آیین تجهیز خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعزام ۱۴ خودروی بارگیری شده از تجهیزات مورد نیاز دانشجویان به خوابگاه ها برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در آیین تجهیز خوابگاه های دانشگاه به مناسبت هفته خوابگاه ها، با اشاره به جایگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در میان سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور از لحاظ جمعیت دانشجویی، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارای رتبه دوم جمعیت دانشجویی است.

وی افزود: همین موضوع، چالش های ناشی از نبود پردیس متمرکز برای این دانشگاه را افزایش می دهد و وجود ۱۴ خوابگاه پراکنده در دانشگاه مسئله ساز است، اما ایجاد پردیس متمرکز موجب کاهش هزینه ها و صرفه جویی منابع خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عدم تناسب سرانه خوابگاهی به نسبت جمعیت دانشجویی را از دیگر مشکلات دانشگاه ها در سراسر کشور اعلام کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزبان ۱۳ هزار و ۷۵۰ دانشجو است و در مقابل خوابگاه های دانشگاه فقط سه هزار و ۷۰۰ دانشجو ظرفیت دارند.

وی یکی از گلایه های به حق دانشجویان را کمبود فضای فیزیکی برشمرد و افزود: علاوه بر سرانه اندک فضای خوابگاهی، شرایط تهیه مسکن، به ویژه در محدوده دانشکده ها و بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای بسیاری از دانشجویان مساعد نیست. ضمن اینکه بالغ بر ۷۰ درصد از دانشجویان دانشگاه، غیربومی هستند و توانایی تامین مسکن برای آنان وجود ندارد.

زالی با اشاره به اجاره بهای بالای خوابگاه های استیجاری، خاطرنشان کرد: در پایتخت تامین خوابگاه برای دانشجویان، یک ضرورت است؛ حتی دانشجویان شهریه پرداز که تعهدی برای تامین خوابگاه از سوی دانشگاه برای آنان وجود ندارد را نیز نمی توان نادیده گرفت.

وی با بیان اینکه خوابگاه های ملکی دانشگاه نیز به علت قدمت بالا، دارای مشکلات زیرساختی است، اظهار داشت: حل مسائل خوابگاه های دانشجویی با توجه به شرایط اقتصادی دانشجویان، عزم ملی می طلبد و سایر نهادهای کشوری با ظرفیت سازی جدید می توانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه درخواست کرد این اقدامات در راستای تامین رفاه دانشجویان استمرار داشته باشد.

آغاز بهینه سازی و اصلاح زیرساختی خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم با اشاره به برگزاری برنامه های متعدد به بهانه هفته خوابگاه های دانشجویی با شعار خانه دانشجویی، مشارکت اجتماعی و سلامت جمعی در این معاونت، عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارای ۱۴ خوابگاه دانشجویی و یک خوابگاه متاهلی بوده که در حال بازسازی است.

وی ظرفیت خوابگاهی دانشگاه را سه هزار و ۷۹۷ دانشجو اعلام کرد و گفت: برای افزایش ظرفیت خوابگاهی دانشگاه باید برنامه ریزی های لازم صورت گیرد، چراکه در سال تحصیلی جدید میزبان دانشجویان جدید نیز خواهیم بود.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: بازدید از خوابگاه های دانشجویی، بررسی وضعیت دانشجویان ساکن در خوابگاه ها و پیگیری گزارشات اعضای شورای صنفی دانشجویی از مشکلات زیرساختی، تجهیزاتی و فرهنگی از دغدغه های مهم وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

وی از انجام بازدیدهای مستمر با حضور وزیر بهداشت، مشاور وزیر بهداشت، رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه خبر داد و افزود: در همین راستا برای بهینه سازی و اصلاح زیرساخت ها برنامه ریزی شد و اقدامات لازم از ابتدای تعطیلات نوروز کلید خورد.

اسماعیلی اظهار داشت: امروز با همکاری معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه شاهد اجرای فاز اول تامین نیازهای دانشجویان در خوابگاه های دانشجویی هستیم و به همین منظور ۱۴ خودرو از وسایل مورد نیاز دانشجویان بارگیری شده و به سمت خوابگاه ها حرکت کردند.

وی اضافه کرد: به منظور رفع کمبود ظرفیت خوابگاهی نیز استفاده از سازه های سبک در دو مجتمع بزرگ خوابگاهی دانشگاه، مجتمع الزهرا و مجتمع امام علی (ع) در دستور کار است تا با کمک خیرین صورت گیرد.

دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز ماموریت دانشگاه را علاوه بر آموزش و پژوهش، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به بزرگترین جمعیت تحت پوشش دانشگاهی اعلا م کرد و گفت: در دانشگاه های علوم پزشکی فاصله زیادی میان استاد و دانشجو وجود ندارد و دانشجویان در آینده نزدیک همکاران اساتید هستند و وظیفه ما نیز خدمت به دانشجویان آینده ساز کشور است.