گرگان- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: یکی از سیاست ها و برنامه های فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل از مفاخر استان و قدردانی از خدمات شایسته آنها در مسیر فرهنگ و هنر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، محمد رعیت در آئین نکوداشت «کریم الله قائمی» و «عبدالصالح پاک» که با حضور جمعی از مسئولان و اهالی فرهنگ، ادب و هنر استان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اولویت‌ها و اهدافی که ما در فصل نو خدمت به آن اهتمام ویژه‌ای در حد توان داریم؛ توجه و تجلیل مفاخر در قید حیات است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان همچنین با اشاره به خدمات و زحمات فراوانی که این عزیزان برای شناسایی و ماندگاری فرهنگ و ادب دیار گلستان و منطقه کشیده‌اند، افزود: امیدوارم نسل جوان و نوجوان ما با تأسی از زندگی و کوله‌بار تجربیات این عزیزان، گام‌های قدرتمندی را در ادامه‌ی مسیر برای آینده بردارند.

رعیت در ادامه از جنگ نرم دشمن و هجمه‌های فرهنگی گفت و افزود: تنها علم و دانش و آگاهی است که می‌تواند چراغ اندیشه را روشن کند و به مدد جامعه بیاید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان تصریح کرد: اگر بخواهیم جامعه‌ای با طراوت و زنده داشته باشیم، باید چراغ دانش و آگاهی را همواره روشن نگه‌داریم؛ چراغی که این دو فرهیخته‌ی ارزشمند در میدان عمل روشن کردند و نشان دادند و برای ما و نسل‌های بعد به یادگار گذاشته‌اند.

وی به چهره‌ها و مفاخر متعدد در رشته‌ای مختلف در استان اشاره کرد و گفت: در تلاشیم در ادامه‌ی مسیر خدمت و در حد بضاعت به دیگر چهره‌ها و مفاخر هم توجه نشان دهیم و قدردان سال‌ها خدمات شایسته آن‌ها هم باشیم.

در ادامه برنامه کلیپی کوتاه از زندگی «کریم الله قائمی» نویسنده، پژوهشگر، طنزپرداز، مترجم زبان تبری، شاعر و صاحب مانیفستِ شعرِ گفتار در ایران که در اقسام شعر تبری، فارسی و گویش گرگانی آثاری قابل‌توجه دارد پخش شد.

وی متولد ششم تیرماه ۱۳۱۸ خورشیدی در شهرستان کردکوی و مقیم گرگان است و تجربه پژوهشگری در ۷ زبان رمزی منطقه گلستان ازجمله «لوترای واروی استرآبادی» را دارد و

تا به امروز از او کتاب‌هایی همچون سورم سرا، زیلوی سادگی، هشت کتاب طنز: کاریکریماتور منتشرشده و بیش از ۲۵ کتاب پژوهشی هم در دست چاپ دارد که می‌توان به اثری دوجلدی چون «فرهنگ واژگان گویش گرگانی» اشاره کرد.