نشست نقد و بررسی برنامه تلویزیونی روایت هیأت در حاشیه نشست‌های تخصصی مهرواره هوای نو با حضور دبیر جامعه ایمانی مشعر و جمعی از مداحان و منبریان در هتل لاله برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی برنامه تلویزیونی روایت هیأت در حاشیه نشست‌های تخصصی مهرواره هوای نو با حضور حجت‌الاسلام سید حسین آقامیری سخنران مذهبی، مصطفی مروانی مداح اهل بیت (ع)، مهدی ترکاشوند مداح اهل بیت (ع)، رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر، مهدی ملک‌پور سردبیر سایت عقیق و حجت‌الاسلام میلاد امینی‌موحد تهیه‌کننده برنامه روایت هیأت در هتل لاله برگزار شد.

در ابتدای این نشست، رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر به ایراد سخنرانی پرداخت و درباره برنامه روایت هیأت اظهار داشت: یکی از نیازهای جدی و اساسی که در حوزه هیأت احساس می‌شد این بود که هیأت برنامه‌ای که اصالتاً متعلق به جامعه هیأتی باشد و روایت صادقانه ای از آنچه که در هیأت می‌گذرد را روایت کند با اینکه جامعه هیأتی ما بسیار گسترده است، نداشت در حالی که فوتبالی‌ها برنامه نود و سینمایی‌ها برنامه هفت داشتند و این حق جامعه دینی و هیأتی بود که یک برنامه اختصاصی داشته باشند تا اتفاقاتی که در یک هفته رقم می‌خورد در آن برنامه بررسی و رویدادهای آن تحلیل شود.

دبیر جامعه ایمانی مشعر ادامه داد: مدتها است که هیأتی ها برای اخذ مجوز زحمت می کشند تا بتوانند برای پخش برنامه مجوز کسب کنند که در نهایت مقدمات پخش و اجرای برنامه روایت هیأت در شبکه افق شکل گرفت. البته انتظار می‌رفت براساس شأن هیأت این برنامه در شبکه ای پربازدید پخش شود اما زمینه در شبکه افق هموارتر بود. از این رو برای برگزاری این برنامه نشست‌هایی در قالب هیأت پژوهشی ابتدائاً تشکیل و این برنامه‌ها به صورت تلویزیونی ضبط و فصل اول برنامه ما را تشکیل داد. در فصل دوم و سوم به صورت مناسبتی برنامه‌هایی را از شبکه افق پخش کردیم تا در نهایت در فصل چهارم تصمیم گرفته شد برنامه به صورت زنده و هر هفته به موضوعات روز هیأت بپردازد. در فصل پنجم که در آینده نزدیک پخش خواهد شد، بنا داریم با زمان بیشتری برنامه‌ها را برای مخاطبان ارائه کنیم. لازم است تایم برنامه افزایش و ساعت برنامه برای جذب مخاطبان بیشتر تغییر کند.

در ادامه، حجت الاسلام سید حسین آقامیری کارشناس مذهبی با بیان اینکه در فضای هیأت سه برنامه محتوایی و اندیشه‌ای در حال تولید است، گفت: که آن سه شامل برنامه روایت هیأت در تلویزیون، برنامه محیا در فضای اینترنتی و دیگر نشست‌های آهات است که در قالب برنامه رسانه‌ای تولید شده است. دغدغه هر سه مجموعه مبارک و جدای از هم نیست و در حوزه هیأت فعالیت می‌کنند. این نشان می‌دهد هر چه جلوتر می‌رویم اتفاقات خوبی رخ می‌دهد و به قدری جریان هیأت در کشور ایران عمیق، گسترده و بکر است که اگر صدها برنامه هم ساخته شود موضوع و ظرفیت‌های هیأت همچنان بسیار است و تعدد برنامه‌ها مشکل‌ساز نیست.

وی هیأت را هویت بخش خواند و اظهار داشت: می‌طلبد نشست و همفکری‌های مستمر در این زمینه صورت بگیرد و موضوعات را هماهنگ و با یکدیگر آن را بررسی کنند؛ در این صورت است که تبادل افکار صورت می‌پذیرد.

