به گزارش خبرنگار مهر، نشست علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در چهارمین روز از خرداد ماه، ساعت ۸:۱۵ صبح و با اندکی تأخیر نسبت به همیشه، با حضور ۲۶۶ نفر از نمایندگان برگزار شد و با حاشیههای جالبی هم همراه بود.
همان ابتدای ورود به مجلس متوجه شدیم این دوره از رأیگیری [انتخابات هیئت رئیسه مجلس] کاغذی خواهد بود؛ چهار میز مقابل جایگاه هیئت رئیسه قرار داده بودند که ظرفهای شیشهای روی میزها خبر میدادند، نمایندگان امسال هم آرای کاغذی و دستنویس خود را به گلدانهای نقرهای رنگ میاندازند که لابلای ردیف صندلیها چرخانده میشد. این در حالی است که دیروز برخی از وکلای ملت گفته بودند به احتمال قوی این دوره از انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد.
جلسه علنی چهارشنبه در حالی برگزار شد که آخرین ساعات روز گذشته، مسئولان ذیربط کلیه ادارات و مدارس شهر تهران را به علت آلودگی هوا و شدت گرفتن میزان گرد و غبار تعطیل کرده بودند؛ اما کمی بعد، نمایندگان خبر دادند که علیرغم تعطیلی تهران، برنامه بهارستان پا برجاست و وکلای ملت در هر صورت برای انتخاب اعضای هیئت رئیسه سال سوم، در مجلس حاضر خواهند شد. همین اتفاق هم افتاد و پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید، «حسینعلی حاجی دلیگانی» اولین دستور جلسه علنی امروز را انتخاب اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه سوم اعلام کرد.»
از آنجا که صحن مجلس از همیشه شلوغتر و پُر سر و صداتر بود، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس همان ابتدا برای برقراری نظم جلسه به نمایندگان تذکر داد: «از همه همکاران خواهش میکنم در جایگاه خودشان قرار بگیرند، جز کارمندان مجلس که مسئول توزیع برگههای رأی و جمعآوری آنها هستند هیچکدام از نمایندگان در صحن مجلس رفت و آمد نکنند. نوبت اول، انتخاب رئیس مجلس است. لطفاً برگههای مربوط به رئیس را توزیع بفرمایید.» بنابراین رأیگیری هیئت رئیسه به صورت رسمی ساعت ۸:۲۳ دقیقه آغاز شد.
به صورت همزمان حاجی دلیگانی اسامی نامزدان ریاست مجلس را دو مرتبه قرائت کرد؛ در کنار «محمدباقر قالیباف»، سه نفر دیگر نیز از نمایندگان برای تصدی صندلی ریاست اعلام آمادگی کرده بودند. الیاس نادران، مرتضی آقاتهرانی و فریدون عباسی از جمله نمایندگی بودند که در این دوره عزم خود را برای رقابت با رئیس مجلس جزم کرده بودند.
چند دقیقه بعد، وقتی قالیباف اعلام کرد کارتهای رأیگیری ریاست مجلس جمعآوری شود، همهمهای در صحن ایجاد شد که حاکی از آن بود، هنوز عدهای از نمایندگان کارت دریافت نکرده بودند، صدای عدهای از نمایندگان به گوش میرسید که میگفتند: «به ما کارت ندادند». رئیس مجلس بار دیگر به برگزارکنندگان انتخابات تذکر داد که هرچه سریعتر میان همه نمایندگان کارت توزیع شود.
در این میان برخی نمایندگان از روی صندلی خود، نام نامزد مورد نظر خود را با صدای بلند اعلام میکردند که البته فریاد «قالیباف، قالیباف» بیشتر و قویتر شنیده میشد.
کم کم گلدانهای نقرهای رنگ، کارت نارنجی انتخابات ریاست مجلس را از میان نمایندگان جمعآوری کردند و گلدانها یکی پس از دیگری به روی میزی که دقیقاً پایین جایگاه ریاست مجلس قرار گرفته بود ریخته میشد. تعدادی از نمایندگان بر سر میز رفتند و فرآیند شمارش را با جدا کردن کارت نامزدها و ریختن آنها به گلدانهای شیشهای رنگ آغاز کردند.
همزمان با اینکه عدهای از نمایندگان مشغول شمارش آرای ریاست مجلس بودند، قالیباف بار دیگر به همه تذکر داد در جایگاه خودشان قرار بگیرند و همچنین اعلام کرد که کارتهای رأیگیری برای انتخاب نایب رئیسان مجلس توزیع شود. این بار حاجی دلیگانی اسامی نامزدان نواب را قرائت کرد. پس از آنکه توزیع کارتها آغاز شد قالیباف پشت بلندگو اعلام کرد: «اشتباها کارتهای ناظران توزیع شده است، درحالیکه نوبت رأیگیری نواب است.» بعد از این تذکر مشخص شد به اشتباه میان اعضای هیئت رئیسه کارت رأیگیری ناظران توزیع شده که به سرعت این اشتباه برطرف شد.
