطمی‌امین در دیدار با معاون نخست‌وزیر کوبا از تدوین ۳۴ فرصت و زمینه برای همکاری‌های مشترک تجاری و اقتصادی میان ایران و کوبا خبر داد و اظهار کرد: در حوزه‌هایی از جمله صنایع دارویی، معدن و لوازم‌خانگی پیشرفت‌های خوبی داشتیم که می‌تواند زمینه‌ساز فعالیت‌های مشترک میان دو کشور شود.

وی با اشاره به همکاری کوبا با موسسه پاستور ایران در حوزه واکسن نیز گفت: علاوه بر این حوزه، در زمینه لوازم‌خانگی نیز کارهای خوبی برای تعمیق ساخت داخل آغاز شده است که می‌توان از این دستاوردها برای ارتقای مراودات تجاری دو کشور استفاده کرد.

بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی غیرنفتی با استفاده از تهاتر

وزیر صمت همچنین دستاوردهای تجاری کشور به‌وسیله تهاتر در دوران تحریم را مورد توجه قرارداد و تصریح‌کرد: پارسال تجارت کشور بدون نفت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار بوده که بخش قابل‌توجهی از آن از طریق تهاتر (بدون سوئیفت) انجام‌شده است.

فاطمی‌امین ادامه‌داد: در حوزه معدن (فولاد، مس، آلومینیوم و غیره) نیز می‌توانیم مبادلات تجاری را افزایش دهیم.

وی، همچنین بر ارتباط کسب‌وکارها و شرکت‌های بخش خصوصی دو کشور تاکید کرد و این نوع ارتباط را از موفق‌ترین ارتباطات برای ارتقای مراودات تجاری دو کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که این سفر نقطه عطف گسترش مراودات دو کشور شود.

لزوم فعال‌سازی همکاری‌های دوجانبه در زنجیره‌های اقتصادی ایران و کوبا

برپایه این گزارش، «ریکاردو کابرسیاس» معاون نخست‌وزیر کوبا نیز بر لزوم فعال‌سازی همکاری‌های دوجانبه در زنجیره‌های اقتصادی ایران و کوبا تاکید کرد و گفت: این همکاری‌ها باید در قالب هجدهمین نشست کمیسیون مشترک دو کشور فعال شود.

وی همچنین تهاتر، موارد پولی و بانکی و موضوعات مرتبط با معدن و صنایع معدنی و زمین‌شناسی را از دیگر جنبه‌های همکاری دانست و بیان‌ کرد: ایران در زمینه تولید و استخراج مواد معدنی (مانند نیکل، آهن، سرب و طلا) بسیار می‌تواند به کوبا کمک کند.

ریکاردو کابرسیاس، معاون نخست‌وزیر کوبا در رأس هیئتی از مقامات اقتصادی و شرکت‌های بزرگ کوبایی برای شرکت در هجدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا به تهران سفرکرده است. این نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در تهران برگزار خواهد شد.

در حاشیه برگزاری این نشست، دیدارهای دوجانبه‌ای بین شرکت‌های بزرگ کوبایی با شرکت‌ها و همتایان ایرانی انجام خواهد شد. در این کمیسیون مقرر است ۲۱ کمیته تخصصی در حوزه‌های مختلف ازجمله تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانزیت و حمل‌ونقل، برق و انرژی، نفت و گاز، گمرک، بانکی و مالی، استاندارد، بهداشت و موارد مهم دیگر، برگزار شود.

همچنین قرار است در حاشیه برگزاری این اجلاس، اسنادی درزمینه دارویی، کشاورزی، گمرکی، مواد غذایی و واکسن به امضای طرف‌ها برسد.

هفدهمین نشست کمیسیون مشترک دو کشور در دی‌ماه ۱۳۹۷در هاوانا برگزار شده بود.