به گزارش خبرنگار مهر، کمال علیپور در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۳ خردادماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید و حسن اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی درباره صدور الکترونیکی مجوزهای کسب و کار، گفت: شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمدسازی از جمله اهداف مجلس یازدهم است. مجلس با رسیدگی به موضوع تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به موضوع شفاف سازی ورود کرده است.
از ظرفیت بخش خصوصی برای ارتقای اقتصاد استفاده شود
نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طبق قانون اساسی، مجلس و دولت باید شرایطی را فراهم کنند که امکانات کار برای همه به منظور ایجاد اشتغال کامل فراهم شود. شرایط باید به گونهای باشد که بتوان از ظرفیت شرکتهای خصوصی در راستای ارتقای اقتصاد استفاده کرد. مجلس باید نظارت را فعال کند نه اینکه فقط به موضوع وضع قانون توجه کند.
وی تاکید کرد: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار یکی از قوانین خوب و قوی است. دولت وظیفه دارد موضوع تسهیل صدور کسب و کار را به طور جدی پیگیری کند.
وزارت خارجه به درگاه ملی مجوزها متصل شود
رضا تقی پور درباره موضوع مذکور، گفت: در ارزیابی عملکرد دستگاهها به محورهایی از جمله فرآیند اتصال دستگاهها توجه شده است که برخی دستگاهها همت لازم را نداشتند. سازمان نظام پزشکی، شهرداریها، مترجمان رسمی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور خارجه و وزارت کشور از جمله دستگاههایی هستند که باید در این خصوص اقدام کنند.
وی تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از دستگاهها امکانات لازم برای صدور مجوز از طریق درگاه ملی را ندارند که در این راستا مجموعههای ذیربط باید این مهم را تسریع کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وزارت کشور باید مطابق با ماده ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی نسبت به رسیدگی به شکایت و ارزیابی عملکرد دستگاهها اقدام کرده و این مهم را به استانداران ابلاغ کند تا این امر به صورت فراگیر و در سطح ملی پیگیری شود.
مجلس بر اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها نظارت کند
در ادامه جلسه، جلیل رحیمی جهان آبادی در این مورد، گفت: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار یکی از اقدامات مهم مجلس بوده است. البته برخی از دستگاهها هنوز با درگاه واحد ملی به درستی هماهنگ نیستند و کار نمیکنند و بسیاری از کسانی که درصدد اخذ مجوز هستند، آشنایی لازم را با این سیستم و مقررات جدید ندارند.
وی تاکید کرد: در این قانون جدید باید امکان صدور مجوزهای بینام توسط سیستم فراهم شود و شرایطی وجود داشته باشد تا مجوزهای بینام در اختیار افراد سرمایهگذار قرار گیرد و سرمایهگذاران بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن مجوزهای آماده را دریافت کنند. ضرورت دارد مجلس در اجرای این قانون نظارت دقیقتری داشته باشد تا آثار مثبت آن در اقتصاد و جامعه دیده شود.
ضرورت تسریع در صدور مجوزهای کسب و کار
غلامرضا نوری قزلچه درباره موضوع مذکور، گفت: با وجود اینکه یک سال از الزام برای الکترونیکی شدن صدور مجوزهای کسب و کار گذشته است، اما این اتفاق به طور کامل نیافتاده است.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تنها ۱۹ درصد از قانون مذکور عملیاتی شده است. البته پیگیریهای کمیسیون و دبیرخانه مربوطه در وزارت اقتصاد مؤثر بوده و کار را در جهت مثبت پیش برده است.
عضو کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دستگاههایی که با اقشار زیادی از جامعه در ارتباط هستند مانند وزارت کشور، شهرداریها و سازمان برنامه و بودجه هنوز اقدامات لازم را در زمینه اجرای قانون انجام ندادهاند که لازم است تحرکاتی در این زمینه داشته باشند. تسریع در صدور مجوز کسب و کار باعث بهبود رتبه کشور در این زمینه میشود.
با ترک فعلها برخورد شود
رحمتالله نوروزی نیز در این باره، بیان کرد: متأسفانه بسیاری از مسئولان در اتصال به درگاه ملی اقدامات لازم را انجام ندادهاند و در این مورد ترک فعل انجام دادهاند.
وی تصریح کرد: قانون اصل ۴۴ درباره ارزیابی دستگاههای اجرایی است که در اجرای ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ترک فعل وجود دارد و باید به این موضوع ورود شود.
اراده شکست انحصار فراگیر شود
در ادامه جلسه، مهدی سعادتی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید و حسن اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی درباره صدور الکترونیکی مجوزهای کسب و کار، گفت: به منظور رونق تولید و نظارت درست بر اجرای اصل ۴۴ در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین باید موانع پیش روی فضای کسب و کار برطرف شود.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به منظور تحقق این مهم باید اراده شکست انحصار و زد و بندها و ریشه کردن فساد فراگیر شود. باید ضمانتهای مناسبی برای برخورد با افرادی که قانون را اجرا نمیکنند، پیش بینی شود و لازم است از مجوز محوری به سمت ثبت محوری رویم.