مجری تلویزیون و راوی کتاب گویا با انتقاد از عدم حضور ناشران کتاب صوتی در نمایشگاه کتاب گفت: مردم ایران گوش‌فهم هستند و غیبت کتاب صوتی در نمایشگاه تأسف‌برانگیز است.

علی درستکار مجری تلویزیون و راوی کتاب گویا در حاشیه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره عدم حضور ناشران کتاب صوتی در نمایشگاه کتاب امسال گفت: دانش‌دوستان، فعالان فرهنگی و خواستاران رشد فرهنگ، همگی از طرفداران کتاب صوتی هستند. این سبک مدرن و مفید از تولید کتاب چند ده سال است که در تمام دنیا رایج شده و در ایران هم مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد. حتی می‌توان به آن به چشم یک ابزار مهم زندگی امروز نگاه کرد که در جان زیستن مردم خوش نشسته است. این سبک از تولید فرهنگی کم کم دارد در بین مردم طبقه متوسط نیز جای مخصوص خودش را پیدا می‌کند و آنان دارند به مرور بیشتر دوستش می‌دارند، چراکه کتاب شنیدن به جای کتاب خواندن هم یک عرف است که باید جا بیفتد.

وی درباره اهمیت شنیدن و جایگاه شنیدن در میان ایرانی‌ها و اقبال به کتاب صوتی در ادامه اضافه کرد: درباره مردم ایران گفته می‌شود که آنان گوش‌فهم هستند؛ برای مثال توضیحات مربوط به یک کالا کنار آن در یک ویترین نوشته شده، اما آنان ترجیح می‌دهند با حضور در خود فروشگاه و گفت‌وگو با فروشنده دوباره همان اطلاعات را مرور کنند. پس نتیجه می‌گیریم که شنیدن، یک عادت غالب در جامعه ایرانی است. اکنون شاهد هستیم که کتاب صوتی در بزرگترین رویداد کتاب جامعه ایران غایب است و این بسیار جای تأسف دارد. در جریان هستم که متأسفانه سختگیری‌های غیرمنصفانه‌ای روا داشته شده که به موجب آن ناشران کتاب صوتی چاره‌ای به جز انصراف نیافته‌اند و چقدر حیف!

درستکار که روایت کتاب گویای «گناه تو گناه من» نوشته تیلر کالدول در انتشارات نوین کتاب گویا را بر عهده داشته، در انتقاد به عدم دسترسی مخاطبان حضوری نمایشگاه کتاب به آثار صوتی افزود: در روزهایی که باید تلاش کنیم عنصری به نام کتاب گویا جان بیشتری بگیرد و در روزگاری که اقتصاد کتاب صوتی نیاز به یک اهرم کمکی دارد، این کم‌لطفی اتفاق افتاده و در واقع، یک فرصت بود که از دست رفت؛ فرصتی که می‌توانست به رشد بیشتر نسل جوان و پیشروی جامعه منجر شود.

ناشران کتاب‌های صوتی و الکترونیک پیش از شروع نمایشگاه امسال با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند در این‌رویداد شرکت نمی‌کنند. حضور ندارند.