به گزارش خبرنگار مهر، مجید میر احمدی در جلسه ستاد اربعین، افزود: حسن پلارک رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین به عنوان مشاور ستاد اربعین انتخاب میشود و مسئولیتهایی برای به کارگیری و استفاده از ظرفیتهای ملی را برعهده دارد.
وی ادامه داد: استانداران فرض را بر این بگذارند که تمام مسئولیت مدیریت اربعین به شخص استاندار برمیگردد و منتظر افراد دیگر نباشند چراکه استانداران فرماندهان عملیاتی این فریضه هستند.
معاون وزیر کشور افزود: اولویت بندی ها در انجام این سفر نباید فراموش شود، یکی از تهدیدات مهم گرما است و مدیریت این مسئله که چگونه در ایران زائران را مدیریت کنیم که از لحاظ گرمازدگی دچار مشکل نشوند، نیاز به برنامه ریزی دارد.
میراحمدی گفت: مدیریت جمعیت را باید انتظامی کل کشور مدیریت کند و سایر موارد با کمیتههای مشخص شده است.
رئیس ستاد اربعین گفت: کمیتهها مسئول پشتیبانی کلی از استانها را به عهده دارند و تصمیمات کلی مثل تعیین قیمت بلیت را در ستاد مطرح و به نتیجه میرسانند اما برخی تصمیمات که استانی است را باید با استانداران مطرح کنند.
وی ادامه داد: استانهای معین صرفاً در موضوعات عمرانی و پروژههای زیرساختی مسئولیت دارند و بحثهای دیگر را باید کمیتهها عهده دار شوند.
میراحمدی اظهار کرد: باید برنامهای برای استفاده از ظرفیتهای ملی مثل آستان قدس، شهرداری تهران و مشهد، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، اوقاف و… استفاده شود و برنامه ریزی و نحوه گرفتن کمک از این افراد هم بر عهده حسن پلارک قرار میگیرد.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: خوزستان هیچ استان معینی ندارد و استاندار باید خودش برنامه ریزی کند و البته با مشورت از سایر اعضای ستاد از ظرفیتهای کشور هم استفاده کند.
وی ادامه داد: فرمانده ستاد اربعین در عراق، سفیر ایران در عراق است و باید هرچه سریعتر ستاد خودش را تشکیل دهد و مشکلات را در عراق هرچه سریعتر حل و فصل کند.
میر احمدی بیان کرد: کمیتهها ظرف یک هفته تمامی مسائلی که باید سفیر در عراق پیگیری کند را اعلام کنند تا ما با سفیر صحبت کنیم و مشکلات را به مرور زمان حل و فصل کنیم.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور افزود: ما باید برای سفر اربعین امسال پیوست رسانهای قوی داشته باشیم تا زائر شرایط خاص سفر امسال را از قبل بداند و در عمل انجام شده قرار نگیرید.
وی گفت: تصمیمات مالی باید به نحوهای اتخاذ شود که هم به نفع مردم باشد و هم به نفع افراد و نهادهای خدمت رسان تا در زمان اربعین دیگر نیاز به مداخله نباشد.
میراحمدی تاکید کرد: توسعه پارکینگهای شخصی باید در اولویت کاری استانداران قرار بگیرد چراکه هرچه زائران با وسیله نقلیه خود در کشور سفر کنند مدیریتشان راحت تر است.
رئیس ستاد اربعین گفت: پایداری آب و برق در سه گذرگاه مرزی بسیار مهم است، پایداری آب برای ۳۰۰ هزار نفر فراهم شده و برای پایداری برق هم باید تدبیر لازم انجام شود.
وی افزود: در سال ۹۸ تعداد ۱۰ درصد زائران اتباع خارجی بودند که در همین راستا امسال هم خواهش میکنیم هر تصمیمی که برای زائران اتباع خارجی قرار است گرفته شود با کمیته اتبال خارجی هماهنگ شود تا کرامت این افراد حفظ شود.
میراحمدی در پایان گفت: کمیتهها جلسات را فعال تشکیل بدهند و مصوبات را به ستاد اربعین ارسال کنند.