علی نیکزاد، عبدالرضا مصری، مجتبی ذوالنوری، ابراهیم عزیزی و هاجر چنارانی نامزدان کسب کرسی نایب رئیسی مجلس بودند. البته نام چنارانی روز قبل در میان اسامی نامزدان نبود؛ همچنین نصرالله پژمانفر و حمیدرضا حاجی بابایی که اعلام آمادگی کرده بودند از انتخابات کنارهگیری کرده بودند و اسامی آنها قرائت نشد.
نمایندگان در جای جای صحن گعده کرده بودند و میزان رفت و آمد میان ردیفها چشمگیر بود. قالیباف این بار تذکری جدیتر داد و گفت: «اجازه بدهید اسم همکارانی که میان صندلیها توقف و تجمع میکنند را نخوانم.» و برای بار چهارم از آنها خواست بر صندلیهای خود بنشینند تا نظم جلسه برقرار باشد، اما گوش نمایندگان چندان به این تذکرها بدهکار نبود و رفت و آمدها ادامه داشت. ساعت ۸:۳۰ دقیقه کارتهای زرد رنگ انتخاب نواب مجلس نیز جمعآوری شد.
در جریان شمارش آرا و زمانیکه تعدادی از نمایندگان دور میزهای مقابل جایگاه جمع شده بودند یکی از گلدانهای شیشهای که کارتهای انتخابات هیئت رئیسه در آن ریخته شده بود به زمین افتاد و شکست و دستمایه شوخی و همهمه بیشتر نمایندگان شد.
درحالیکه روند انتخابات برای تعیین دبیران و ناظران هیئت رئیسه ادامه داشت، اخبار غیررسمی حاکی از آن بود که «محمدباقر قالیباف» با ۱۹۴ رأی، یک سال دیگر بر صندلی ریاست مجلس تکیه خواهد زد.
دقایقی بعد کارتهای انتخاب دبیران و ناظران نیز جمعآوری شد و فرآیند رأیگیری ساعت ۸:۴۰ دقیقه به پایان رسید. رئیس مجلس گفت: «خیلی ممنون از همکاران و کارمندان عزیز که محبت کردند و انتخابات را با سرعت و منظم برگزار کردند، خواهشمندیم برای برقراری ادامه صحن، همکاران که در برگزاری انتخابات مشارکت کردند، صحن را ترک کنند و همه نمایندگان برای بررسی دستور بعدی در جایگاه خود قرار بگیرند.»
خبر ابقای قالیباف بر مسند ریاست مجلس چند دقیقه بعد به صورت رسمی توسط خود وی تأیید شد. بعد از آنکه وی توانست برای سومین سال متوالی بر کرسی ریاست مجلس بنشیند خطاب به نمایندگانی که گعدههای متعددی تشکیل داده بودند و برای او دست تکان میدادند و به این شکل به او تبریک میگفتند، گفت: «امیدوارم توفیق خدمت گزاری به همه شما همکاران و مردم عزیزمان را داشته باشم.»
بنابر نتایج اعلام شده، قالیباف به عنوان رئیس مجلس و نیکزاد و مصری به عنوان نوّاب، یک سال دیگر در جایگاه خود باقی ماندند. سید نظامالدین موسوی و حجتالاسلام علیرضا سلیمی در جایگاه ناظران مجلس ابقاء شدند، اما نکته جالب این بود که محسن پیرهادی از میان ناظران کنار رفت و محمدرضا دشتی اردکانی جای او را گرفت.
نمایندگان همچنین علی کریمی فیروزجانی، سید محسن دهنوی، محمد رشیدی، حسینعلی حاجی دلیگانی، احمد نادری و احمد امیرآبادی فراهانی را به عنوان دبیران هیئت رئیسه انتخاب کردند که دو نام آخر، یعنی نادری و امیرآبادی فراهانی از اعضای جدید این دوره از هیئت رئیسه مجلس یازدهم هستند.
سپس ۱۲ عضو هیئت رئیسه مجلس در اجلاسیه سوم مجلس یازدهم، با حضور در جایگاه هیئت رئیسه مراسم سوگند را به جا آوردند و بعد از آن نمایندگان، بهارستان را به سمت حسینیه امام خمینی (ره) برای دیدار با رهبر معظم انقلاب ترک کردند.