به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری آئین پایانی سوگواره ملت امام حسین (ع) و نخستین رویداد بین المللی تولید محتوای حسینی در فضای مجازی، پیش از ظهر امروز با حضور مسعود کاویانی دبیر سوگواره، محمدصادق افراسیابی سخنگوی سوگواره، میثم قدس پور دبیر بخش مهر محرم و حجت الاسلام مرتضی حاجیانی مدیرکل فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
مسعود کاویانی دبیر سوگواره، با اشاره به ظرفیت عظیم فرهنگ و گفتمان حسینی، گفت: با توجه به ظرفیت عظیم این فرهنگ، بخشها و نهادهای مختلف در سالیان گذشته سوگوارههای مختلفی برگزار کرده اند که میتوان به سوگواره مهر محرم از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان، سوگواره اشراق از سوی دفتر تبلیغات اسلامی و.... اشاره کرد. طی یک نشستی همه این سوگوارهها را یک واحد کردیم، به این معنا که همه این سوگوارهها در قالب یک سوگواره با عنوان سوگواره ملت امام حسین (ع) برگزار کردیم.
وی ادامه داد: این هم افزایی میان سوگوارهها پیامدهای خوبی داشت که جلوگیری از هدررفت بیت المال، صرفه جویی در زمان، شبکه سازی و شناخت ظرفیتهای ملی از جمله این پیامدها به شمار میرفت. همچنین عنوان این سوگواره برگرفته از صحبتهای شهید حاج قاسم سلیمانی است.
دبیر سوگواره ملت امام حسین (ع) افزود: دبیرخانه این سوگواره در رادیو معارف ایجاد شده و قرار است هر سال این دبیرخانه در یکی از آن سوگوارههای سه گانه باشد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۱ هزار اثر به دبیرخانه سوگواره ملت امام حسین (ع) ارسال شد که این رقم بسیار قابل توجهی است. هم افزایی میان سوگوارهها میتواند سبب استفاده از تجربیات یکدیگر باشد. همچنین در این سوگواره تمامی شاخصهای دیگر سوگوارهها حفظ و داوریها بسیار تخصصیتر شده است.
دبیر سوگواره با اشاره به اهداف سوگواره ملت امام حسین (ع) گفت: توسعه حوزه مردمی، ایجاد مدل تبلیغاتی واحد، ایجاد گفتمانی مناسب میان آحاد مردم از جمله اهداف این سوگواره به شمار میرود و همین اهداف سبب شده است تا آمار قابل توجهی به این سوگواره ارسال شود و شاهد مشارکت بیشتر مردمی باشیم.
از سه رسانه به عنوان یاور سوگواره در روز اختتامیه تقدیر خواهد شد
در ادامه محمدصادق افراسیابی سخنگوی سوگواره ملت امام حسین (ع)، گفت: این سوگواره از سال ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و هم افزایی میان سوگوارهها سبب شده است تا همه زیر یک پرچم جمع شوند و به این رویداد جامه عمل بپوشانند.
وی افزود: آئین پایانی سوگواره ملت امام حسین (ع) روز سه شنبه ۱۰ خردادماه ساعت ۱۰ صبح در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد. پیش بینی شده است که در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان صدوسیما هم حضور داشته باشند. در این مراسم از برگزیدگان تقدیر خواهیم کرد.
سخنگوی سوگواره ملت امام حسین (ع) گفت: ۱۱ هزار و ۸۰۰ اثر در بخش ملی، ۴ هزار و ۱۲ اثر در بخش مردمی و ۶ هزار و ۹۹۶ اثر در بخش حرفهای به دبیرخانه ارسال شده است.
وی ادامه داد: به سوگواره اشراق ۲ هزار و ۴۶۰ اثر در بخشهای گرافیک، پوستر، عکس نوشت، اینفوگرافی و تولیدات موبایلی و یک هزار و ۵۳۰ اثر در بخش متن (شعر، داستان کوتاه، فیلمنامه، نمایشنامه) به دبیرخانه ارسال شد که در نهایت پس از داوری ۷ اثر انتخاب شد.
