به گزارش خبرنگار مهر، نشست «چگونه ایده و فیلمنامه خود را به تهیهکننده ارائه دهیم؟» با حضور پویان صدقی، جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه در روز دوم برپایی سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه سایه در سینما سپیده برگزار شد.
پویان صدقی تهیهکننده فیلم کوتاه در نشست تخصصی «چگونه ایده و فیلمنامه خود را به تهیهکننده ارائه دهیم؟» گفت: این جلسه یا کارگاه، مبتنی بر تجارب شخصی و حرفهای من در حوزه فیلم کوتاه و تهیهکنندگی آن است.
وی در ابتدا به تفاوت تهیهکننده و سرمایهگذار اشاره کرد و افزود: باید تعریف دقیق و درستی از اسپانسر و تهیهکننده وجود داشته باشد. نمیدانم در دیالوگهایتان چقدر واژه اسپانسر را به کار میبرید اما سرمایهگذار با تهیهکننده در این ساختار متفاوت است. الان که در شرایط اقتصادی عجیبی قرار داریم، باید بده بستان دقیق و صحیحی را داشته باشیم.
صدقی با طرح پرسش اینکه از کجا شروع کنیم؟ در مورد پرزنت طرح برای جذب سرمایهگذار سخن گفت و از حاضران خواست که درباره طرحهایشان سخن بگویند به صورت موردی درباره ارائه طرح صحبت کرد.
وی همچنین تاکید کرد: اهمیت معرفی طرح به سرمایهگذار یا تهیهکننده به حدی زیاد است که در واقع اگر تحقق نیابد، فیلمی ساخته نخواهد شد. بنابراین وجوه طرح باید به صورت دقیق ارائه شود تا برای تهیهکننده یا سرمایهگذار مبهم نباشد.
این تهیهکننده جوان با تاکید بر ساخت هویت دیجیتال برای فیلمسازان، گفت: امروزه مراودات روزمره ما به صورت دیجیتال است و آن چیزی که مهم است پیدا شدن یک فیلمساز برای تهیهکننده در فضای مجازی و گوگل ایندکس شده باشید؛ در واقع رزومه دیجیتالی باید داشته باشید. خیلی مهم است که طرف مقابل را درک کنید و معرفی کاملی از خود برای او داشته باشید، بنابراین به مستندسازی کارهایتان توجه کنید. وقتی خودتان را درست معرفی نمیکنید فرصتتان میسوزد.
وی با بیان اینکه مراوده تهیهکننده با فیلم اولیها، تنها یک فرصت است، درباره انتخاب روش تعامل با یک تهیهکننده اظهار کرد: بدون بررسی رزومه تهیهکننده و کسب اطلاعات کافی، پیغامی برای تهیهکننده ارسال نکنید. بنابراین هم رسانه درست ارسال پیام و هم نحوه نوشتن یا بیان پیام در انتخاب روش مراوده با تهیهکننده مهم است.
صدقی همچنین گفت: اهداف خود را با سابقه اجرایی تهیهکننده تطبیق دهیم چراکه شناخت درست از یک تهیهکننده برای یک فیلمساز بسیار مهم است و حتی ممکن است تهیهکننده موارد و خواستههایش را تحمیل کند. در زمان ارائه طرح به تهیهکننده، برنامه اجرایی، نام عوامل پیشنهادی و بودجه حدودی (بسیار با دقت) را همراه خود داشته باشید.
وی با اشاره به اینکه اهداف تولید یک فیلم کوتاه باید مشخص باشد، عنوان کرد: باید در نظر داشته باشید که با تولید یک فیلم کوتاه قرار است چه دستاوردی داشته باشید تا این پروژه موفقیتآمیز باشد. همچنین در این مورد، پیشبینی برای آینده در تعامل با تهیهکننده نیز مهم است.
صدقی در ادامه گفت: وقتی کار با تهیهکننده پیش رفت، قرارداد را جدی بگیرید؛ حتی اگر قرار است کسی رایگان با شما کار کند حتماً قرارداد ببندید و شفاف باشید. چراکه اشتباه عقد قرارداد صدمات بسیاری برجا خواهد گذاشت. همچنین این مهم است که سهم تمامی جوایز و درآمدها را مشخص کنید. بند به بند قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی مهم و حیاتی است؛ برای خواندن قرارداد جدی باشید و سخت بگیرید.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نمونه موجود قرارداد بیان کرد: نمونه قرارداد درست باید از طریق مرجعی درست مثل ساختار صنفی، در اختیار قرار گیرد. قرارداد باید به گونهای باشد که جایی مثل انجمن سینمای جوان پشت آن باشد.
صدقی خاطرنشان کرد: ساخت فیلم کوتاه را سخت بگیرید اما پیچیده نکنید و فرصت کسب تجربه را از خود نگیرید. توصیه من به شما این است که کارهای خود را به معرض نمایش بگذارید و بازخورد بگیرید چراکه باید توانایی خود را بسنجید.
این تهیهکننده سینما در پایان درباره معیارهای پیدا کردن تهیهکننده فیلم کوتاه گفت: سرمایه خصوصی آوردن در فضای کنونی سخت است اما در حال حاضر خیلی سختتر شده است. لیست مشخصی از تهیهکنندگان نیز نداریم چراکه صنف مشخصی نیست و صنف فیلم کوتاه هم تهیهکنندگان را وارد نکرده است.
عکس کنار خبر از فاطمه ازوار است.