پروفسور پروانه وثوق، سال‌ها دانش خود را داوطلبانه در راه خدمت به کودکان مبتلا به سرطان صرف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ۲۹ اردیبهشت، سالروز درگذشت پروفسور پروانه وثوق است. دانشمندی یگانه، انسانی وارسته و پزشکی دلسوز که سال‌ها دانش خود را داوطلبانه و به رایگان صرف رهاندن صدها کودک از بیماری سرطان کردند.

این پزشک فرزانه پس از اخذ دکترای عمومی خود از دانشکده علوم پزشکی تهران برای گذراندن دوره تخصص راهی کشور آمریکا شد. در دانشگاه‌های کمبریج، ماساچوست و ایلینوی به تحصیل در رشته خون و سرطان شناسی پرداخت و دوره تکمیلی را در دانشگاه جورج واشنگتن گذراند و پس از آن به عضویت هیأت علمی مرکز ام. دی.اندرسون در هوستون تگزاس درآمد.

وی با وجود دریافت بی‌شمار پیشنهاد همکاری از مؤسسات پژوهشی معتبر آمریکا و کرسی‌های دانشگاه‌های تراز اول بین‌المللی، برای درمان کودکان سرزمینش به ایران بازگشت و با عشق بی‌پایان خود معجزه‌ای از جنس امید در ایران آفرید تا باور داشته باشیم سرطان درمان پذیر است.

استاد فقید دانشگاه و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران با راه‌اندازی بخش هماتولوژی و آنکولوژی اطفال در بیمارستان علی اصغر، بنیانگذار خون و آنکولوژی نوین کودکان در ایران شناخته می‌شود.

این استاد فرزانه از روز اول تأسیس بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک تا آخرین روز از حیات خود به صورت داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد به فعالیت پرداخت و با حضور گرم و تأثیرگذارشان، سرآغاز فعالیت‌های تخصصی بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک در ارائه خدمات درمانی شایسته به کودکان و خانواده‌هایشان شدند.

از این استاد گرانقدر بیش از صدها عنوان مقاله در نشریات علمی معتبر ایرانی و خارجی به جا مانده است.