سرپرست اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، مهم‌ترین مأموریت مراکز روابط عمومی دانشگاه‌ها در سال جاری را جهاد تبیین عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ندا شفیعی در آئین بزرگداشت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی که امروز با حضور وزیر علوم، رؤسای برخی دانشگاه‌ها و مدیران کل روابط عمومی مراکز آموزش عالی در دانشگاه الزهرا (س) در حال برگزاری است به مهم‌ترین مأموریت مراکز روابط عمومی دانشگاه‌ها در سال جاری اشاره کرد و گفت: جهاد تبیین یکی از مهم‌ترین این مأموریت‌ها است در واقع باید مسئولان روابط عمومی مراکز آموزش عالی برای تحقق منویات رهبری انقلاب پیشگام و در صف اول قرار گیرند و با تولیدات محتوایی فاخر بتوانند دستاوردهای علمی را تبیین کنند.

وی در ادامه به پنج اولویت سال جاری وزارت علوم اشاره کرد و گفت: دست یافتن به مرجعیت علمی، آموزش و پژوهش هدفمند، نوآوری‌های فرهنگی، شاگرد – فناور و نوآور پروری و در نهایت تولید ثروت از دانش پنج اولویت سال جاری وزارت علوم است که انتظار می‌رود روابط عمومی مراکز آموزش عالی در دست یافتن به این اولویت‌ها نقش مؤثری ایفا کند.

سرپرست اداره کل روابط عمومی وزارت علوم همچنین خاطر نشان کرد: توسعه مراکز دانش‌بنیان در کشور از دیگر اهدافی است که ما در سال جاری باید در حوزه روابط عمومی دانشگاه‌ها آن را دنبال کنیم بنابراین دانشگاه‌هایی که در دست یافتن به این اهداف عملکرد موفقی داشته باشند در جشنواره روابط عمومی اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۲ از عملکرد روابط عمومی‌های برتر تقدیر و تجلیل خواهد شد.

شفیعی یادآور شد: اگر بخواهیم یک وضعیت مطلوب از روابط عمومی ترسیم کنیم باید مهارت‌گرایی سرلوحه آنها قرار بگیرد و در زمینه‌های تولید کلیپ، تیزر، نماهنگ، موشن‌گرافی، اینفوگرافی مهارت‌های ویژه‌ای داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۶۴ درصد مدیران روابط عمومی مراکز آموزش عالی در رشته علوم انسانی، هشت درصد در رشته روابط عمومی و ارتباطات، چهار درصد در رشته‌های علوم پایه، ۲۰ درصد در رشته‌های فنی و مهندسی و چهار درصد در سایر رشته‌ها تحصیل کرده‌اند.

سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت علوم با بیان این‌که ۳۳ درصد مدیران روابط عمومی دانشگاه‌ها در سمت مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی قرار دارند، اظهار کرد: ۴۱ درصد در جایگاه کارشناس مسئول، ۲۷ درصد مدیر روابط عمومی و ۱۶ درصد هم رئیس اداره هستند.

به گفته شفیعی ۱۶ درصد مدیران روابط عمومی‌ها در دوره لیسانس، ۳۵ درصد دکتری و ۴۹ درصد کارشناسی ارشد تحصیل کردند.

وی در خصوص چالش‌های حوزه روابط عمومی نیز اظهار کرد: روزمرگی، عدم تخصص‌گرایی، بی‌انگیزگی، نبود بودجه مستقل، کمبود ارتباطات سخت‌افزاری و عدم وجود قانون و مقررات هدفمند و جامع از جمله این چالش‌ها می‌باشد.

سرپرست اداره کل روابط عمومی وزارت علوم همچنین یادآور شد: روابط عمومی در آموزش عالی باید نگاه راهبردی و بلندمدت داشته باشد نباید صرفاً درگیر امور روزمره باشند و برنامه‌محوری روابط عمومی اصل اساسی در توسعه و پیشرفت آنها در نقش رسانه‌ای، ارتباطی و ترویجی است.