شهرکرد- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: همزمان با هفته میراث‌فرهنگی ۱۱ عنوان برنامه در حوزه میراث‌فرهنگی این استان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا جیلان با بیان اینکه همزمان با هفته میراث‌فرهنگی ۱۱ عنوان برنامه در حوزه میراث‌فرهنگی این استان برگزار و اجرا خواهد شد، اظهار کرد: اجرای آئین محلی بندبازی، بازی‌های بومی محلی، آشنایی کودک و موزه، رونمایی از بخش کتیبه‌های اسلامی در موزه باستان‌شناسی، قدردانی از موزه‌داران بخش خصوصی، پیشکسوتان و هنرمندان، برگزاری نشست تخصصی باستان‌شناسی و مرمت و غبارروبی امام‌زادگان دو معصوم (س) شهرکرد از مهم‌ترین برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی در چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: بر اساس ۸۰ فصل مطالعات و پژوهش‌های باستان‌شناسی در چهارمحال و بختیاری تاکنون چهار هزار اثر تاریخی و فرهنگی غیرمنقول شامل بناها و محوطه‌های تاریخی در استان شناسایی و از این تعداد ۶۴۴ اثر در بهشت آثار ملی ایران ثبت شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: هم‌اکنون ۳۰ اثر طبیعی، ۹۳ اثر معنوی (میراث‌ناملموس) و ۱۳ هزار شیء منقول تاریخی از چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

جیلان با اشاره به وجود ۱۳ موزه در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از این تعداد هشت موزه دولتی و مشارکتی و خصوصی است که بر اساس آمار موجود از فروش بلیت‌ها، سالانه بیش از ۱۴۰ هزار نفر از این موزه‌ها بازدید می‌کنند.

وی مطرح کرد: بافت تاریخی چالشتر و بافت روستایی یاسه‌چای شهرستان سامان و سرآقاسید شهرستان کوهرنگ از بافت‌های با ارزش در این استان است که در سال‌های اخیر، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اقدامات مطلوبی برای ساماندهی، مرمت و جذب گردشگر در این مکان‌ها انجام داده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مستندنگاری و سامان‌دهی ۱۰ هزار شیء تاریخی در سامانه جام، گفت: مرمت و احیای بناهای تاریخی شامل مساجد، بقاع متبرکه، خانه‌ها و حمام‌های تاریخی از مهم‌ترین اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

جیلان اظهار کرد: به‌همین منظور در سال‌های اخیر ۸۸ بنای تاریخی شاخص چهارمحال و بختیاری مرمت و احیا شده‌اند که مجموعه فرهنگی تاریخی قلعه تاریخی چالشتر، قلعه بارده و اتاق آئینه شهرکرد از مهم‌ترین این بناها است.

وی گفت: سال گذشته ۲۲ اثر تاریخی منقول و غیرمنقول، طبیعی و ناملموس واجد شرایط از چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی کشور ثبت و دو بنا و یک بافت تاریخی در استان مرمت شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در سال گذشته ۳۰ طرح مرتبط با توسعه زیرساخت‌های گردشگری و طرح مختص ایجاد زیرساخت‌های مناطق نمونه گردشگری در این استان اجرایی شد.

وی یادأور شد: حفظ، مرمت و احیای بناها، محوطه‌ها، بافت‌ها و اموال تاریخی فرهنگی موجود در چهارمحال و بختیاری از مهم‌ترین اهداف و برنامه‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان در سال‌جاری به‌شمار می‌رود.

جیلان اضافه کرد: ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس در فهرست آثار ملی ایران، تعمیر و مرمت بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، واگذاری بناهای واجد شرایط به سرمایه‌گذاران برای احیا و بهره‌برداری و پژوهش و اجرای برنامه‌های مرتبط با کاوش‌های باستان‌شناسی از دیگر اهداف و برنامه‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۱ است.