مردم باید بتوانند هیأت‌ها را لمس کنند

آقامیری با اشاره به برنامه روایت هیأت، تصریح کرد: بنده به عنوان مخاطب وقتی به برنامه روایت هیأت نگاه می‌کنم خلاهایی را در برنامه می بی نم نخست یک سری اتفاقات در هیأت‌ها رخ می‌دهد که نباید به آن به صورت خبری پرداخته شود. عموم مردم نگاهشان به هیأت معطوف به شهادت و موالید است لذا اگر بخواهیم در گام اول مردم را با مباحث مبنایی جذب کنیم جذب نمی‌شوند بلکه باید در گام نخست با خدمات اجتماعی و تبیین آن مخاطبان را جذب و آرام آرام در کنار آن نگاه مبنایی به مخاطب تزریق شود.

این کارشناس مذهبی بیان داشت: در مواجهه با اتفاقات نباید خبری با هیأت برخورد شود بلکه باید اجازه داد که مردم هیأت‌ها را خود لمس کنند. دیگر اینکه برنامه‌های هیأتی باید مقداری چالشی باشند به هر حال هیأت با چالش‌هایی در عرصه فیلمبرداری، نورپردازی و غیره وجود دارد. همچنین گام دیگر مربوط به تبیین مبانی فکری هیأت‌ها می‌شود که باید از موضوعات برنامه باشد؛ اما در روایت هیأت آن چیزی که بیشتر دیده می‌شود روایت تبیین است.

وی بعضی از موضوعات مانند مداحی استودیویی را از موضوعات درگوشی هیأت خواند و تصریح کرد: این مباحث باید خارج از فضای رسانه‌ای و در جمع علمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد چرا که این امر موجب سرخوردگی مردم شده و مباحث مختلفی را به وجود می‌آورد.

در ادامه، مهدی ملک‌پور سردبیر سایت عقیق با اشاره به اینکه جنس کار برنامه‌سازی در موضوع هیأت‌ها سختی‌های خاص خود را دارد، اظهار داشت: جنس فضای رسانه‌ای هیأت متفاوت است. هیأت گستره مخاطبان بسیاری دارد اما در فضای رسانه‌ها به آن نگاه تشریفاتی و مناسبتی می‌شود. هم‌افزایی و همفکری برنامه‌سازان حوزه هیأت در رسانه‌ها لازم و ضروری است. روایت هیأت در ارائه مباحث همه فهم و عمومی باید جنجالی‌تر عمل کند.

پیشواز محرم در روایت هیأت سه ماه زودتر آغاز خواهد شد

در ادامه مصطفی مروانی مداح اهل بیت (ع) محبوب شدن برنامه را از امور مهم در ساخت برنامه‌ها دانست و گفت: زمانی که برنامه‌ای با نام برنامه هیأت ساخته می‌شود باید به جذابیت و محبوبیت آن توجه شود تا از نگاه مخاطب جذاب و دوست داشتنی باشد، همچنین مساله آموزش باید به صورت‌های مختلف در برنامه‌های هیأت انجام شود این امر نیز باید با جذابیت همراه باشد، دیگر تعریف وقایع تاریخی مانند واقعه کربلا است امروزه افراد بسیاری هستند که نمی‌دانند از پیش از واقعه کربلا از مدینه تا مکه چه اتفاقاتی رخ داده است در حالی که می‌توان با استفاده از شعر و موشن گرافیک جذاب این وقایع را به نمایش گذاشت و تبیین کرد، و اینکه انتخاب مهمانان و کارشناسان برنامه باید به دقت انجام شود.

در ادامه، مهدی ترکاشوند مداح اهل بیت (ع) با بیان اینکه برای طرح مباحث و موضوعات در برنامه روایت هیأت باید تقدم و تاخر وجود داشته باشد گفت: هر پدیده‌ای باید واکنش صحیح داشت، مداحی استودیویی که در یکی از برنامه‌های فصل چهارم مورد بحث و بررسی قرار گرفت، یک پدیده است که باید در خصوص آن گفت‌وگو و نقد و بررسی صورت گیرد.

در پایان حجت الاسلام میلاد امینی موحد تهیه کننده برنامه روایت هیأت، خاطرنشان کرد: فصل چهارم روایت هیأت در ۱۰ قسمت از شبکه افق از بهمن‌ماه تا پیش از آغاز سال ۱۴۰۱ هر هفته روزهای جمعه از شبکه افق پخش شد که به موضوعات و بخش‌های مختلف هیأت پرداخت و فصل پنجم نیز در هفته‌های آینده آغاز می‌شود بنابراین می‌توان گفت مقدمات یک محرم پرشور را برنامه‌ریزی کردیم. پیشواز محرم در روایت هیأت سه ماه زودتر آغاز خواهد شد. لازم به تاکید است خاستگاه روایت هیأت الزاماً هیأت‌ها و مداحان تهران نیست و برای تمام شهرها برنامه دارد.