خرم‌آباد- بازار لرستان در مسیر ثبات قرار گرفته است، کالاهای مورد نیاز در فروشگاه‌ها بین مردم توزیع می‌شود، اما آنچه ضرورت دارد که از سوی متولیان مورد توجه قرار بگیرد موضوع کنترل قیمت‌ها است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: با گذشت حدود یک هفته از اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها در لرستان و پشت سر گذاشتن روزهای پر التهاب در بازار، هم اکنون آرامش نسبی در فضای بازار استان مشاهده می‌شود، کالاهایی همچون مرغ، برنج، تخم مرغ، روغن و لبنیات به تدریج در حال ذخیره سازی و وارد شدن به بازار استان است.

در حالی قیمت برخی کالاها از جمله گوشت مرغ تا ۶۰ هزار تومان نیز رسید که امروز شاهد عرضه این کالا در بازار به قیمت ۴۱ تا ۴۵ هزار تومان در بازار استان هستیم، در فروشگاه‌های استان لبنیات به میزان لازم وجود دارد و با نرخ مصوب و حتی پایین‌تر از قیمت مصوب، در اختیار مصرف کنندگان قرار داده می‌شود، کالای روغن که طی روزهای گذشته شاهد کمبود آن در بازار استان بودیم در قالب محموله‌های جداگانه روزانه وارد بازار استان می‌شود و می‌توان گفت با برنامه ریزی و اقدامات صورت گرفته، هم اکنون شاهد حاکم شدن فضای آرامش بر بازار استان هستیم.

آنچه در این رابطه حائز اهمیت است، ورود دستگاه‌های نظارتی، انتظامی و همچنین سپاه در راستای برخورد با تخلفاتی همچون احتکار کالاها، گران فروشی، کم فروشی و… است به طوری که بیش از ۱۵ انبار احتکار کالا در استان تا کنون شناسایی شده است، موضوعی که باید از سوی دستگاه‌های نظارتی مانند تعزیرات حکومتی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

بازدید سرزده استاندار از بازار خرم‌آباد

فرهاد زیویار استاندار لرستان در بازدید سرزده از وضعیت بازار و همچنین فروشگاه‌های سطح شهر خرم آباد اظهار داشت: در رابطه با ذخیره سازی کالاها، تولید و تأمین کالاهای مورد نیاز مردم هیچ گونه مشکلی در استان نداریم.

وی بیان داشت: استان لرستان تولید کننده برخی از همین اقلام و کالاهای اساسی از جمله مرغ در کشور به حساب می‌آید.

استاندار لرستان با اشاره به تولید مازاد مرغ در لرستان بیان داشت: بخشی از گوشت مرغ تولیدی لرستان بعد از رفع نیاز مردم در استان، به استان‌های دیگر صادر می‌شود.

زیویار تاکید کرد: مردم به هیچ عنوان نگران نباشند چرا که برنامه ریزی و مدیریت لازم در راستای تأمین و توزیع کالاهای اساسی در بازار و فروشگاه‌های استان صورت گرفته است.

تأمین و عرضه کالاهای مورد نیاز در بازار

سیروس ابراهیمی معاون اقتصادی استاندار لرستان نیز در سخنانی با تاکید بر اینکه در بحث تأمین و توزیع کالاهای اساسی در استان هیچ گونه مشکلی نداریم اظهار داشت: کالاهای مورد نیاز مردم به مرور وارد بازار می‌شود.

وی با اشاره به توزیع ۷۰ تن روغن خوراکی در بازار و فروشگاه‌های سطح استان لرستان طی روز گذشته عنوان کرد: امروز نیز ۵۰ تن روغن خوراکی وارد استان شده است.

معاون اقتصادی استانداری لرستان بیان داشت: در رابطه با تأمین و همچنین عرضه کالاهای مورد نیاز مردم مشکلی نداریم و برنامه ریزی لازم نیز در این رابطه صورت گرفته است.

ابراهیمی در ادامه همچنین از تشدید نظارت‌ها در بازار استان خبر داد و گفت: دستگاه‌های متولی در قالب بازرسی‌های لازم، بر فضای بازار نظارت و کنترل لازم را دارند و با تخلفات و همچنین احتکار کالا در انبارها برخورد قاطع خواهند داشت.

کشف بیش از ۱۵ انبار احتکار کالا

حمید القاصی مهر مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان از تشدید نظارت‌ها در بازار استان خبر داد و اظهار داشت: روزانه در دو نوبت صبح و عصر رصد و نظارت بازار از سوی گشت‌های نظارتی صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: این نظارت‌ها به گونه‌ای بوده که طی یک هفته گذشته بیش از ۱۵ انبار احتکار کالا در استان لرستان کشف و ضبط شده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان گفت: گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی همچون روزهای گذشته برای کنترل و نظارت بازار فعال بوده و مراحل، نحوه توزیع و عرضه و قیمت کالاها و اقلام اساسی مورد نیاز و مصرف مردم از جمله مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن رصد می‌شود.

القاصی مهر عنوان کرد: در این گشت‌ها، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صمت، پلیس امنیت اقتصادی، بسیج اصناف و بازرسان و کارشناسان دیگر دستگاه‌های نظارتی و زی ربط حضور دارند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان با اشاره به بازدید میدانی از فروشگاه‌های سطح شهر تصریح کرد: در این بازرسی‌ها انبارهایی از احتکار روغن کشف شد که در محل در بین مردم و مصرف کنندگان توزیع شد.

القاصی مهر عنوان کرد: با محتکرین کالاهای اساسی و گران فروشان که در حق مصرف کنندگان اجحاف می‌کنند برخورد قاطع و قانونی می‌شود.

وی تاکید کرد: گشت‌های شعب سیار تعزیرات حکومتی در مرکز استان و شهرستان‌های تابعه به صورت مستمر فعال و سامانه ۱۳۵ آماده دریافت گزارشات و شکایات مردمی است.

مردم تخلفات را گزارش بدهند

بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز در این رابطه به مهر گفت: تیم‌های ما کار بازرسی و نظارت را بر بازار انجام می‌دهند و از حداکثر ظرفیت بازرسان، همکاران و… در راستای نظارت و کنترل قیمت‌ها در بازار استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه کالاهای مشمول قیمت گذاری جدید بدون توجه به زمان تولید و با قیمت جدید عرضه خواهند شد افزود: چهار قلم کالا شامل روغن، مرغ، تخم مرغ و لبنیات با نرخ جدید، اگر پیش از ۲۲ اردیبهشت ماه امسال تولید شده باشند، با قیمت‌های جدید در بازار عرضه خواهند شد و سایر کالاهایی که ربطی به حذف ارز ترجیحی ندارند نباید افزایش قیمت داشته باشند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بیان داشت: در راستای جلوگیری از افزایش قیمت و کنترل بازار، موضوع بازرسی و نظارت بر بازار را تشدید کرده‌ایم.

جعفری با تاکید بر ضرورت مشارکت مردم در راستای کنترل بازار بیان داشت: از هم استانی‌های گرامی نیز تقاضا داریم در صورت مشاهده هر گونه تخلف شامل گران فروشی، کم فروشی، عدم صدور فاکتور، عدم درج قیمت، احتکار، عرضه خارج از شبکه کالا و… آن را به شماره تلفن ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت اطلاع بدهند.

وی بیان داشت: در برخورد با تخلفات هیچ گونه تعارف و مماشاتی نخواهیم داشت و ضمن برخورد قاطع و تشکیل پرونده، متخلفان به مراجع ذی صلاح معرفی خواهند شد.