افراسیابی گفت: در بخش مهر محرم ۲ هزار و ۷۲۹ اثر حرفهای و ۴ هزار و ۱۲ اثر مردمی به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری ۳۲ اثر انتخاب شد. همچنین در بخش سوگواره بوی سیب ۱۳۶ اثر شامل آنونس، مستند، برنامههای ترکیبی و نغمات آئینی ارسال شد که در نهایت ۱۷ اثر انتخاب شد.
وی افزود: در بخش خادمان رسانه ۱۴۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری ۶ اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شد. همچنین از سه رسانه به عنوان یاور سوگواره تقدیر خواهیم کرد.
سخنگوی سوگواره ملت امام حسین (ع) ادامه داد: بخش بین الملل یکی دیگر از بخشهای سوگواره به شمار میرود که در این بخش ۳۴۰ اثر به صورت بین المللی به دبیرخانه ارسال شد. همچنین در بخش تک عکس حرفهای بین الملل مهر محرم یک هزار و ۳۱۰ اثر از عکاسان ۹ کشور (ایران، عراق، افغانستان، هندوستان، پاکستان، بحرین، انگلستان، ترکیه و نیجریه) و در بخش فیلم کوتاه ۳۰ اثر از کشور نیجریه به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری ۶ اثر در بخش عکس بین المللی و ۳ اثر در بخش فیلم کوتاه به عنوان آثار برگزیده بخش بین الملل سوگواره انتخاب شدند.
وی افزود: در سوگواره بوی سیب ۵ داور و یک دبیر تخصصی، در سوگواره اشراق ۹ داور و ۴ دبیرتخصصی، در سوگواره مهر محرم ۹ داور و ۴ دبیر تخصصی و در نهایت در بخش خادمان رسانه ۳ داور و یک دبیر تخصصی آثار را مورد بررسی و داوری قرار دادند.
افراسیابی گفت: در بخش آفرینشهای ادبی بیش از ۱۵۰۰ اثر از نتایج برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی تولید شد که این نشستها در استانهای اصفهان، خوزستان، قم و جمکران بود. دورههای آموزشی به صورت آنلاین برگزار میشد.
وی با اشاره به موضوع کنش گری و استفاده از این ظرفیت در سوگواره ملت امام حسین (ع) افزود: در این سوگواره، کنش گری های مختلف برگزار شد. همچنین ضبط تجربه نگاری کنش گران مذهبی و تحلیل ویدئوی سبک دهه ۸۰ در فضای مجازی و رصد کنشهای عاشورایی در فضای مجازی در دو مرحله شکل گرفت.
سخنگوی سوگواره ملت امام حسین (ع) گفت: یکی از پیامدهای اصلی این هم افزایی تقویت مجموعههای مردمی بود. همچنین سوگواره به دنبال تصدی گری نبوده بلکه به دنبال توسعه حرکتهای مردمی است.
چهارمین نمایشگاه عکس برگزیده سوگواره مهر محرم برگزار میشود
در ادامه میثم قدسی پور دبیر سوگواره مهر محرم گفت: در ایام اربعین حسین و شهادت امام رضا (ع) برای سومین سال نمایشگاه عکسی از آثار برگزیده سوگواره در موزه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار کردیم. قرار است این سنت را همه ساله به اجرا برسانیم و امسال هم چهارمین دوره این نمایشگاه عکس را در همان محل برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: ویژه برنامه ملت امام حسین را در ساعت ۹:۳۰ به روی آنتن رادیو معارف در ایام عاشورا و تاسوعا بردیم که اتفاق خوبی بود.
دبیر سوگواره مهر محرم گفت: ماراتن تولید محتوا توسط مجمع ناشران دیجیتال انقلاب طی سه روز از ۲۰ تا ۲۲ مرداد برگزار شد که در این ماراتن ۲۰۸ اثر دریافت شد و در نهایت ۱۸ اثر تقدیر شدند.
هم افزایی میان سوگوارهها کارآمد است
در ادامه حجت الاسلام مرتضی حاجیانی مدیرکل فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: هم افزایی بشدت میتواند کارا باشد؛ چراکه مانع از صرف هزینههای اضافه میشود. دفتر تبلیغات اسلامی به همراه معاونت فضای مجازی و هنر و رسانه خود را پیشران حوزه رسانههای نوین میداند و توجه به مسأله تولید علم و بومی سازی و دانش افزایی است که مورد استفاده قرار میگیرد.