رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس گفت: الکترونیکی کردن صدور مجوزها از اهمیت بالایی برخوردار است و ما باید تا زمانی که به اثربخشی مناسب در حوزه کسب و کار برسیم، نظارت خود را ادامه دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس‌الدین حسینی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۳ خردادماه) مجلس شورای اسلامی در خصوص گزارش کمیسیون ویژه جهش تولید درباره روند تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، اظهار داشت: تسهیل فضای کسب و کار از وظایف مهم حکمرانی است.

وی بیان کرد: امروز محیط‌های کسب و کار اقتصادهای اصلی دنیا هستند که با یکدیگر رقابت می‌کنند و هر فضای کسب و کاری که بتواند تسهیل‌گری کند، اقتصاد موفق تری است. این روند منجر به افزایش سرمایه گذاری می‌شود.

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی تصریح کرد: دلیل اینکه حدود ۱۰ سال است که رشد سرمایه گذاری در ایران روز به روز کمتر می‌شود و رشد اقتصادی ما صفر و ناچیز است، نامناسب بودن فضای کسب و کار کشور است.

حسینی تاکید کرد: الکترونیکی کردن صدور مجوزها از اهمیت بالایی برخوردار است. قطعاً این آغاز و شروع کار است و ما باید تا زمانی که به اثربخشی مناسب در حوزه کسب و کار برسیم، نظارت خود را ادامه دهیم. درگاه ملی صدور مجوزها هنوز تکمیل نشده است و نکته بعدی آن است که این سامانه هنوز فراگیری لازم را ندارد و برخی از دستگاه‌ها هنوز به سامانه متصل نشده‌اند. از سوی دیگر پروانه‌های صنفی هنوز در سامانه دیگری صادر می‌شوند که از نظر قانون به هیچ عنوان پذیرفته نیست.

وی ادامه داد: برخی نهادها در مقابل قانون می‌ایستند. برای مثال، کانون وکلا از روز اول در مقابل تصویب این قانون موضع گرفت و امروز نیز نه تنها اعضای آن نسبت به نهاد قانونگذاری هتاکی می‌کنند، بلکه از اجرای قانون نیز سرباز می‌زنند، قطعاً پرونده آنها را در کمیسیون قضائی مجلس باز خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی تصریح کرد: فرهنگ کسب و کار باید در کشور اصلاح شود. برخی از مجوزها هنوز صادر نشده، چرا که هنوز بین برخی دستگاه‌ها اختلاف نظر وجود دارد که این مجوزها باید ثبت محور باشد یا تأیید محور که این مسائل باید با کمک رئیس جمهور و هیئت مقررات زدایی حل و فصل شود.