خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: «حسین علی حسنی حمیه» تحلیلگر سیاسی در گفتگو با خبرگزاری مهر اظهاراتی را درباره نتایج انتخابات پارلمانی لبنان و ناکام ماندن تلاشها و توطئهها علیه مقاومت در کارزار انتخاباتی مطرح کرد که مشروح آن از نظر میگذرد؛
هفدهم اکتبر سال ۲۰۱۹ میلادی روز مهمی در زندگی مردم لبنان است، چراکه تحرکات مردمی علیه طرفهای سیاسی فاسد که مسئول نابودی رویاهای مردم لبنان هستند، در این تاریخ آغاز شد. اما آمریکا این فرصت را غنیمت شمرده و از سومین روز اعتراضات تلاش کرد تا این اعتراضات را به یک کودتا علیه نیروهای ملی و مقاومت تبدیل کند.
آمریکا فعالیتها و تحرکات آشکار و پنهانی را با هدف آماده سازی یک کودتا علیه مشروعیت قانون اساسی و تشکیل پارلمان جدیدی که خواستههای دولت واشنگتن را دنبال میکند، آغاز کرد. هدف آمریکا از این اقدامات کودتا علیه اراده و خواست مردم لبنان و تبدیل مقاومت از یک جنبش مردمی درچارچوب قانون اساسی به یک جریان خارج از قانون بود.
تلاشهایی که در راستای براندازی پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی تحت تأثیر حوادث ۴ آگوست انجام شده بود، با شکست رو به روشد و انتخابات در موعد مقرر خود برگزار شد. آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس از تمامی ابزارهای موجود از جمله تحریم اقتصادی، اخراج مهاجرین و ایجاد بحران دیپلماتیک، استفاده کردند تا سیاهی مطلقی در فضای لبنان ایجاد کنند.
هدف از این اقدامات این بود که مقاومت مقصر تمامی بحرانهای کشور شناخته شود و اینطور گمان شود که رأی دادن به ائتلاف مورد حمایت آمریکا تنها راه غلبه بر بحرانها است. با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی ۲۰۲۲ بسیاری از شبکهها و برنامههای رسانهای بسیج شدند تا منحصراً به تبلیغات برای طرف مورد حمایت آمریکا بپردازند. پس از آن دخالتهای مستقیمی برای کناره گیری «سعد الحریری» از صحنه انتخابات و فشار بر وی برای حمایت از حزب «سمیر جعجع» صورت گرفت؛ شخصی که به دلیل روابط مستقیم با رژیم صهیونیستی شهره عام و خاص است.
علاوه بر اینها برخی از دیپلماتهای عربی و آمریکایی دیدارهایی پی در پی با شخصیتهای لبنانی انجام دادند. دیدارهای مذکور به منظور پایان دادن به کارزار انتخاباتی به نفع حزب موردنظر این کشورها بود. هرچه موعد انتخابات نزدیکتر میشد، میزان پول بیشتری به کارزار انتخاباتی تزریق میشد که این نشانگر اهمیت این انتخاباتی برای آمریکا است.
یکی از مهمترین اهداف آمریکا نفوذ در مناطق تحت سیطره کامل ائتلاف شیعی و بدست آوردن حداقل یک کرسی بود تا در نتیجه آن بتوانند نبرد ریاست پارلمان را به سود خود پایان دهند. انتخابات پارلمانی لبنان روز ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت ماه) با نظارت دقیق ناظران در سراسر کشور برگزار شد.
«سمیرجعجع» پیش از پایان شمارش آرا مدعی شد که بزرگترین حزب مسیحی پارلمان است، اما با پایان یافتن شمارش آرا و اعلام نتایج نهایی این ادعا رد شد، چراکه نتیجه به دست آمده با تبلیغات و پولپاشی هایی که برای پیروزی حزب جعجع شده بود، همخوانی نداشت.
حزب «القوات اللبنانیه» به ریاست «سمیر جعجع» مورد حمایت عربستان و آمریکا، ۱۸ کرسی (یعنی تنها ۳ کرسی بیشتر ازانتخابات سال ۲۰۱۸) در پارلمان به دست آورد که اگر روند رأی گیری در برخی از حوزهها حرفهای تر انجام میشد، تعداد کرسیهای این حزب کمتر از این بود.
از سوی دیگر یک انسجام مردمی میان مقاومت و همپیمانانش و پایگاه مردمی آنها پدیدار شد که منجر به یک پیروزی انتخاباتی شد. مقاومت به اکثریت نسبی دست یافت تا بتواند تصمیمات راهبردی و سرنوشت سازی را اتخاذ نماید. علاوه بر این، جریانهای همپیمان مقاومت تنها گروه سیاسی بودند که توانستند یکی از کرسیهای جریان القوات را در حوزه «بشری» به دست آورند.
یک مسئله جدید در پارلمان لبنان، وجود چند کرسی مستقل است که البته برخی از آنها در حقیقت اعضای طرفهای قدیمی پارلمان بوده و دیدگاههای خاص خود را دارند اما طی این انتخابات تحت عنوان جدیدی در پارلمان حضور پیدا کردهاند.
نتایج انتخابات ۲۰۲۲ ثابت کرد که اراده و خواست مقاومت و هم پیمانانش بر تمامی حمایتهای خارجی و توطئه سفارتها پیروز شده و تلاشهای بیهوده شنکر و البخاری را ناکام گذاشته است. از سوی دیگر شکست محور آمریکایی با وجود استفاده از حداکثر توان خود، در دستیابی به هرگونه پیروزی در منطقه بر همگان آشکار شد.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید