به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، گروه طالبان روز شنبه اولین بودجه سالانه خود را رونمایی کرد.
مقامات طالبان میگویند که در این بودجه به طور کامل از درآمدهای داخلی استفاده خواهد شد، هرچند آنها با کسری مالی ۴۴ میلیارد افغانی یا نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلاری مواجه هستند.
«عبدالسلام حنفی»، معاون نخست وزیر طالبان در یک کنفرانس خبری در کابل گفت که دولت طالبان هزینههای ۲۳۱.۴ میلیارد افغانی (۲.۶ میلیارد دلار) را پیش بینی کرده و عوائد داخلی را ۱۸۶.۷ میلیارد افغانی در سال مالی جاری برآورد میکند. او توضیح نداد که چگونه شکاف بین هزینههای پیشنهادی و درآمدهای مورد انتظار پر خواهد شد.
حنفی همچنین گفت: «کل بودجه از جمله هزینههای آموزش، بهداشت، توسعه، دفاع یا سایر بخشها از منابع درآمد ملی ما بدون هیچ گونه کمک خارجی تأمین میشود.»
وی افزود که ۲۷.۹ میلیارد افغانی (۰.۳۳ میلیارد دلار) برای پروژههای انکشافی هزینه خواهد شد.
حنفی گفت: «حداکثر تمرکز و توجه ما بر این خواهد بود که چگونه راه را برای رساندن آموزش به گوشه و کنار کشور هموار کنیم تا فرزندان ما بتوانند از آموزشهای با کیفیت، از جمله آموزش فنی و آموزش عالی برخوردار شوند.» سخنگوی وزارت مالیه توضیح داد که عوائد جمع آوری شده بودجه از ادارات مربوط به گمرکات، وزارتخانهها و معادن است.
دولتهای متوالی در کابل بیشتر به کمکهای مالی خارجی متکی بودهاند، اما تسلط طالبان، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی و همچنین نهادها را بر آن داشت تا فوراً جریان کمکها به افغانستان را متوقف کنند.
تعلیق کمکها و سایر تحریمهای مالی تقریباً سیستم بانکی افغانستان را خفه کرده و بحران انسانی بد را بدتر کرده و افغانستان را به آستانه فروپاشی اقتصادی سوق داده است.
جامعه بینالمللی هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است و دلیل آن عدم شمولیت سیاسی و نگرانیهای مرتبط با تروریسم است.