اردبیل- رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل گفت: چهار شرکت دانش‌بنیان استان اردبیل با دستیابی به فناوری‌های جدید در سطح بین‌المللی مطرح و شناخته شده است.

حبیب ابراهیم‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: این شرکت‌ها در بخش تولید قطعات خودرو، واکسن طیور و تولید دستگاه‌های مدرن چاپ از توانمندی‌های بالایی برخوردار هستند و امکان عرضه محصولات خود در سطح بین‌المللی را دارند.

وی تصریح کرد: هر چند پارک علم و فناوری استان اردبیل دیرهنگام راه‌اندازی شده اما رفته رفته با دستیابی به دانش پیچیده و فناوری‌های نوین توانسته گام‌های رو به جلوی بلندی را بردارد.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل شاخصه اقتصاد دانش‌بنیان را پیچیدگی علوم و فنون، دستیابی به دستاوردهای جدید در سایه تحقیق و توسعه و جلوگیری از هرگونه کپی‌برداری اعلام کرد و گفت: واحدهای دانش‌بنیان در کنار صادرات‌محور سعی می‌کنند با اولویت نیاز داخلی را تأمین و کشور را از واردات کالاهای تحریمی بی‌نیاز کنند.

ابراهیم‌پور محصولات تولید شده دانش‌بنیان را مبتنی بر نیاز و فناوری‌های جدید و حاصل تحقیق و توسعه دانست و افزود: در چند سال اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان این استان با تولید محصولات منحصر به فرد تنه به تنه دیگر شرکت‌های موفق بین‌المللی حرکت کرده و حتی صادرات محصولات را با کیفیت بالا انجام می‌دهند.

وی نمونه موفق این واحد تولیدی را در عرصه صنعت چاپ با تولید ۲۵ دستگاه ماشین‌آلات مدرن با طراحی و ساخت بومی یادآور شد و خاطرنشان کرد: سه هزار قطعه در تولید این ماشین‌آلات صنعت چاپ طراحی و ساخته شده که همه آنها تولید داخل و با برند مشخص است.

ابراهیم‌پور در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: امسال در ۲ بعد ساختاری و محتوایی سعی داریم تا پارک علم و فناوری را در مسیر توسعه حرکت دهیم که در این زمینه در کنار راه‌اندازی پردیس‌های فناوری جدید، توسعه آزمایشگاه‌های تخصصی و مراکز رشد هدف‌گذاری شده است.

وی از اختصاص پنج هکتار زمین برای احداث ساختمان پارک علم و فناوری استان خبر داد و بیان کرد: این پروژه با پیشرفت مناسب در حال طراحی و احداث است و در کنار آن با تخصیص ۷۰ هکتار زمین قرار است کارخانه نوآوری و مراکز عرضه محصولات فناورانه در سطح استان راه‌اندازی شود.

ابراهیم‌پور از افتتاح چهار مرکز نوآوری در استان اعم از مرکز نوآوری نمین، پویانمایی رسانه‌ای و ۲ مرکز عسل و گیاهان دارویی در استان خبر داد و اظهار کرد: با افتتاح آزمایشگاه تخصصی سعی داریم تا بیشترین توانمندی را در این حوزه در معرض دید بگذاریم.

وی دارایی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را نامشهود و در عین حال با ارزش بسیار بالا اعلام کرد و گفت: بانک‌ها باید در پرداخت تسهیلات به این شرکت‌ها این دارایی‌های نامشهود، علم و فناورمحور را مورد توجه قرار دهند.

ابراهیم‌پور تولید ۳۴ محصول دانش‌بنیان را در استان نظیر تولید گندم سیاه، مینی‌تیوبر، قطعات خودرو، تب‌سنج لیزری و… یادآور شد و تصریح کرد: به رغم تحریم‌های کمرشکن، مراکز دانش‌بنیان استان توانسته‌اند صادرات محصولات خود را به کشورهایی نظیر آلمان و چین انجام دهند.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل از آمادگی پذیرش نخبگان و صاحبان ایده در مراکز رشد و پارک علم و فناوری خبر داد و افزود: ما آماده حمایت از فعالان این عرصه در سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی» هستیم.