رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: نباید چالش های خود را به بحران تبدیل کنیم بلکه باید به دنبال نگاه فعال باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حسنی آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) صبح امروز (یکشنبه) در نشست «جریان های حلقه‌های میانی؛ پیشران حکمرانی مردمی» که در محل ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: از نظر ما بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، نقشه جهانی شدن انقلاب اسلامی است. این سند برای اینکه بتواند گفتمان غالب شوند نیازمند الگوی گفتمانی است. ما در دانشگاه با برگزاری دوره‌ها سعی در تبدیل آن به الگوی گفتمانی هستیم.

وی عنوان کرد: از نظر ما در دانشگاه جامع امام حسین (ع) سند بیانیه گام دوم انقلاب نیازمند ترسیم نقشه راه برای نهادها و حتی قوای سه گانه است و این سند می‌تواند به عنوان یک سند بالا دستی مبنای کار قرار گیرد.

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) تصریح کرد: اگر ما با استفاده از بیانیه گام دوم بتوانیم تمدن اسلامی در جهان را در واقعیت تحقق بخشیم، یکی از اهداف این سند عملیاتی خواهد شد. ۱۶۰ مرکز در حوزه‌های علم و فناوری شناسایی شدند که با تفکر آمریکایی شناسایی شدند که در دانشگاه‌های ما رخنه کردند و در حال شبکه سازی هستند.

حسنی آهنگر افزود: این قرارگاه‌ها به دنبال آن هستند که اسلام محمدی (ص) را با نفوذ در حوزه‌های علمیه، مساجد و مدارس به اسلام رحمانی تبدیل کنند. ۱۶ هزار سند راجع به این قرارگاه استخراج کردیم. قطار پیشرفت انقلاب اسلامی برای حرکت به سمت تمدن اسلامی نیازمند ریل کامل است.

وی اضافه کرد: ما قرار است یک تاریخ جدید بسازیم و برای آن نیازمند تولید منشورهای جهان شمول هستیم. در این تاکیدات نیازمند تکمیل الگوهای دانشگاهی هستیم. برای تحقق بیانیه گام دوم دانشگاه‌ها نقش ویژه ای در تربیت انسان‌های تراز اول انقلاب، تدوین نظامات و سیستم سازی انقلابی و تولید فکر، علم و فناوری و دستیابی به فناوری‌های نرم و سخت دارند.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: دانشگاه‌ها هنوز با افق ترسیم شده فاصله دارند. ما نباید چالش‌های خود را به بحران تبدیل کنیم بلکه باید به دنبال نگاه فعال باشیم به این شکل که چالش‌های خود را به شماره تبدیل کنیم و از طریق دانشگاه‌ها به دنبال نظام سازی باشیم. دانشگاه‌ها باید از تقلید خارج شوند و با الگوسازی برای نیاز کشور گام بردارند.

حسنی آهنگر با بیان اینکه در جمهوری اسلامی زیست بودم علم و فناوری حول دانشگاه خوب شکل گرفته است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها ابزاری برای حکمرانی هوشمند شده‌اند و ایده‌ای تحت عنوان حکمرانی جهانی در حال شکل گیری است. جهان مجازی در حال شکل گیری است و نقش مهمی در آینده ایفا خواهد کرد.

وی اضافه کرد: وقتی اسنپ وارد بازار شد، تنظیم گری توسط تاکسیرانی کشورها کمرنگ شد. اگر طرح شرکت تسلا در بحث اینترنت ماهواره‌ای عملیاتی شود بحث شبکه‌ها، کمرنگ‌تر ایفای نقش خواهد کرد. انقلاب اسلامی برای شکل گیری تحول جدید چه باید کند؟ به عقیده من، دانشگاه‌های ما با دانشگاه‌های تراز اسلامی خیلی فاصله دارند و کاری نمی‌توانند انجام دهند.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) بیان کرد: اسناد بالادستی و بیانیه گام دوم باید مبنای عمل قرار گیرد. دانشگاه‌ها و مکاتب دانشگاه‌های بزرگ در کشورهای مختلف دنیا را بررسی کردیم و اعتقاد داریم اگر قرار است نهاد علم نقش پیشرانی داشته باشد نیازمند تعالی علمی و معنوی است و اگر مورد توجه نباشد مانند بسیاری از اسناد که به اهداف خود نرسیدند، به هدف خود نخواهد رسید.

حسنی آهنگر خاطرنشان کرد: نهاد علمی که قرار است به عنوان حلقه پیشران باشد باید مبتنی بر اسلام ناب باشد. مدلی از دانشگاه تراز را در دانشگاه امام حسین (ع) طراحی کردیم و سعی کردیم در همایش اول تقویت الگوی گفتمانی، تمرکز روی نظام مسائل انقلاب اسلامی و تدوین آنها و الگوی تربیت مدیران و مسئولان انقلاب را در حد توان تحقق بخشیم.

وی ادامه داد: همایش دوم همزمان با شهادت شهید سلیمانی بود که شاخص‌ها و سنجه های شخصیت ایشان را شناسایی کردیم و تبیین کردیم مدیران مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب چه شرایط و ویژگی‌هایی باید داشته باشند. وضعیت نهادها و سازمان‌ها در جمهوری اسلامی سازمان یافته و جبهه‌ای نیست و کار واجبی که باید انجام شود این است که با سازمان دادن آنها در تحقق گام دوم انقلاب را با برنامه تحقق بخشیم.

وی در پایان افزود: برای جبهه سازی باید تدوین نظام سازی بیانیه گام دوم را انجام دهیم و برای حل نظام مسایل در سطوح مختلف شبکه حل مسائل تدوین کنیم.